Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κι άλλο “success story”: 4,6% ετήσια μείωση του ΑΕΠ κατέγραψε η Eurostat

Άλλη μία είδηση που δεν αναμένεται να λάβει της πρέπουσας προβολής από τα ΜΜΕ έρχεται από την Eurostat, για να διαψεύσει για άλλη μία φορά το περιβόητο “success story”, που προσπαθεί η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΜΕ να προπαγανδίσει. Σύμφωνα, λοιπόν, με την Eurostat και την διορθωτική της εκτίμηση, παρατηρήθηκε μείωση του Ελληνικού ΑΕΠ κατά 4,6%, ποσοστό πραγματικά εφιαλτικό, με πολλές συνέπειες για την Ελληνική Οικονομία και τους Έλληνες.

Πριν πούμε το οτιδήποτε ας δούμε πρώτα πως υπολογίζεται το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) και ακολούθως ας δούμε ποιος είναι ο αντίκτυπος αυτής της κατακόρυφης μείωσης. Το ΑΕΠ, λοιπόν, είναι η λογιστική άθροιση της αγοραστικής δύναμης και κατανάλωσης των νοικοκυριών, των επενδύσεων, των δημοσίων δαπανών και των καθαρών εξαγωγών.Κοντολογίς σε αντιστοιχία με την οικονομία ενός νοικοκυριού το ΑΕΠ είναι το συνολικό εισόδημα του, πριν υπολογιστούν τα έξοδα. Σε αυτό το δείκτη, λοιπόν, είχαμε μείωση 4,6%.

Το χρέος εκάστου κράτους υπολογίζεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι σε απόλυτη τιμή, στον οποίο φαίνεται ότι το ελληνικό χρέος διαρκώς αυξάνεται και είναι κατά πολλά εκατομμύρια μεγαλύτερο από προ κρίσεως, γεγονός που μας δίνει να καταλάβουμε ότι οι θυσίες του Ελληνικού Λαού έχουν πάει κυριολεκτικά «στον βρόντο». Ο άλλος τρόπος μέτρησης του χρέους είναι σε συνάρτηση με το ΑΕΠ και συγκεκριμένα ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, γεγονός λογικό αφού είναι σημαντικό να υπολογίζουμε τα χρέη μας βάσει του εισοδήματος μας.

Η εξέλιξη αυτή, φυσικά, δείχνει προφανώς την ζημιά που έχει υποστεί η Ελληνική Οικονομία από τις μνημονιακές πολιτικές, αλλά και καταδεικνύει το γεγονός της μη βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους και της Ελληνικής Οικονομίας γενικότερα αν συνεχιστεί αυτή η υφεσιακή και ζημιογόνα μνημονιακή πολιτική, που φτωχοποιεί τους Έλληνες και ξεπουλάει την Πατρίδα έναντι πινακίου φακής στους διεθνείς τοκογλύφους.

Η Χρυσή Αυγή δεν θα κουραστεί να καταδεικνύει το αδιέξοδο της μνημονιακής πολιτικής και να δείχνει τον δρόμο της εξόδου από την κρίση, που δεν είναι άλλος από την πραγμάτωση του πλήρους προγράμματος του Κινήματος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ki-allo-success-story-46-ethsia-meiwsh-tou-aep-kategrapse-h-eurostat#.UijB3cbIbSI#ixzz2e2cgZi48

Exit mobile version