Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνιστώσα πασόκων εγκαινιάζεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Θυμόμαστε όλοι τον τραγέλαφο που ονομάστηκε συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ και που ουσιαστικά σχηματοποίησε το αντιφατικό προσωπείο κάτω από το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρύψει τους άκρατους δεσμούς του με το σύστημα και την μελλοντική συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό αρωγός στέκονται και τα κανάλια που στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν δει το «πουλέν» της μεταπολίτευσης, το σχέδιο διάσωσης του συστήματος. Έτσι αντιφατικότητες που εμπεριέχονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως «καταγγελία του μνημονίου», αλλά «επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων», ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας για να γελάσει και το ποικιλόχρωμο ερίφιο.

Ούτε δόθηκε ιδιαίτερη σημασία από τα ΜΜΕ στις δηλώσεις Δραγασάκη όταν έλεγε: «σε ό,τι αφορά τον κόσμο που προσεγγίζει ή και εντάσσεται στον ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από τον ευρύτερο σοσιαλιστικό ή προοδευτικό χώρο, για εμάς αποτελεί ισότιμο και οργανικό τμήμα του νέου ΣΥΡΙΖΑ που δημιουργούμε», δίνοντας μία ουσιαστική ομολογία για την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που συνεχώς τόνιζαν τα ΜΜΕ ήταν η «διάλυση των συνιστωσών», που ως γνωστόν ήταν ένα από τα σημεία που προβλημάτιζαν το επικοινωνιακό επιτελείο του Τσίπρα.

Όμως, παρά τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των καναλιών, οι συνιστώσες ουδέποτε διαλύθηκαν, παρά μόνο «κρύφτηκαν κάτω από το χαλί», προκειμένου να μην δημιουργούν προβλήματα στον επερχόμενο «γάμο» της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι διαβάζουμε τώρα ότι οι περίφημοι «πασοκογενείς» θα δημιουργήσουν δική τους «τάση» (έτσι ονομάζονται τώρα οι συνιστώσες), η οποία εν τέλει θα κυριαρχήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και θα αναλάβει δράση επί της επικύρωσης της επόμενης συγκυβερνήσεως ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunistwsa-pasokwn-egkainiazetai-ston-suriza#.UhfEFJJM_-Q#ixzz2cpFjx6Ug

Exit mobile version