Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο “άφραγκος” Ψυχάρης στέλνει στα σπίτια τους το 25% των εργαζομένων του ΔΟΛ

Ένα από τα πιο σημαντικά στηρίγματα του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), φαίνεται ότι στηρίζεται και το ίδιο σε σάπια θεμέλια, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στην ναυαρχίδα του καθεστωτικού Τύπου, αφού τις τελευταίες ημέρες είχαμε ένα κύμα απολύσεων και μειώσεων μισθών, στο πλαίσιο του «πλάνου αναδιοργάνωσης» του ΔΟΛ.

Οι 30 απολύσεις της περασμένης Παρασκευής από «Τα Νέα», «Το Βήμα» και το διαδικτυακό “in.gr” ήταν μόνο η αρχή, καθώς συνεχίστηκαν και την Δευτέρα. Έτσι, αθροιστικά, οι απολυμένοι τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει τους 48. Το γαϊτανάκι, όμως, των απολύσεων δεν σταματά εδώ, αφού προγραμματίζονται επιπλέον ακόμη 100 απολύσεις στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ προβλέπεται και μείωση μισθών κατά 30% οριζοντίως σ΄όλους τους εργαζόμενους. Αν αναλογιστούμε ότι οι συνολικές απολύσεις 150  εργαζομένων αντιστοιχούν στο ¼ περίπου του συνολικού αριθμού των υπαλλήλων του ΔΟΛ (620 είναι ο αριθμός τους, όπως ειπώθηκε στην ΕΣΗΕΑ) είναι φανερό ότι το μαγαζάκι του Ψυχάρη τραβά «χοντρά ζόρια».

Αυτό διαπιστώνεται πολύ εύκολα, αν γυρίσουμε λίγο πίσω τον χρόνο και δούμε ότι ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων του ΔΟΛ έχει μειωθεί γύρω στο 60% από την αρχή της ύφεσης, ενώ οι μειώσεις αποδοχών θα φτάσουν – και  σε ορισμένες περιπτώσεις θα ξεπεράσουν – το 50%, σε σχέση με την τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2009, αφού έχουν προηγηθεί οι προ διετίας περικοπές μισθών κατά 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την στάση εργασίας που κήρυξαν το απόγευμα της Δευτέρας οι ομοσπονδίες εργαζομένων, δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών, «Τα Νέα» κυκλοφόρησαν κανονικά την Τρίτη. Εν τω μεταξύ, με άρθρο του στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος», ο Αντώνης Καρακούσης  – και υπό τον ενδεικτικό  τίτλο «Η κρίση του Τύπου» – προσπαθεί να δικαιολογήσει τις απολύσεις υποστηρίζοντας ότι «τα ΜΜΕ θα αυτοπεριορισθούν ή θα σβήσουν. Καλώς ή κακώς, χωρίς δραστική περιστολή των δαπανών τους δεν έχουν καμία τύχη. Οι δημοσιογράφοι και οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις οφείλουν αν μη τι άλλο κατανόηση των συνθηκών. Όταν κατανοηθούν οι συνθήκες θα βρεθούν και οι λύσεις. Αλλιώς ο αφανισμός πρέπει να θεωρείται νομοτελειακός». Τα λεγόμενα του Καρακούση δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας, καθώς δικαιολογούν απολύτως τις απολύσεις. Αφήνουν, μάλιστα, ανοιχτό το παράθυρο για νέες εξόδους. Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα στους απολυμένους υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται εκεί χωρίς να κατασκευάζουν ειδήσεις.

Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που συμμετείχαν μέχρι πρότινος, με τα γραφόμενά τους, στην παραπληροφόρηση του κόσμου, τόσο με την υπεράσπιση (άμεση ή έμμεση δεν έχει σημασία) του μνημονίου όσο και με την κατασυκοφάντηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Γι΄αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει καμία κατανόηση ή συμπόνοια. Έδρασαν ως μίσθαρνα όργανα του καθεστώτος και τώρα ισχύει το ρητό «σκοτώνουν τ΄άλογα όταν γεράσουν». Στη δούλεψη του ΔΟΛ θα μείνουν μόνο τα πιο «πιστά και αποδοτικά σκυλιά», τα οποία θα εκτελούν τις εντολές του μεγάλου αφεντικού αδιαμαρτύρητα.

Πάντως, μιας και μιλήσαμε για «αποδόσεις», προχωρώ σ΄ένα προσωπικό σχόλιο για το πιο πρόσφατο συγγραφικό αίσχος του Χασαπόπουλου στο «Βήμα».  Αφού έχει τόσο μεγάλες ικανότητες να ανακαλύπτει αν και πότε συγκαλούνται τα όργανα του Κινήματος, ίσως να είναι ικανός να γνωρίζει και την λειτουργία άλλων… οργάνων, π.χ. αυτών του σώματός μας. Να γνωρίζει, δηλαδή, καλύτερα από εμάς, πότε πάμε να ουρήσουμε και πότε γα…ργαλάμε. Δεν παίζεσαι, ρε Χασαπόπουλε! Όμως, με τέτοια «λύσσα» εναντίον μας μην ανησυχείς καθόλου. Την απόλυση θα την αποφύγεις…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-agios-psucharhs#.Uiet9jbIbSI#ixzz2dxpmwnrl

Exit mobile version