Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλεί με την χλιδή και τις ανέσεις του ο αρχικαρεκλάρχης του ΠΑΣΟΚ

Κάθε ημέρα που περνά δείχνει, ολοένα και περισσότερο, τον ηθικό ξεπεσμό και την αναισθησία του αντιπροέδρου της συγκυβέρνησης και νυν αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου. Ο «Ντούτσε» του θνησιγενούς απομειναριού ενός άλλοτε κραταιού κόμματος φροντίζει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, να δικαιολογεί τον τίτλο του λαομίσητου πολιτικάντη, Ένας από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του μνημονίου, ο εμπνευστής του φοροληστρικού μέτρου των χαρατσίων, όχι μόνο δεν δίνει «το καλό παράδειγμα» σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αλλά φροντίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα επανειλημμένα με τις ενέργειες και τις πράξεις του. Μετά την τοποθέτηση του στην αντιπροεδρία της (συγ)κυβέρνησης διόρισε 20 υπαλλήλους στο ειδικό γραφείο που συστάθηκε για τον ίδιο. Συγκεκριμένα, 10 θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων, 5 ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών, καθώς και 5 υπαλλήλων του Δημοσίου ή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Τομέα που αποσπάστηκαν στην υπηρεσία του.

Για το γραφείο αυτό ενημερωνόμαστε για το κόστος του από το ΦΕΚ της 25ης Ιουλίου 2013. 235.000 ευρώ είναι ο λογαριασμός για την σύσταση και λειτουργία του γραφείου του για έξι μήνες του τρέχοντος έτους, ενώ από το 2014 και μετά, σε ετήσια βάση, το σχετικό ποσό που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 470.000 ευρώ. Απτόητος, ο Βενιζέλος, δεν αρκείται σ’ αυτά, καθώς δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη την δυνατότητα να πετά με τα κυβερνητικά αεροσκάφη Embraer και Gulfstream της Μοίρας Μεταφορών Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει, με μικρότερο κόστος, αεροπλάνα της γραμμής. Το πιο κραυγαλέο, όμως, παράδειγμα των χλιδάτων ανέσεων και προκλητικών προνομίων που απολαμβάνει ο Βενιζέλος είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί κατά κόρον για τις μετακινήσεις του την απαστράπτουσα BMW Li High Security, η οποία θεωρείται το ασφαλέστερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, ενώ για να την αγοράσει το Ελληνικό κράτος δαπάνησε το αστρονομικό ποσό των 750.000 ευρώ!

Σε μια εποχή που το μνημόνιο έχει υποδουλώσει των Χώρα μας και την έχει γονατίσει (και) οικονομικά ο Βενιζέλος με μια απίστευτη, όσο και ανάλγητη, επίδειξη ατομικισμού και νεοπλουτισμού επιμένει να χρησιμοποιεί σε αποκλειστική βάση την συγκεκριμένη λιμουζίνα, ξοδεύοντας (όχι ο ίδιος, φυσικά) ιλιγγιώδη ποσά για καύσιμα και σέρβις. Παρά τις συνεχείς καταγγελίες και την γενική κατακραυγή για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Βενιζέλος δείχνει ότι δεν τον αγγίζει τίποτα. Βεβαίως, αν αναλογιστούμε ότι αυτός ο ξοφλημένος – αποτυχημένος πολιτικάντης, με εγγυημένη ημερομηνία λήξεως τις επόμενες εκλογές, δεν δίστασε πριν από λίγες ημέρες να φανεί «αμερικανότερος των αμερικάνων», δηλώνοντας υπέρ της ένοπλης επίθεσης στην Συρία, δεν μας φαίνεται καθόλου περίεργο η επίδειξη χλιδής και σπατάλης χρημάτων για την εξυπηρέτηση του εαυτού του.

Ίσως, μάλιστα, να έχει αντιληφθεί και ο ίδιος ότι είναι λαομίσητος, άξιος περιφρόνησης και δακτυλοδεικτούμενος, ώστε γι’ αυτόν τον λόγο να χρησιμοποιεί την πανάκριβη θωρακισμένη λιμουζίνα. Ας την χαρεί όσο καιρό μπορεί ακόμη, γιατί το μέλλον προβλέπεται φουρτουνιασμένο για τον ηθικά και πολιτικά τελειωμένο αυτόν συνεργάτη των διεθνών τοκογλύφων. Η ώρα της Νεμέσεως, η ώρα που η Δικαιοσύνη θα λάμψει, ολοένα και ζυγώνει!

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prokalei-me-thn-chlidh-kai-tis-aneseis-tou-o-archikareklarchhs-tou-pasok#.UicUsjbIbSI#ixzz2dvDI8cpe

Exit mobile version