Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανηγυρίζουν οι καπιταλιστές για την απελπισία των Ελλήνων

Συνέντευξή στο CNBC έδωσε ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, (άραγε υπάρχει σχέση με τον πρώην κομμουνιστή σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, που κάποτε καλούσε τον κόσμο να βάλει τα λεφτά του στο Χρηματιστήριο;) και μίλησε για την ελληνική οικονομία από την μεριά των καπιταλιστών και των «επενδυτών». Όταν μιλάμε για «επενδυτές» αναφερόμαστε φυσικά στην περίφημη φράση του Χόρστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα, κατά την οποία «οι επενδυτές θα έρθουν όταν η Ελλάδα θα πιάσει πάτο».

Πριν αναφερθούμε στην ουσία των δηλώσεων του κ. Λαζαρίδη ας δούμε εν τάχει ποιες εισηγμένες εταιρίες συμμετέχουν στη διήμερη εκδήλωση Roadshow London, που ευνοούνται από αυτά που ανέφερε ο Λαζαρίδης στην συνέντευξη του: Eθνική Τράπεζα, Αlpha Bank, Tράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Attica Bank, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Εurobank Properties, Folli Follie, Fourlis, Frigoglass, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Κρι Κρι, Lamda Development, ΜΙG, Μέτκα, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακη, Τιτάν.

Τι είπε, όμως, ο Λαζαρίδης, δείχνοντας την ευχαρίστηση των εγχώριων και αλλοδαπών καπιταλιστών για την μνημονιακή πολιτική που καταστρέφει την Ελληνική Οικονομία και οδηγεί στην απελπισία εκατομμύρια Ελλήνων; Οι επί λέξει δηλώσεις του ήταν: «Έχει βελτιωθεί η εικόνα για τον ιδιωτικό τομέα. Η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων έχει ενισχυθεί, ενώ έχει μειωθεί το εργασιακό κόστος».

Έχουμε πολλές φορές γράψει τι σημαίνει «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» για τα γεράκια του διεθνούς σιωνιστικού κεφαλαίου και ο επικεφαλής του Χρηματιστηρίου έρχεται να μας επιβεβαιώσει, δείχνοντας παράλληλα τον σκοπό του Μνημονίου, όπως αυτός αντανακλάται στις παλαιότερες δηλώσεις Ράιχενμπαχ. Οι μνημονιακές πολιτικές έχουν ως σκοπό την εξυπηρέτηση του διεθνούς κεφαλαίου, ώστε να αγοραστούν οι απαραίτητες δημόσιες υποδομές έναντι πινακίου φακής και να παραδοθούν οι Έλληνες ως φτηνό εργατικό δυναμικό στους καπιταλιστές «επενδυτές».

Σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης αξίζει να τονιστεί η συνεισφορά της αριστεράς, η οποία με την φιλομεταναστευτικής της πολιτική εισάγει τον μοχλό πίεσης των καπιταλιστών για καταρράκωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τους λαθρομετανάστες, και με τις πρακτικές των συνδικαλιστών της οδήγησε στην καταστροφή τις υποδομές που τώρα ιδιωτικοποιεί η κυβέρνηση. Όλα αυτά προς τέρψιν των απανταχού τοκογλύφων και καπιταλιστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/panhgurizoun-oi-kapitalistes-gia-thn-apelpisia-twn-ellhnwn#.UinNF8bIbSI#ixzz2e7FA38Q3

Exit mobile version