Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Ανησυχητική αύξηση της περιγεννητικής θνησιμότητας

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) η οικονομική ύφεση έχει οδηγήσει σε μείωση των γεννήσεων κατά 5,69% το 2012 σε σχέση με το 2011. Ως προς την παιδική θνησιμότητα αυξήθηκε ο δείκτης περιγεννητικής θνησιμότητας από 5,37% το 2011 σε 5,64 το 2012. Οι θάνατοι παρουσίασαν αύξηση κατά 5% το 2012 σε σχέση με το 2011, ενώ η φυσική μεταβολή, δηλαδή η πληθυσμιακή μεταβολή χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης, παρουσίασε αρνητική εξέλιξη με μείωση κατά 16.299 άτομα.

Οι ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι οι τεράστιες. Αντί να υιοθετούνται πολιτικές που ενισχύουν την τεκνοποίηση των νέων ζευγαριών, περικόπτουν και τα επιδόματα των πολύτεκνων οικογενειών, ενώ οι περικοπές στο σύστημα υγείας οδηγούν στην προαναφερθείσα άνοδο του δείκτη περιγεννητικής θνησιμότητας.

Το φαινόμενο της περιγεννητικής θνησιμότητας απορρέει σαν συνέπεια του μνημονίου και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την μείωσή του. Το ελληνικό Έθνος βρίσκεται προ των πυλών μια καθαρής γενοκτονίας που συντελείται πλέον με ραγδαίους ρυθμούς από τους εντολοδόχους του μνημονίου. Η Ελλάδα όχι μόνον θνήσκει και γερνάει, αλλά υπάρχουν και οι μνημονιακές πολιτικές που δεν την αφήνουν να ανθίσει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-anhsuchhtikh-aujhsh-ths-perigennhtikhs-thnhsimothtas#.Uid2HzbIbSI#ixzz2dwrjHewJ

Exit mobile version