Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στουρνάρας: Άκυρο το πρωτογενές πλεόνασμα – Το λέγαμε μόνο για τα ψηφαλάκια

Τον τελευταίο καιρό η κυβερνητική προπαγάνδα περιστράφηκε γύρω από τον μύθο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Την έναρξη του μπαράζ ψευδών και προπαγανδιστικών δημοσιευμάτων την είχε κάνει ο υπουργός οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος πρώτος μίλησε για το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα. Αναλύσεις επί αναλύσεων και άρθρα επί άρθρων γράφτηκαν σπαταλώντας τσάμπα μελάνι και χαρτί, προκειμένου να πειστεί ο Ελληνικός Λαός για το ψέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ένα από τα αποτελέσματα αυτών των αναλύσεων ήταν να ανοίξει η συζήτηση για ελάφρυνση των φορολογικών επιβαρύνσεων που βιώνουν στο πετσί τους οι Έλληνες πολίτες. Και όταν η συζήτηση έφτασε στην φορολογία – φιάσκο με το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία όπως έχουμε πολλάκις τονίσει δεν έχει ως στόχο την είσπραξη, αλλά την καθυπόταξη των Ελλήνων στον «περιούσιο» αφέντη, ο Στουρνάρας αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ψέμα.

«Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε στον σωστό δρόμο, έχουμε καλύψει τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απέχουμε ακόμη από τον τελικό στόχο. Θα ήταν λάθος να θέσουμε τέτοιο ζήτημα τώρα. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης όπως έχει χαραχθεί από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικονομικών»

Τελικώς, κ. Στουρνάρα, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ή όχι; Ισχύουν όλα αυτά που προθύμως παπαγάλιζες εδώ και τόσο καιρό ή όχι; Οι ερωτήσεις προφανώς είναι ρητορική, αφού τόσο καιρό ο Στουρνάρας έλεγε και καμιά … για να περάσει η ώρα. Προφανώς και ουδέποτε υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα, αφού για να υπάρξει απαιτείται η πλήρης υλοποίηση των θέσεων της Χρυσής Αυγής για στροφή στην Εθνική Παραγωγή και την πραγματική Οικονομία.

Δεν γίνεται να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα με υφεσιακές φιλελεύθερες πολιτικές που ως μόνο τους αποτέλεσμα είχαν, έχουν και θα έχουν την παράταση της απελπισίας των Ελλήνων που στενάζουν κάτω από τον ζυγό του Μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stournaras-akuro-to-prwtogenes-pleonasma-to-legame-mono-gia-ta-pshfalakia#.UicT3TbIbSI#ixzz2dvAmOPo8

Exit mobile version