Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Αθηνών, Ξάνθης, Καβάλας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε στα γραφεία της Τ.Ο. Αθηνών το βίντεο που επιμελήθηκε η δημοσιογραφική ομάδα, για την μάχη των Θερμοπυλών, ένα Ιστορικό γεγονός που έμεινε άφθαρτο παράδειγμα αυταπάρνησης ανδρείας και πατριωτισμού ανά τους αιώνες. Η προβολή κυριολεκτικά καθήλωσε τους παρευρισκόμενους και τους γέμισε με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και πίστης στα δίκαια του Ελληνισμού. Η μάχη των Θερμοπυλών ήταν όχι μόνο σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Περσών, αλλά σύγκρουση  δυο κόσμων τουπολιτισμού από την μία και της βαρβαρότητας από την άλλη. Του πολιτισμού που μόνο ο Ελληνισμός εξέφραζε και εκφράζει ακόμη και σήμερα. Το μήνυμα της μάχης των Θερμοπυλών θα είναι πάντα επίκαιρο όχι μόνο το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ, αλλά ότι κάθε επίδοξος κατακτητής και εισβολέας πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά πριν πατήσει αυτά τα άγια και ιερά χώματα της ιερής πατρίδος που λέγεται ΕΛΛΑΣ.

ΑΘΗΝΑ:
Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης
210-8235030
Τρίτη, Τετάρτη & Σάββατο: 19:00-21:00

Τ.Ο. Ξάνθης: Ομιλία με θέμα: το Κυπριακό Χάνι της Γραβιάς

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 το απόγευμα, στα γραφεία της Τ.Ο. Ξάνθης, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ομιλία του Γραμματέα της τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστου, με θέμα: Η Μάχη στον Aχυρώνα Λιοπετρίου – η Μάχη στον Aχυρώνα Λιοπετρίου.

Ο συναγωνιστής αφού έκανε μία εκτεταμένη αναφορά σε όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν το Κίνημά μας, ξεκίνησε την κύρια ομιλία του λέγοντας ότι στις 2 Σεπτεμβρίου 1958, στον Αχυρώνα του Λιοπετρίου, έγινε μία από τις πιο επικές μάχες, που έδωσε η ΕΟΚΑ. Ο ταπεινός αχυρώνας χαρακτηρίστηκε δικαίως “Νέο Χάνι της Γραβιάς” για τους τέσσερις ήρωες του Λιοπετρίου, τον Ανδρέα Κάρυο, τον Ηλία Παπακυριακού, τον Φώτη Πίττα και τον Χρίστο Σαμάρα.

Τα γεγονότα, που σχετίζονται με τη μάχη του Αχυρώνα και τον ηρωικό θάνατο των τεσσάρων λεβεντονιών, έχουν ως εξής: Οι τέσσερις αγωνιστές πήγαν τη νύκτα της 30ης Αυγούστου στο Λιοπέτρι για να εκπαιδεύσουν τα εκεί μέλη της ΕΟΚΑ σε θέματα που αφορούσαν τις ενέδρες. Στις 2.00 π.μ. της 1ης Σεπτεμβρίου εμφανίστηκαν κοντά στο χωριό στρατιωτικά αυτοκίνητα. Οι αγωνιστές προσπάθησαν να φύγουν από το χωριό, αλλά δεν μπόρεσαν. Στην δεύτερη προσπάθειά τους αντάλλαξαν πυροβολισμούς με Αγγλους στρατιώτες, αναγκάστηκαν όμως να επιστρέψουν στο Λιοπέτρι. Γύρω στις 3.00 π.μ. κατέφυγαν στον αχυρώνα του Παναγιώτη Καλλή. Ακολούθησε κατ’ οίκον περιορισμός και ανάκριση όλων των κατοίκων, που μέχρι τις 3.00 μ.μ. βρίσκονταν συγκεντρωμένοι μέσα σε συρματοπλέγματα. Στον αχυρώνα έγινε έρευνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στη 1.00 μ.μ. της 2ας Σεπτεμβρίου οι Άγγλοι κατόπιν πληροφοριών, περικύκλωσαν τον αχυρώνα. Ομάδα στρατιωτών, που έφτασε κοντά στον αχυρώνα δέχτηκε πυροβολισμούς από τους τέσσερις αγωνιστές. Οι Άγγλοι τότε ζήτησαν ενισχύσεις, που σύντομα ήρθαν. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονταν και οι αγωνιστές κλήθηκαν να παραδοθούν. Ακολούθησε μικρή διακοπή και οι πυροβολισμοί επαναλήφθηκαν σφοδρότεροι. Ενώ η μάχη συνεχιζόταν με αυτόματα και χειροβομβίδες, αγγλικό ελικόπτερο έριξε εμπρηστικές βόμβες και ο αχυρώνας πήρε αμέσως φωτιά. Τότε οι αγωνιστές όρμησαν έξω, αλλά πυροβολήθηκαν και φονεύθηκαν από τους στρατιώτες.

Οι τέσσερις αγωνιστές της ΕΟΚΑ με τον “ηρωικό τους θάνατο συγκίνησαν όλο τον κυπριακό λαό και προκάλεσαν παγκόσμιο θαυμασμό. Ο τόπος της θυσίας τους, στον οποίο στήθηκαν οι ανδριάντες τους, έγινε αμέσως μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου εθνικό προσκύνημα.

Ο συναγωνιστής έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας εύστοχα ότι σήμερα ο μοιραίος αχυρώνας, που έμελλε να μετατραπεί σε βωμό δόξας ουρανόφταστης, και η πέριξ αυλή διαμορφώθηκαν σ’ ένα μνημείο του μεγαλείου, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους.

Η συγκέντρωσή μας έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματός μας να δονούν την ατμόσφαιρα.

ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 – 3ος όροφος
Τετάρτη & Σάββατο 16.00 – 19.00
Τηλ. 6984 784013

Τ. Ο. Καβάλας: ενημερωτική εξόρμηση στην λαϊκή αγορά των Κρηνίδων

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013 το πρωί, η προγραμματισμένη ενημερωτική εξόρμηση κλιμακίου της Τ. Ο. Καβάλας, στην λαϊκή αγορά των Κρηνίδων, δράση κατά την οποία μοιράστηκαν πάμπολλες εφημερίδες και ενημερωτικά έντυπα με τις θέσεις του Κινήματός μας.

Στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών δράσεων που διενεργεί η Τ. Ο. Καβάλας με σκοπό την διάδοση των θέσεων και των ιδεών της Χρυσής Αυγής, κλιμάκιο της Τοπικής μας επισκέφτηκε την λαϊκή αγορά του χωριού Κρηνίδες, μοίρασε έντυπο υλικό και συνομίλησε με τους μικροπωλητές και τους περαστικούς καταναλωτές. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πάρα πολύ θετικότατη, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που, πέρα από το ενημερωτικό υλικό ήθελαν να συνομιλήσουν με τους συναγωνιστές και ιδιαίτερα με τον Γραμματέα της Τ. Ο. Καβάλας, συναγωνιστή Δημήτριο Βογιατζή.

Κοινό παράπονο όλων των φίλων του Κινήματος ήταν η συνομωσία σιωπής των πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, καθώς και η εντεινόμενη πολεμική του συστήματος έναντι των Ελλήνων εθνικιστών, της μοναδικής φωνής της αλήθειας. Επίσης, πολλοί ήταν αυτοί οι οποίοι ζητούσαν επιπλέον ενημερωτικό υλικό, προκειμένου να το προμηθεύσουν σε φίλους και συγγενείς τους.

Το κλιμάκιο των συναγωνιστών, μετά από την πλήρη κάλυψη της λαϊκής αγοράς κατευθύνθηκαν με τάξη και πειθαρχία προς το κέντρο του χωριού, συνεχίζοντας την ενημερωτική δράση, μέχρι που το σύνολο των φυλλαδίων και των εφημερίδων μας τελείωσε.

Τ. Ο. Καβάλας: ομιλία με θέμα την εποποιία στον Γράμμο και στο Βίτσι

Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας, το Σάββατο 31 Αυγούστου το απόγευμα, η προγραμματισμένη ομιλία του συναγωνιστή Νίκου Καψαλίδη, με θέμα την εποποιία στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Την ομιλία του ο συναγωνιστής Καψαλίδης ξεκίνησε αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατούσε στην χώρα πριν την έναρξη της αναρχοκομμουνιστικής ανταρσίας, με τον Ε.Α.Μ.-Ε.Λ.Α.Σ. να κυριαρχεί δια της βίας, σφάζοντας όσους δεν ήταν κομμουνιστές ή αρνούνταν να ενταχθούν στις τάξεις του, με τρανά παραδείγματα τις σφαγές στον Φενεό, στον Μελιγαλά, στο Κιλκίς, στην Αθήνα και στο Λιτόχωρο.

Στην συνέχεια ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στην σύνθεση των αντιμαχόμενων πλευρών, του λεγόμενου Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και του Εθνικού Στρατού, όπως επίσης και στην ιδιαίτερη γεωγραφία της περιοχής των ορεινών όγκων του Γράμμου και του Βιτσίου.

Αμέσως μετά έκανε λόγο για την επιχείρηση «Πυρσός» και τις τρεις φάσεις της για την κατάληψη των οχυρών των ανταρτών. Αναφέρθηκε επίσης και στην βοήθεια σε πολεμικό υλικό που δέχονταν από την τότε Γιουγκοσλαβία οι αντάρτες, όπως κι ότι περνούσαν τα σύνορα προκειμένου να ανασυνταχτούν, ενώ από την άλλη μεριά ο Εθνικός Στρατός είχε την βοήθεια της αεροπορίας.

Στη συνέχεια, ο συναγωνιστής Καψαλίδης, αναφέρθηκε στην κατάληψη του Βιτσίου από τον Εθνικό Στρατό, κατά την οποία οι αντάρτες είχαν μεγάλες απώλειες με πολλούς νεκρούς και τραυματίες, καθώς και στο γεγονός ότι οι αντάρτες αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία και από εκεί να κατευθυνθούν στον Γράμμο, προς ενίσχυση του τελευταίου οχυρού των ανταρτών επί ελληνικού εδάφους. Αναφέρθηκε επίσης και στην βοήθεια που είχαν οι αντάρτες από το αλβανικό πυροβολικό.

Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε και στην τελευταία φάση του σχεδίου Πυρσός, όπου ο Εθνικός Στρατός υπό τον Στρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο, απέκοψε την επικοινωνία των ανταρτών με την Αλβανία, ενώ τρεις ημέρες μετά κατάφερε να διασπάσει τον κεντρικό τομέα της άμυνάς τους, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες αντάρτες να εγκαταλείψουν την χώρα.

Τέλος, εκτεταμένη αναφορά έγινε στο γενικότερο κόστος του συμμοριτοπολέμου, στους νεκρούς, στους τραυματίες και στους αγνοούμενους, στις κατεστραμένες επιχειρήσεις και στις διαλυμένες υποδομές σε γέφυρες, σχολεία και νοσοκομεία, όπου η Ελλάδα τέσσερα χρόνια μετά την λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ακόμη προσπαθούσε να παραμείνει αδιαίρετη, την στιγμή που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης είχαν ανακάμψει.

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, ενώ η συνάντηση έκλεισε με τους συναγωνιστές σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος.

ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-athhnwn-janthhs-kabalas#.UinL9sbIbSI#ixzz2e7E4zGXQ

Exit mobile version