Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλούν οι τούρκοι: Έστειλαν σεισμογραφικό για έρευνες υδρογονανθράκων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ

Σε μια κίνηση ενδεικτική του τρόπου κατά τον οποίο η Τουρκία αντιλαμβάνεται την «φιλία και συνεργασία» την οποία διατυμπανίζει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, προχώρησε η Άγκυρα. Με προσωπική εντολή του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» βρίσκεται ανοιχτά της Μερσίνας, με πορεία προς την Κύπρο, όπου και θα διεξάγει έρευνες για ύπαρξη υδρογονανθράκων.

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος, πρόκειται να πλεύσει κοντά στην Κύπρο σε μια περίεργη χρονική συγκυρία: σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία του ανάμματος της φλόγας στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, δίνοντας το έναυσμα για την αξιοποίηση του κοιτάσματος. Όπως είχε δημοσίως προαναγγελθεί από τουρκικής πλευράς, η Τουρκία θα προέβαινε σε δυναμικές αντιδράσεις στην περίπτωση κατά την οποία η ελληνική πλευρά θα προχωρούσε στο ζήτημα της αξιοποίησης, δίχως την συμμετοχή των τουρκοκυπρίων. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται η απόφαση της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας να αποστείλει το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος για έρευνες στην περιοχή.

Είναι προφανές πως στόχος της Άγκυρας είναι η κλιμάκωση της έντασης και η πίεση της ελληνικής πλευράς, σε μια περιοχή όπου υπάρχει σήμερα συνωστισμός πολεμικών πλοίων, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στο θέμα της Συρίας και στη διαφαινόμενη αμερικανική επίθεση. Αξίζει πάντως να επισημανθεί πως η αποστολή του Μπαρμπαρός στην Κύπρο συμβαίνει πρόωρα, μιας και οι τουρκικές έρευνες στην περιοχή είχε ανακοινωθεί πως θα λάβουν χώρα κατά το τέλος Σεπτεμβρίου και κατόπιν της ολοκλήρωσης των σεισμικών ερευνών στη Μαύρη Θάλασσα.

Καθένας αντιλαμβάνεται πως το επίπλαστο κλίμα ελληνοτουρκικής συνεργασίας και κατανόησης, το οποίο καλλιεργείται στον Ελληνικό Λαό από το αντεθνικό Καθεστώς που εξουσιάζει με τους μηχανισμούς του, είναι θανάσιμα επικίνδυνο για τα συμφέροντα του Έθνους. Σε αντίθεση, οι Τούρκοι φροντίζουν κατά πάγια τακτική να δείχνουν ευθέως τις προθέσεις τους, γνωρίζοντας πως η υποτέλεια και ο ραγιαδισμός της κυβέρνησης Σαμαρά είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prokaloun-oi-tourkoi-esteilan-seismografiko-gia-ereunes-udrogonanthrakwn-en#.UijkksbIbSI#ixzz2e3DSWeYB

Exit mobile version