Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τρόικα αύξησε το δημόσιο χρέος: καταγγελία μνημονίου ή οικονομική καταστροφή!

Το χρέος γιγαντώνεται και ο Στουρνάρας ονειρεύεται πρωτογενές πλεόνασμα

Συνεχίζεται η επικοινωνιακή παρωδία που διενεργεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με τα καθεστωτικά – αριστερά ή δεξιά, αδιάφορο – μέσα μαζικής αποχαύνωσης, προκειμένου να πειστεί ο Λαός ότι η πολιτική του μνημονίου οδηγεί σε κάποια αποτελέσματα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την πλειοψηφία των εξώφυλλων των εφημερίδων την τελευταία περίοδο, η Ελλάδα έχει αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα. Το όλο επικοινωνιακό δρώμενο, φυσικά, είναι στα πλαίσια της παραπλανήσεως του Λαού και δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία.

Ενώ στα εξώφυλλά των εφημερίδων προπαγανδίζεται το «πρωτογενές πλεόνασμα», η πραγματικότητα είναι ζοφερή όσον αφορά το δημόσιο χρέος και το μέλλον που επιφυλάσσεται για τους Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία το χρέος όχι μόνο αυξάνεται ραγδαία, ξεπερνώντας την απόλυτη τιμή του 2009, δηλαδή πριν αρχίσει η κρίση, αλλά και γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο, αφού πλέον έχει φτάσει στο 180% του ΑΕΠ. Συγκεκριμένα για να μιλήσουμε με αριθμούς το χρέος έχει φτάσει τα 321 δισ. ευρώ, αυξανόμενο κατά 16 δισ. ευρώ μόνο εντός του 2013. Κοινώς οι θυσίες που κάνουν οι Έλληνες πολίτες μεταφράζονται σε επιπλέον χρέος από τους πολιτικάντηδες που έχουν και το θράσος να προπαγανδίζουν κάποιο δήθεν «πρωτογενές πλεόνασμα».

Όμως, όπως σωστά έχει τεθεί από διάφορους οικονομικούς αναλυτές, η Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να λέει τέτοιου είδους ψέμματα, γιατί αν υποθέσουμε ότι όντως υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε – και αυτό δεν το λένε τα αργυρώνητα ΜΜΕ – το συμφέρον της Ελλάδας θα ήταν να χρεοκοπήσει, να σκίσει τα μνημόνια και να αποτινάξει από πάνω τις όλες τις δανειακές συμβάσεις. Κοινώς η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα σήμαινε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας θα ήταν θετικός αν δεν υπήρχαν οι τόκοι των δανείων.

Όμως αντί γι’ αυτό η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται ήδη τον ερχομό ενός νέου πακέτου μέτρων, που θα επιβαρύνουν επιπλέον τους Έλληνες πολίτες. Θα τους εξαναγκάσουν σε περαιτέρω θυσίες και θα φέρουν νέο κύμα ύφεσης στην Ελληνική αγορά. Συνεπώς ευκόλως εξάγεται το συμπέρασμα ότι είτε η Ελληνική Κυβέρνηση δεν σκέφτεται με γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων ή τους κοροϊδεύει σχετικά με το δήθεν «πρωτογενές πλεόνασμα» ή και τα δύο προαναφερθέντα. Σε κάθε περίπτωση η ανατροπή της κυβερνήσεως και η εγκαθίδρυση μίας Εθνικής Ηγεσίας της Χρυσής Αυγής που θα διώξει τους διεθνείς τοκογλύφους, θα επανακατακτήσει την Εθνική μας Κυριαρχία και θα δώσει πνοή στην Εθνική Παραγωγή, καθίστανται επιτακτικές ως ανάγκες. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-chreos-gigantwnetai-kai-o-stournaras-oneireuetai-prwtogenes-pleonasma#.UhjIIpJM_-Q#ixzz2ctlBQ4c0

Exit mobile version