Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κάμπινγκ για τους λαθρομετανάστες της Μανωλάδας από την περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας

Κύριε Κατσιφάρα ντροπή σας. Γιατί μόνο «κάμπινγκ» στους λαθρομετανάστες της Μανωλάδας; Ας φτιάξουμε εργατικές κατοικίες καλύτερα!

Η αναλγησία του μνημονιακού κράτους στα προβλήματα των Ελλήνων είναι γνωστή. Επίσης, γνωστή είναι και η πλήρης ασυλία των λαθρομεταναστών που εισβάλλουν ανενόχλητοι και εργάζονται παράνομα στη χώρα μας, συμβάλλοντας στην εκτόξευση της ανεργίας και την διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων. Εκείνο που μας εκπλήσσει συνεχώς, είναι το θράσος του πολιτικού κατεστημένου που βρίσκει πάντα τρόπους να εκδηλώνει τον ρατσισμό του εναντίον των Ελλήνων που πλήττονται από τις ολέθριες επιλογές του.

Λίγους μήνες μετά τα τελευταία επεισόδια στην «γκρίζα ζώνη» της Μανωλάδας, διαβάζουμε σε ενημερωτική ιστοσελίδα: «Κάμπινγκ εποχικών εργατών γης στην περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας σχεδιάζει να δημιουργήσει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με σκοπό να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μετανάστες. Ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας έχει ήδη ενημερώσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη σχετικά με το θέμα. Μάλιστα προγραμματίστηκε συνάντηση, που αναμένεται να γίνει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την περιφέρεια, «στόχος είναι να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα της στέγασης των εργαζόμενων μεταναστών, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα προβλήματα, όπως έγινε κατά την περασμένη άνοιξη». Επίσης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, «εκτός από την στέγαση, θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε την προστασία των μεταναστών – εργατών γης, οι οποίοι θα πρέπει να απολαμβάνουν της δέουσας ασφαλιστικής κάλυψης και των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας».

Προς όσους βιαστούν να ισχυριστούν ότι οι Έλληνες δεν θα πήγαιναν ποτέ να εργαστούν στις φράουλες, απλά να θυμίσουμε ότι δεν υπήρξε ποτέ προκήρυξη θέσεων από τον ΟΑΕΔ σε αντίθεση με τα ανακριβή δημοσιεύματα του Τύπου. Το κράτος με απλά λόγια δεν ρώτησε ποτέ αν υπάρχει ενδιαφέρον από τους Έλληνες ανέργους. Το ηθικό δίδαγμα της παραπάνω είδησης είναι ότι για να απολαύσει κανείς τις υπηρεσίες του ελλαδικού κράτους θα πρέπει να είναι αλλοδαπός! Οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα, μόνο υποχρεώσεις.

Νίκος Κωνσταντίνου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kampingk-gia-tous-lathrometanastes-ths-manwladas-apo-thn-perifereia-dut.-el#.UiNtYzbIbSI#ixzz2df3J5WR3

Exit mobile version