Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πέλλας – Ημαθίας, Καβάλας, Κομοτηνής

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, για τρίτη συνεχή χρονιά, η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγνοούμενους και πεσόντες της ΕΛΔΥΚ στην Κρύα Βρύση του Ν. Πέλλας. Στον χώρο της εκδήλωσης παραβρέθηκαν δεκάδες Συναγωνιστές από την γύρω περιοχή, τιμώντας τους αγνοούμενους και πεσόντες κατά το θέρος του 1974, στην μαρτυρική γη της Κύπρου μας. 

Ξεχωριστή τιμή αποδόθηκε στο γέννημα-θρέμμα της Κρύας Βρύσης, Στρατιώτη (ΠΖ) Τσιτιρίδη Κωνσταντίνο, προς τιμήν του οποίου υπάρχει το μνημείο σε κεντρική πλατεία της Κρύας Βρύσης, ο οποίος έδωσε τα πάντα και με αυταπάρνηση πολέμησε με τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ τον βάρβαρο τούρκο εισβολέα, μέχρι να πέσει στα χέρια των αιμοσταγών κατακτητών.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και τα δύο μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστές Χρυσομάλλης Νικόλαος και Τσακίρης Μιχάλης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με πορεία από την Τ.Ο. Κρύας Βρύσης προς το μνημείο του ήρωα Τσιτιρίδη, όπου τελέστηκε δέηση για τους αγνοούμενους και μνημόσυνο για τους πεσόντες.

Υπό τον συντονισμό του γραμματέως της Τ.Ο. Κρύας Βρύσης, Συναγωνιστή Ιωάννη Σαχινίδη, ο οποίος πήρε πρώτος τον λόγο και αναφέρθηκε εκτενώς στην σημασία της εκδήλωσης, απηύθηναν θερμό και αγωνιστικό χαιρετισμό οι Συναγωνιστές Χρυσομάλλης και Τσακίρης.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και κατάθεση στεφάνου από τον υπεύθυνο του μετώπου Νεολαίας των Ν.Ε. Ημαθίας και Πέλλας, Συναγωνιστή Νικόλαο Ξ., και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο και τον Ύμνο του κινήματός μας σε στάση προσοχής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία των Εθνικιστών προς τα γραφεία της Τ.Ο. Κρύας Βρύσης.

ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ:
Κεντρική πλατεία
Σάββατο: 18.00-21.00

Τ. Ο. Καβάλας: ενημερωτική εξόρμηση στην λαϊκή αγορά Ελευθερούπολης

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη, την Παρασκευή 30 Αυγούστου το πρωί, η προγραμματισμένη ενημερωτική εξόρμηση κλιμακίου συναγωνιστών της Τ. Ο. Καβάλας, στην λαϊκή αγορά της Ελευθερούπολης, κατά την οποία μοιράστηκαν εκατοντάδες εφημερίδες, όπως και μεγάλη ποσότητα έντυπου ενημερωτικού υλικού με τις θέσεις του Κινήματος.

Άλλη μια επιτυχημένη ενημερωτική εξόρμηση, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών δράσεων που διενεργεί η Τ. Ο. Καβάλας, έλαβε χώρα στην λαϊκή αγορά της Ελευθερούπολης. Το κλιμάκιο των συναγωνιστών συγκεντρώθηκε στο βόρειο τμήμα της λαϊκής και με απόλυτη τάξη και πειθαρχία ξεκίνησε την ενημερωτική δράση, η οποία κράτησε περίπου δύο ώρες. Οι συναγωνιστές διέσχισαν όλη την λαϊκή αγορά της Ελευθερούπολης και στην συνέχεια πέρασαν από τα καταστήματα και τις καφετέριες της κεντρικής αγοράς της κωμόπολης. Πολλοί ήταν αυτοί που μας σταματούσαν για να συνομιλήσουν μαζί μας και να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στο Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.

ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

Τ.Ο. Κομοτηνής: Ομιλία με θέμα ο ελληνικός πολιτισμός υπό το πρίσμα του Λαϊκού Συνδέσμου

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ.Ο. Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του συναγωνιστή Χρήστου Γεωργίου, με θέμα ο ελληνικός πολιτισμός υπό το πρίσμα του Λαϊκού Συνδέσμου.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Γραμματέας της Τ. Ο. Κομοτηνής, συναγωνιστής Νίκος Τσουμαρέλης, αναλύοντας τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν το Κίνημά μας. Στη συνέχεια ο υπεύθυνος του Οργανωτικού, συναγωνιστής Χρήστος Γεωργίου ξεκίνησε δυναμικά την ομιλία του, λέγοντας ότι ο πολιτισμός είναι το κορυφαίο είδος που έχει παράξει ποτέ η φυλή μας, σε σχέση με τις υπόλοιπες φυλές ολόκληρου του πλανήτη, γιατί στο επίκεντρο του ελληνικού πολιτισμού είναι ο άνθρωπος και όχι μία τάξη ανθρώπων ή ο πλουτισμός.

Κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο αναφέρθηκε στην κάθε χρονική περίοδο ξεχωριστά και ανέλυσε πώς ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε όλη την ανθρωπότητα, ξεκινώντας από τον μυκηναϊκό πολιτισμό, τον χρυσό αιώνα του Περικλή, μας θύμισε τον μεγάλο Έλληνα στρατηλάτη τον Μέγα Αλέξανδρο, την Βυζαντινή μουσική, η οποία έγινε πηγή έμπνευσης για την μετέπειτα κλασική μουσική, για την αρχιτεκτονική της Αγίας Σοφίας, για τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, κατά τα οποία δεν αλλοιώθηκε ο Ελληνισμός κρατώντας τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά του, με τα δημοτικά τραγούδια του που κρατούσαν ψηλά το ηθικό του ελληνικού λαού. Επίσης αναφέρθηκε και στον Μικρασιατικό πολιτισμό και τέλος στο υπερήφανο κομμάτι του Ελληνισμού του Πόντου, που παρά την μανία των τούρκων και τις διώξεις που υπέστη, διατηρεί τον πολιτισμό ακόμη και σήμερα ανέπαφο από τον χρόνο.

Οι φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματος παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του συναγωνιστή, ο οποίος αναφερόμενος στο βιβλίο του Γενικού Γραμματέα του Κινήματός μας Ν. Γ. Μιχαλολιάκου «Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά: ως Έλληνες δεν έχουμε άλλο περιθώριο, παρά αυτόν τον μεγάλο σκοπό του ελληνικού πολιτισμού να υπηρετήσουμε. Να δώσουμε την μάχη για μια τέχνη ελληνική, πιστή στο κλασικό πρότυπο, για έναν λόγο ελληνικό, εμπνευσμένο και μοναδικό. Να δώσουμε την μάχη για την παράδοσή μας, για την γλώσσα μας, για τα αυθεντικά ελληνικά ήθη και έθιμα του λαού μας.

KOMOTHNH:
Σοφοκλέους Κομνηνού 2, 4ος όροφος
Τετάρτη 18.00 – 21.00
Τηλ.: 6983 516178, 6983 504758

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-pellas-hmathias-kabalas-komothnhs#.UiLouDbIbSI#ixzz2dcgPBw6z

Exit mobile version