Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ορθόδοξος Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός ΔΕΝ λυγίζει!

Το πραγματικό πρόσωπο του στυγνού αλβανικού ανθελληνισμού γνώρισε μόλις 3 μέρες πριν, ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός της Πρεμετής. Υπό την ενθάρρυνση του αλβανικού κράτους και κατόπιν οργανωμένου σχεδίου, ελληνορθόδοξη Εκκλησία λεηλατήθηκε και επιπλέον, οι αλβανοί κατακτητές έχτισαν τις εισόδους της, προκειμένου αυτή να μην ξαναχρησιμοποιηθεί από τους Βορειοηπειρώτες. Παρά ταύτα, δεκάδες Βορειοηπειρώτες μαζί με ιερείς, συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο του σφραγισμένου Ναού της ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου, προκειμένου να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα.

«Με πίστη στο Θεό, ο ελεήμων και Παντοδύναμος, θα ακούσει τις προσευχές μας. Σήμερα προσευχόμαστε στον Θεό να αλλάξει τα μυαλά εκείνων που αισχρά ενεργήσαν και φτάσαμε έως εδώ. Αυτό το μέρος είναι η ψυχή μας. Εδώ βρίσκονται τα οστά των αγίων μας, αυτό το μέρος ήταν εκκλησία, είναι και θα παραμείνει έτσι», δήλωσε ο πατήρ Οικονόμου, προτρέποντας τους Έλληνες ορθοδόξους να διατηρήσουν την πίστη και την ελπίδα τους. Η λειτουργία έγινε υπό το βλέμμα Αλβανών που περιφρουρούν το Ναό, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επαναλειτουργία του από τους Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς. Ο σεβάσμιος ιερέας συνέχισε: «Ο ναός αυτός στην Πρεμετή, κτίστηκε το 1830 από τους πιστούς. Το 1960 το απάνθρωπο πρόσωπο του κομουνισμού το μετέτρεψε σε «κέντρο πολιτισμού. Κατάφερε να ξαναλειτουργήσει το 1997 μέχρι τις 17/8/2013, που η εκτελεστική εξουσία με πρόσχημα κάποιας δικαστικής απόφασης, άσκησε πολύμορφη βία σε βάρος των κληρικών και ορθοδόξων πιστών»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-pistos-boreiohpeirwtikos-ellhnismos-den-ptoeitai#.UhKCw5JM_-Q#ixzz2cRwmmsuh

Exit mobile version