Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στουρνάρας: Στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων για χάρη των τραπεζών

Το παραδέχτηκε, επιτέλους, ο Στουρνάρας. Μετά από πολλή συζήτηση περί του ζητήματος για το αν θα αρθεί η απαγόρευση πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, ο υπουργός οικονομικών έδωσε συνέντευξη στην οποία ξεκαθάρισε και το τι θα γίνει και γιατί θα γίνει. Μιλώντας στην εφημερίδα Real News δήλωσε: “Δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες. Θα τεθούν όμως κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη και να μη βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές”.

Δηλαδή για άλλη μία φορά η ελλαδική κυβέρνηση νομοθετεί για χάρη των τραπεζών και εναντίον των Ελλήνων. Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι για χάρη των τραπεζών οι Έλληνες έχουν ήδη πληρώσει με αβάσταχτα μέτρα που αντιστοιχούν σε πολλά δις. ευρώ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος μόνο για την διετία 2012 – 2014 η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα θα στοιχίσουν στον Ελληνικό Λαό 50 δις. ευρώ.

Έτσι έχουμε την εξής κατάσταση, όπου χιλιάδες Ελλήνων πλέον δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, εξαιτίας των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι τράπεζες και οι διεθνείς τοκογλύφοι. Τα σπίτια αυτών των Ελλήνων, λοιπόν, τώρα θα βρεθούνε σε πλειστηριασμό για να εξυπηρετηθούν για άλλη μία φορά τράπεζες, όπως δήλωσε ο Στουρνάρας. Και όλα αυτά στα πλαίσια μίας δήθεν «τραπεζικής πίστης», η οποία προστάζει ότι οι τράπεζες έχουν το αλάθητο και οι πολίτες πληρώνουν μονίμως τον λογαριασμό. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stournaras-sto-sfuri-ta-spitia-twn-ellhnwn-gia-charh-twn-trapezwn#.UhCzdpJM_-Q#ixzz2cJv40eE7

Exit mobile version