Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανταρσία (;) στον αμερικανικό στρατό ενόψει της στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποχρεώθηκε να ανασκευάσει τα σχέδιά του για επίθεση στην Συρία μετά από μια ισχυρή και πρωτοφανή αντίδραση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι στρατιωτικοί δεν μπορούσαν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν την ύπαρξη κάποιας στρατηγικής στην επικείμενη επίθεση εναντίον της Συρίας και εκδήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στα σχέδια του Ομπάμα. Ποτέ ως τώρα στρατιωτικοί των ΗΠΑ δεν είχαν αρνηθεί να ακολουθήσουν τον πρόεδρό τους σε έναν πόλεμο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον αμερικανικό τύπο στρατηγοί τεσσάρων αστέρων αλλά και αξιωματικοί και φαντάροι δεν μπορούν να αντιληφθούν και να αιτιολογήσουν την εθνική χρησιμότητα και το εθνικό όφελος ενός πολέμου εναντίον της Συρίας. Οι στρατιωτικοί διαμηνύουν στον Λευκό Οίκο ότι για τον επικείμενο πόλεμο δεν υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική για το τι θα επακολουθήσει μετά τις αεροπορικές επιχειρήσεις. Πολλοί στρατιωτικοί έχουν ήδη αρνητικές εμπειρίες από τους πολέμους του Ιράκ και Αφγανιστάν, όπου και στις δυο περιπτώσεις δεν υπήρξε στρατηγική εξόδου από τον πόλεμο και έως σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ σε αυτές τις δυο χώρες  υπόκεινται καθημερινά σε απώλειες.

Στην περίπτωση της Συρίας ο Ομπάμα δεν έχει καταφέρει να πείσει τους στρατιωτικούς για το νόημα αυτού του πολέμου. Έως σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ υπάκουαν στις πολιτικές και στρατιωτικές αποφάσεις της ηγεσίας τους γιατί οι επιχειρήσεις εναντίον των εχθρών είχαν ως βάση την «εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ. Και στην περίπτωση της Συρίας ο Ομπάμα θεώρησε σκόπιμο να αγκιστρωθεί σε αυτή την έννοια της εθνικής ασφαλείας, αλλά φαίνεται ότι δεν έγινε πιστευτός. Το χειρότερο για αυτόν όμως είναι ότι οι αξιωματικοί και οι φαντάροι έχουν πιο ξεκάθαροι άποψη για την πραγματικότητα αυτού του πολέμου από ότι ο ίδιος που είναι και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Στρατιώτες και αξιωματικοί δηλώνουν ότι θα παγιδευτούν στην Συρία σε έναν κλασσικό πόλεμο με έναν αντίπαλο ο οποίος είναι ικανότατος και εξοπλισμένος με σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Martin Dempsey έχει δηλώσει ότι «η χρήση όπλων εναντίον ενός αντιπάλου χωρίς να υπάρχει μια ξεκάθαρη στρατηγική για το πέρας των επιχειρήσεων δεν οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα που θα θέλαμε». Ο στρατηγός James Mattis δήλωσε ότι «εάν οι Αμερικανοί κηρύξουν τον πόλεμο τότε θα είναι ένας πολύ, πολύ σοβαρός πόλεμος». Πολλοί στρατιωτικοί αναρωτιούνται για το πολιτικό διακύβευμα αυτού του πολέμου και ποιο το όφελος των ΗΠΑ αφού δεν υπήρξε ούτε υπάρχει απειλή των συμφερόντων της χώρας τους. Άλλοι εκδηλώνουν ανυποταγή μη δεχόμενοι να πολεμήσουν στο πλευρό των ισλαμιστών της Al-Qaida. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των Αμερικανών διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο επέμβασης στην Συρία.

Η εκδηλωθείσα ανταρσία που διαπερνά οριζόντια και κάθετα τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελεί ένα πρωτάκουστο γεγονός στην ιστορία αυτής της χώρας. Ο Ομπάμα ευρισκόμενος υπό μεγάλη πίεση μετά την ανταρσία, τα καταφανέστατα ψεύδη περί χρήσης χημικών που έγιναν αντιληπτά και από τους πλέον αδαείς και την άρνηση πολλών συμμάχων να τον ακολουθήσουν αναγκάζεται να ανασυνταχθεί και να κερδίσει χρόνο πριν να προωθήσει  τις επόμενες ενέργειες των αφεντικών του Αμερικανοσιωνιστών, οι οποίοι σίγουρα δεν θα εγκαταλείψουν τα επιθετικά τους σχέδια για την Μέση Ανατολή. Προσωρινά πάντως έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που πριν μερικές ημέρες ουδείς μπορούσε να  διανοηθεί: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα, η εμπροσθοφυλακή των Αμερικανοσιωνιστών, θέλει να κηρύξει τον πόλεμο στην Συρία και ουδείς τον ακολουθεί, ούτε οι ίδιοι οι στρατιώτες του. Καλό δρόμο στο μέτωπο πρόεδρε Ομπάμα !  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/antarsia-stis-amerikanikes-enoples-dunameis-enopsei-ths-stratiwtikhs-epemba#.UiXZQDbIbSI#ixzz2dpiSCaHy

Exit mobile version