Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απίστευτη πρόκληση: Αλβανοί κατσαπλιάδες άδειασαν ναό και χτύπησαν κληρικούς – Φωτογραφίες, Βίντεο

Παραστρατιωτικές ομάδες Αλβανών, με την κάλυψη της Δημοτικής αρχής άδειασαν με την βία εκκλησία στην Πρεμετή

Την ίδια μέρα που στην Ελλάδα σύσσωμο το καθεστώς των τουρκολάγνων προσκυνούσε τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ εγκαινιάζοντας μουσείο προς τιμήν του, σκηνές αγριότητας εξελισσόταν εις βάρος ορθοδόξων κληρικών στην Βόρειο Ήπειρο. 

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός στην Βόρειο Ήπειρο. Ομάδες παραστρατιωτικών και δημοτικοί υπάλληλοι με το πρόσχημα της είσπραξης παλαιών χρεών της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας, άδειασαν κυριολεκτικά έναν ολόκληρο Ναό στην Πρεμέτη. Οι εικόνες είναι πραγματικά ανατριχιαστικές αφού δείχνουν τους κατσαπλιάδες να αδειάζουν τον Ναό από ιερά σκεύη, εικόνες προσκυνητάρια και κάθε τι το οποίο μπορούσαν να πάρουν και να τα φορτώνουν σε ένα φορτηγό.

Οι ιερόσυλοι που προφανώς βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασαν να χτυπήσουν έναν ιερέα και έναν διάκονοΜάλιστα κατεδάφισαν το πρόχειρο καμπαναριό για να πάρουν την καμπάνα και ξήλωσαν μέχρι και τον σταυρό!

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο σε μια αλυσίδα προκλητικών ενεργειών ακόμα και του επίσημου αλβανικού κράτος κατά της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας. Κορωνίδα οι καταγγελίες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας για νοθεία των στατιστικών στοιχείων των χριστιανών στη χώρα κατά την τελευταία απογραφή του 2011. Σε ανακοίνωση τους, οι κληρικοί κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς, ιεροσυλίες και υφαρπαγή εκκλησιαστικών σκευών από πλευράς των αντιφρονούντων που απαγόρευσαν σε πιστούς να μπουν στον χώρο της Εκκλησίας για να προσευχηθούν.

Απ’ το πρωί σήμερα, Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013, και ενώ όλη η Ορθόδοξη Κοινότητα συνεχίζει να βιώνει το Πανηγύρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Πάσχα του Καλοκαιριού, ομάδες παραστρατιωτικών (με τη συμπαράσταση δημοτικών υπαλλήλων και την κάλυψη της Δημοτικής αρχής), με πρόσχημα ότι δήθεν εκτελούν κάποια δικαστική υπόθεση, άσκησαν ποικιλόμορφη βία εις βάρος των κληρικών και πιστών της Πρεμετής. Όλη η Εκκλησία μας βρίσκεται στο πλευρό των πιστών της Ενορίας των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Πρεμετή και διαμαρτύρεται διότι σήμερα: – με τρόπο βάρβαρο κτυπήθηκαν οι ιερείς της πόλεως αυτής – παρεμποδίστηκαν με βίαιο τρόπο οι πιστοί να εισέλθουν στο Ναό τους και να ασκήσουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα  – αρπάχτηκαν αντικείμενα αυτού του ναού με πρόσχημα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων οι οποίες ωστόσο έχουν παραγραφεί – συνέβησαν πράξεις ιεροσυλίας καθώς βάνδαλοι έβαλαν χέρι επί ιερών εικόνων, λατρευτικών σκευών κλπ. – δυνάμεις σκοτεινές επικαλούμενες δήθεν δικονομικές διαδικασίες στην ουσία επιδιώκουν να απομακρύνουν βίαια τους πιστούς απ’ τους λατρευτικούς τους χώρους και τα ιερά κτίσματα.”

ΤΟ ΥΠΕΞ δεν προέβη σε καμία ουσιαστική ενέργεια απέναντι σε αυτή την αλβανική ιερόσυλη πράξη, που προφανώς έχει ως στόχο τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Μοναχά μία χλιαρή ανακοίνωση, από αυτές που σωρηδόν βγαίνουν από το ΥΠΕΞ σε ανάλογες περιπτώσεις. Παρόμοιες ανακοινώσεις παραδείγματος χάριν βγαίνουν σε περιπτώσεις τουρκικής προκλητικότητας, την επόμενη στιγμή όμως ανοίγει μουσείο Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, παρουσία τούρκων και ελλήνων αξιωματούχων. Στην προκειμένη περίπτωση η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιδράσει ουσιαστικά, αφού υπάρχει συμφωνία μεταξύ του ελληνικού ΥΠΕΞ και της Αλβανίας για ανάσχεση της Χρυσής Αυγής, και ως γνωστόν για την κυβέρνηση αυτό αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας. Πέραν όμως αυτών αποτελεί παραδοσιακή θέση των ελλαδικών κυβερνήσεων η δουλικότητα και η υποχωρητικότητα.

Η υπεράσπιση της Ελληνικής Μειονότητας θα έπρεπε να αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για οποιαδήποτε Ελληνική Κυβέρνηση. Όμως για την κυβέρνηση του μνημονίου προέχουν οι συμφωνίες που έχει κλείσει ο Αβραμόπουλος ως ΥΠΕΞ με το Αλβανικό ΥΠΕΞ για αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Έτσι η κυβέρνηση υποχωρεί για άλλη μία φορά εμπρός σε μία καταφανή πρόκληση των αλβανών κατσαπλιάδων ενάντια στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/aaaaaa#.Ug-FZ5JM_-Q#ixzz2cEgcTWT1

Exit mobile version