Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες απολύσεις στον (β)«Ριζοσπάστη». Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Πιστό στον άθλιο αντεργατικό ρόλο του το Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ) δεν παρέλειψε να δείξει, για μια ακόμη φορά, το πραγματικό του πρόσωπο. Σε τέσσερις νέες απολύσεις προχώρησε η διεύθυνση της κομματικής εφημερίδας του ΚΚΕ, του (β)«Ριζοσπάστη», στο πλαίσιο των μαζικών εκδιώξεων εργαζομένων που έχει δρομολογήσει εδώ και αρκετούς μήνες, προφασιζόμενη τα «ασφυκτικά οικονομικά προβλήματα». Λίγες ημέρες μόλις μετά τον υπέρτατο εξευτελισμό, με την αποκάλυψη της πώλησης του ραδιοτηλεοπτικού «902» σε ιδιώτες καπιταλιστές, το κομματικό μαγαζάκι του Περισσού συνεχίζει τις απολύσεις, παρά το γεγονός ότι αυτές αφορούν ανθρώπους που βιώνουν κι αυτοί το φάσμα του απόλυτου οικονομικού αδιεξόδου.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η νέα ηγετική κλίκα του ΚΚΕ ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, περικοπές μισθών
και ατομικές συμβάσεις εργασίας
, ενώ οι απολύσεις θα συνεχιστούν. Άλλες πληροφορίες επίσης, αναφέρουν
ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να εφαρμοστεί η απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του ΚΚΕ, σύμφωνα με την οποία τα μέλη του κόμματος θα αμείβονται με τον μέσο μισθό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή γύρω στα 700 ευρώ. Σ΄αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται οι εναπομείναντες υπάλληλοι να κληθούν να παραιτηθούν και να επαναπροσληφθούν με το νέο χαμηλότερο μισθό. Η διαδικασία αυτή είναι σίγουρο ότι θα επαναλαμβάνεται συχνά – πυκνά και στο εγγύς μέλλον και θα αποδεικνύει συνεχώς και περίτρανα ότι το λεγόμενο «κόμμα του λαού» αποτελεί στην πραγματικότητα αρνητικό πρότυπο καπιταλιστικής συμπεριφοράς και αντεργατικής δράσης.

Ένας εσμός αποτυχημένων, αργόσχολων και ανεπάγγελτων μπολσεβίκων, με πρώτο και… χειρότερο τον Μοσχαναθρεμμένο (εκ της Μόσχας και όχι εκ του μοσχαριού…) Κουτσούμπα, που δείχνει περίτρανα ότι ο κομμουνισμός είναι το δίδυμο αδελφάκι του καπιταλισμού. Γι΄αυτό, άλλωστε, πέρα από τις όποιες λεπτομέρειες, ο αντιφυσικός, αντεθνικός και αντιλαϊκός τους ρόλος είναι κοινός και ως εκ τούτου δεδομένος.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nees-apoluseis-ston-brizospasth.-o-teleutaios-na-kleisei-thn-porta#.UiMysTbIbSI#ixzz2ddyFowCs

Exit mobile version