Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έσκασε η φούσκα του “πρωτογενούς πλεονάσματος”: 2 δισ. έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία

Ρεζίλι έγινε πάλι η κυβέρνηση και ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με την επικοινωνιακή πολιτική της. Βεβαίως τα αργυρώνητα ΜΜΕ είναι εξόχως πρόθυμα να προβάλλουν τις ειδήσεις μονομερώς, ώστε να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, για χάρη των κορακιών του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου που βρίσκονται πίσω από την τρόικα και την κυβέρνηση.

Βγήκε, λοιπόν, προ ολίγων ημερών ο υφυπουργός οικονομικών, Σταϊκούρας, και εξήγγειλε την ύπαρξη «πρωτογενούς πλεονάσματος», πυροδοτώντας σωρεία φιλομνημονιακών και φιλοκυβερνητικών «ρεπορτάζ», τα οποία απέκρυπταν επιμελώς την αλήθεια. Απέκρυπταν ότι τα στοιχεία για τα οποία μίλαγε ο Σταϊκούρας δεν περιελάμβαναν τα ασφαλιστικά ταμεία και τους δήμους, όπου πολλοί κόκκινοι δήμαρχοι τρώνε και πίνουν… σοσιαλιστικά πάντα, εις βάρος των κορόιδων.

Και έτσι τώρα δημοσιοποιήθηκαν τα στατιστικά στοιχεία για τα ασφαλιστικά ταμεία, που αρκούν από μόνα τους για να αποσβέσουν τα επικοινωνιακά τρυκ της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, λοιπόν, το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι προβλέψεις να πέσουν έξω προς το χειρότερο. Αυτό σε συνδυασμό με τα αναμενόμενα ελλείμματα στους ΟΤΑ, εξανεμίζει το «πρωτογενές πλεόνασμα» που έσπευσε να ανακοινώσει η κυβέρνηση και να βάλουν το χαρακτηριστικό αρνητικό πρόσημο, εμπρός από τον προϋπολογισμό.

Και, βέβαια, δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα ουσιαστικό την ίδια στιγμή που η Εθνική Παραγωγή όλων των ειδών αντιμετωπίζει ύφεση εδώ και τόσα χρόνια. Οποιαδήποτε έσοδα παράγει η πολιτική της ύφεσης και της φοροαρπακτικής πολιτικής είναι επίπλαστα, αφού οδηγούν στον γκρεμό. Μόνο με επιστροφή στην Εθνική Παραγωγή μπορεί να υπάρξει πλεόνασμα ισοζυγίου και μάλιστα με πολύ ελαφρύτερη φορολογική πολιτική, η οποία θα είναι ανθρώπινη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/eskase-h-fouska-tou-prwtogenous-pleonasmatos-2-dis.-elleimma-sta-asfalistik#.UhJ-B5JM_-Q#ixzz2cRrqAqRW

Exit mobile version