Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία – 6 χρόνια μετά: 49 ψυχές ζητούν δικαίωση

Στο ξεχαρβαλωμένο ελλαδικό κράτος που η ανομία και η ατιμωρησία ζει και βασιλεύει ακόμα δεν έχουν βρει δικαίωση οι 49 Έλληνες που έχασαν την ζωή τους πριν 6 ακριβώς χρόνια στην Ηλεία. Καμία καταδίκη πολιτικών προσώπων μέχρι σήμερα, όχι μόνο για το χρονικό των πυρκαγιών εκείνων, αλλά και την πλήρη εγκατάλειψη της Πολιτείας και κυρίως για τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη» που πετάχτηκαν εδώ και κει και όχι για την Ηλεία. Η τότε κυβέρνηση του ανιψιού του “ψευτοεθνάρχη” βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο και μετέτρεψε τον πόνο και την καταστροφή σε επικοινωνιακό σόου και μοίραζε προεκλογικά τριχίλιαρα στους πυρόπληκτους, τα οποία τελικά τα “τσέπωναν” επιτήδειοι ρομά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι χάθηκαν 49 ζωές και κανείς ακόμα – και ίσως δυστυχώς ποτέ – δεν έχει λογοδοτήσει για αυτό το έγκλημα.

Ενδεικτικά να θυμίσουμε τα ονόματα των εποχικών πυροσβεστών που χάθηκαν παλεύοντας άνισα με τις φλόγες.

Εποχικός Πυροσβέστης Δούνιας Κωνσταντίνος: Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1964, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Αρεόπολης Λακωνίας, στις 24 Αυγούστου 2007.

Εποχικός Πυροσβέστης Νιάρχος Αθανάσιος: Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου1963 και ήταν έγγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Τζούμα Ανδρέα.

Εποχικός Πυροσβέστης Δρακόπουλος Ιωάννης: Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1978 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Νιάρχο Αθανάσιο και Τζούμα Ανδρέα.

Εποχικός Πυροσβέστης Τζούμας Ανδρέας: Γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 1964, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Νιάρχο Αθανάσιο.

Η καταστροφή, τα σημάδια της οποίας υπάρχουν μέχρι και σήμερα ήταν βιβλική, ενώ κινδύνευσε να γίνει παρανάλωμα του πυρός μέχρι και ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας. Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτα διαφορετικό από μια πολιτική ηγεσία που μέχρι πρόσφατα εμπόδισε τους συναγωνιστές της πολιτικής προστασίας να συνδράμουν στην δασοπυρόσβεση στο Μαρκόπουλο. Στο Εθνικό Κράτος με πρωτοπόρο την Χρυσή Αυγή κάθε Έλληνας θα νιώθει ασφαλής για την ζωή και την περιουσία του και θα λογοδοτήσουν όλοι όσοι φέρουν ευθύνες για αυτά τα εγκλήματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/fonikes-purkagies-sthn-hleia-6-chronia-meta-49-psuches-zhtoun-dikaiwsh#.UhkYwZJM_-Q#ixzz2cvAcEQi1

 

Exit mobile version