Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για τα ναυπηγεία Περάματος και Σύρου και την πρόσφατη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ

Προς γνώση και συμμόρφωση των εργατοπατέρων που κατήντησαν τις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες σε αυτήν την κατάσταση, να δώσουμε τις εξής απαντήσεις. Πρώτον, η νέα τροπολογία για τα ναυπηγεία ήρθε κυριολεκτικά εν μία νυκτί στη βουλή, χωρίς κανείς να προλάβει να δει και να αποφασίσει τι ήταν αυτό το πράγμα. Δεύτερον, οι συμβάσεις αυτές που από σήμερα θεωρούνται νόμιμες πριν από ελάχιστο χρονικό διάστημα είχαν απορριφθεί ως τελείως απαράδεκτες. Υπήρχαν διάφορες υπερτιμολογήσεις, είκοσι και τριάντα φορές πάνω από το αρχικό κόστος. Τρίτον, δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η τροπολογία ήρθε στην βουλή και ψηφίστηκε από αυτούς που εξαφάνισαν τις επισκευές πλοίων από την Ελλάδα, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, μετά από επίσημη πρόσκληση από τους εργαζομένους.

Βλέποντας να χάνουν και το τελευταίο κομμάτι εργαζομένων που τους είχε απομείνει, αποφάσισαν να ξεπουλήσουν τα συγκεκριμένα έργα σε αυτούς που οι ίδιοι πριν από λίγους μήνες είχαν κρίνει ακατάλληλες τις προτάσεις τους, προκειμένου να εξοικονομήσουν τεράστια οφέλη και ένας συγκεκριμένος αριθμός συνδικαλισταράδων να πάρει από ένα ξεροκόμματο.

Ενημερώνουμε λοιπόν όλους αυτούς τους «μεγάλους αγωνιστές», της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης ότι εντός πολύ μικρού χρονικού διαστήματος, θα υπάρξει επίσημο σωματείο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και τότε αυτά που οι ίδιοι δεν τολμούσαν να κάνουν τόσα χρόνια, θα γίνουν πραγματικότητα.

Καλούμε τους εργαζομένους σε επαγρύπνηση, να αναλογιστούν ποιοι τους έφθασαν στο σημείο να κάνουν δέκα μεροκάματα τον χρόνο και να κρίνουν οι ίδιοι την αλήθεια. Επίσης είναι ψέμα ότι η τροπολογία αφορούσε μόνο την Σύρο. Αρχικά συμπεριελάμβανε και το Πέραμα, με την προοπτική να ξεπουληθεί το λιμάνι στην Cosco. Ας έρθουν λοιπόν σε επαφή με τους εργαζόμενους στην ζώνη Περάματος για να δουν αν αυτοί συμφωνούσαν με κάτι τέτοιο. Και να απευθύνουμε μία ερώτηση στους συνδικαλισταράδες. ”Τι έγινε ρε συντρόφια; Εσείς κάνατε απεργία  και διώχνατε τα πλοία αν σας φέρνανε το γάλα αντί στις δέκα και πέντε στις δέκα και τέταρτο, και τώρα που δίνουν υπερτιμολογημένα έργα, είκοσι και τριάντα φορές πάνω από το κανονικό, δεν σας νοιάζει;” 

Αρκετά μας ισοπεδώσατε σύντροφοι. Η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη πρέπει και θα λειτουργήσει. Ραντεβού σε λίγες μέρες στην ζώνη του Περάματος, στην επίσημη ανακύρηξη του σωματείου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Υ.Γ.: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής συναγωνιστής Ματθαιόπουλος αναφερόμενος στην επίμαχη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής στην τοποθέτησή του: «Αποτελεί την απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην πρόσφατη επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, όπου γίναμε δεκτοί με ενθουσιασμό από τους εργαζομένους και το ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει ένα bonus σε άτομα γνωστά στους συνδικαλιστικούς κύκλους. Δεν πρόκειται να πληρωθεί ο εργαζόμενος, αλλά με την ένταξη της ζώνης στον ΤΑΙΠΕΔ, να δoθεί ένα κομμάτι στον COSCO για να γίνει μεταποιητικό κέντρο»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anakoinwsh-chrushs-aughs-gia-ta-nauphgeia-peramatos-kai-surou-kai-thn-prosf#.UiMv4TbIbSI#ixzz2dduOtfod

Exit mobile version