Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι θέλει ο Άσμουσεν στην Ελλάδα; Έρχεται νέο «προληπτικό» μνημόνιο;

Προάγγελος εξελίξεων μπορεί να θεωρηθεί ο ερχομός του γερμανού οικονομολόγου και μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γεργκ Ασμουσεν, στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει με κυβερνητικά στελέχη και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται μόλις μία μέρα μετά το «μπαράζ» δηλώσεων από πλευράς γερμανικής κυβερνήσεως για ενδεχόμενο νέο πακέτο «βοήθειας» προς την χώρα.

Εδώ και καιρό έχουν «φουντώσει» οι φήμες που διαρρέουν από κυβερνητικά στελέχη για ενδεχόμενο χρηματοδοτικό κενό και από ότι φαίνεται ο κ. Άσμουσεν έρχεται για αυτό ακριβώς τον λόγο. Το καθεστωτικό «Βήμα» που είναι «εκ των έσω» πληροφορημένο κάνει λόγο για «προληπτικό» πακέτο, το οποίο θα δοθεί προκειμένου να καλυφθεί το «ενδεχόμενο» χρηματοδοτικό κενό. Σε αυτά τα πλαίσια συζητείται η παροχή ενός «προληπτικού» πακέτου, ύψους 5 έως 7 δισ. ευρώ.

Φυσικά, αυτό που δεν λέει το «Βήμα» είναι ότι τα «πακέτα» ποτέ δεν δίδονται δωρεάν, αλλά πάντα απαιτούνται μέτρα μεγαλύτερου ύψους από το κάθε πακέτο, οπότε η «βοήθεια» ξεπληρώνεται και με το παραπάνω. Γράψαμε άλλωστε για τα υπερκέρδη που αποκομίζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι από την όλη κατάσταση. Οπότε αυτό που κομίζει ο Άσμουσεν στην Ελλάδα είναι ένα νέο «προληπτικό» μνημόνιο. Τα θρυλούμενα περί αυτού του νέου πακέτου «διάσωσης» δεν αναιρεί, αλλά αντιθέτως επιβεβαιώνει και ο Όλι Ρεν και ο Σόιμπλε, οι οποίοι κάνουν ευθέως – πλέον – λόγο για ένα νέο «πακέτο» μέτρων που θα πλήξει την Ελλάδα. Από την άλλη μεριά έχουν ήδη ξεκινήσει οι φημολογίες πως τελικώς μετά τις γερμανικές εκλογές το κόμμα της Μέρκελ θα πραγματοποιήσει κωλοτούμπα και αντί για νέο πακέτο, θα μας έρθει ένα νέο «κούρεμα».

Αμφότερα είναι πιθανά και εξόχως καταστροφικά. Νωπές, άλλωστε, είναι οι μνήμες από το PSI, το οποίο διαφημίστηκε ως μέγιστη «επιτυχία» από την κυβέρνηση, αλλά μόνο καταστροφικές συνέπειες είχε για τα ασφαλιστικά ταμεία και χιλιάδες Έλληνες μικροομολογιούχους που δεν ήταν στο «κόλπο». Οι Έλληνες και μόνο οι Έλληνες πλήρωσαν το PSI, όπως πλήρωσαν και τα προηγούμενα πακέτα μέτρων.

Το γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής με αφορμή την επίσκεψη Άσμουσεν και τα σενάρια για το νέο «πακέτο βοήθειας» εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου.

Τρίτο μνημόνιο: Στόχος η καταστροφή της οικονομίας και η αφαίμαξη του εθνικού μας πλούτου

Όπως κάθε καλός τοκογλύφος, οι ξένοι πιστωτές μας πουλάνε πανάκριβο χρήμα, μέχρι να μας πνίξουν τα χρέη και να αρπάξουν την εθνική μας περιουσία. Τα πακέτα διάσωσης του Σόιμπλε και του Ρεν είναι πακέτα καταστροφής και έχουν στόχο τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος. Το αποτυχημένο και ανθελληνικό μνημόνιο αύξησε το δημόσιο χρέος της χώρας, ισοπέδωσε την οικονομία μας και οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στο θάνατο και εκατομμύρια νέους στην ανεργία. Η γελοία πολιτική της κινητικότητας και των απολύσεων δεν λύνει ούτε ένα πρόβλημα του υδροκέφαλου δημόσιου τομέα. Μόνη λύση η στροφή στην εθνική παραγωγή με στόχο την ελληνική αυτάρκεια και η άρνηση πληρωμής του παράνομου και επαχθούς χρέους στους διεθνείς τοκογλύφους.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ti-thelei-o-asmousen-sthn-ellada-erchetai-neo-prolhptiko-mnhmonio#.UhVJiZJM_-Q#ixzz2ceHfe3sR

Exit mobile version