Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται πακέτο μέτρων ύψους 6,5 δισ. ευρώ μετά τις γερμανικές εκλογές

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν οι γερμανικές εκλογές και ήδη έχουν αρχίσει και πέφτουν οι προπαγανδιστικές μάσκες της ελλαδικής κυβέρνησης. Εντός ολίγων ημερών περάσαμε από το “success story” και το “πρωτογενές πλεόνασμα” στις συζητήσεις για το πόσο μεγάλο θα είναι το επόμενο πακέτο μέτρων που θα πλήξει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Φυσικά για τα κανάλια των εργολάβων και την δήθεν αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμβεί τίποτε το αξιοσημείωτο παρά την ομολογία Στουρνάρα για προπαγανδιστικά ψέμματα γύρω από την δήθεν ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Βλέπετε δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει ουσιαστικά την ΝΔ, γιατί έτσι θα τραυμάτιζε πραγματικά την μέλλουσα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες μέρες πριν γράφαμε για τις αποκαλύψεις γύρω από την ύπαρξη τεραστίου χρηματοδοτικού κενού, το οποίο θα αποκαλυφθεί μετά τις γερμανικές εκλογές. Μέχρι εκείνη την στιγμή ο Στουρνάρας ήταν χαρούμενος γιατί το παραμύθι του πρωτογενούς πλεονάσματος πήγαινε καλά και ο Σόιμπλε τα έβλεπε όλα ρόδινα. Αμέσως μετά ο Σόιμπλε «σοβάρεψε» αρχίζοντας να μιλάει για ενδεχόμενο νέο πακέτο και ο Στουρνάρας παραδέχτηκε ότι ουδέποτε υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα.

Σήμερα πλέον έχουμε τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup , Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είναι σίγουρος για την ύπαρξη του επόμενου πακέτου βοήθειας προς τις τράπεζες και μέτρων προς τον Ελληνικό Λαό, αλλά αποφεύγει να μιλήσει για το μέγεθος του. Το μέγεθος αυτού του πακέτου το αποκαλύπτει η Bild, η οποία επικαλείται έγγραφο του υφυπουργού οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ προς τον εκπρόσωπο των Σοσιαλδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού Κάρστεν Σνάιντερ. Το μέγεθος του πακέτου είναι δυσθεώρητο και ανέρχεται στα 6,5 δισ. ευρώ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα: «Τι άλλο περιμένει τους γερμανούς φορολογούμενους; Μέχρι τώρα ο Β. Σόιμπλε δεν θέλει να δώσει νούμερα για το πόσα δισεκατομμύρια θα χρειαστεί επιπλέον η Ελλάδα μετά το 2014, αλλά ο υφυπουργός του ρίχνει τώρα λίγο φως στην υπόθεση».

Δεν θα κουραστούμε να υπογραμμίζουμε ότι η πολιτική του μνημονίου είναι καταστροφική και κινείται αντίθετα προς την ενδεικνυόμενη πολιτική για ανάταση της Ελληνικής Οικονομίας. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα σημαντικών τομέων του Δημοσίου που άπτονται ακόμα και της Εθνικής Ασφαλείας δεν είναι η λύση. Λύση είναι η εξυγίανση του Δημοσίου, η στροφή του προς την παραγωγικότητα, μακριά από τα πάσης φύσεως κομματικά και συνδικαλιστικά τρωκτικά που το κατέστρεφαν επί δεκαετίες, ενώ στους υπόλοιπους τομείς απαιτείται στροφή στην Εθνική Παραγωγή και όχι καταστροφή αυτής κατ’ εντολή της τρόικας και της Ε.Ε. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchetai-paketo-metrwn-upsous-65-dis.-eurw-meta-tis-germanikes-ekloges#.Uii2CcbIbSI#ixzz2e2PTV7Ry

Exit mobile version