Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμερικανοσιωνιστική λύσσα για πόλεμο, σφοδρή αντίθεση από Ρωσία και Κίνα

Τουλάχιστον περίπλοκη μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση για τις ΗΠΑ μετά την συνάντηση των 20 ισχυρότερων οικονομικών χωρών (G 20) που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη και εις ότι αφορά την πρόθεσή τους να επιτεθούν στη Συρία. Οι εξελίξεις που άρχισαν με την αποχώρηση της Βρετανίας και της Γερμανίας από την συμμαχία των «προθύμων» συνεχίστηκαν στην συνάντηση, όπου και οι Κινέζοι απέρριψαν το χτύπημα και συντάχθηκαν στο πλευρό της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, χαρακτήρισαν ψεύτη τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, όταν ο δεύτερος είπε το καταγέλαστο «στην Συρία δεν υπάρχει Αλ Κάιντα», την ίδια στιγμή κατά την οποία εκδλώνονται έντονες αντιδράσεις στον αμερικανικό στρατό, με πλήθος στελεχών του να αρνούνται να πολεμήσουν στο πλευρό τρομοκρατών και κατά του Άσαντ. Το προφανές ψέμα του Κέρι πήρε την απάντηση που του άξιζε, γεγονός όμως που δεν συνηθίζεται στην εξωτερική πολιτική και δείχνει την πρόθεση των Ρώσων να υπερασπίσουν τη διεθνή νομιμότητα, η οποία και πλήττεται από τις αυθαιρεσίες των αμερικανοσιωνιστών. Την ίδια στάση κράτησαν οι Ρώσοι και απέναντι στην Βρετανία παρά την τελική απόφαση τους να μην σταθούν στο πλευρό των Αμερικανών για άλλη μία φορά, λέγοντας ότι «η Βρετανία είναι ένα μικρό νησί, για το οποίο δεν νοιάζεται κανείς, παρά μόνο οι ολιγάρχες που αγοράζουν την Τσέλσι!».

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν μία ειρωνική απάντηση στις ρωσικές δηλώσεις, που όμως καταδεικνύει την αμηχανία στην οποία έχουν περιέλθει διπλωματικά και πολιτικά. Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Υπουργείου είπε ότι ο Κέρι «δεν θα χάσει τον ύπνο του» από αυτές τις δηλώσεις, γεγονός που ήταν έτσι και αλλιώς προφανές, αφού ο Κέρι καταφέρνει και κοιμάται όντας συνοδοιπόρος κανιβάλων και ισλαμιστών κατσαπλιάδων. Από την μία μεριά έχουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο Εβραϊκό λόμπι που χρηματοδοτεί αμφότερα τα δύο κόμματα του αμερικανικού πολιτικού συστήματος και από την άλλη έχουν το πολιτικός κόστος που θα έχει μία στρατιωτική επέμβαση στο πλευρό της Αλ Κάιντα.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η αποκάλυψη από τους New York Times ενός βίντεο που είχε κινηματογραφηθεί τον Απρίλιο, όμως τώρα είδε το φως της δημοσιότητας. Το βίντεο αυτό απεικονίζει την βάναυση εκτέλεση εν ψυχρώ αιχμαλώτων πολέμου από «αντάρτες» – πράκτορες του αμερικανοσιωνισμού. Το βίντεο αυτό ίσως να χρησιμεύσει ως το άλλοθι του Ομπάμα για να ανακαλέσει την επίθεση και να δικαιολογήσει την αλλαγή πλεύσης του, χωρίς να παραδεχτεί τον φόβο του για μία τρομακτική ήττα.

Από την άλλη μεριά η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ, χαρακτήρισε στείρα την επιλογή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και είπε ότι η Ρωσία κρατά υπό την ομηρία της το Συμβούλιο και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι λειτουργεί «ως προστάτης ενός καθεστώτος, το οποίο προχώρησε στη μεγαλύτερη επίθεση με χημικά όπλα στα τελευταία 25 χρόνια». Η διφορούμενη αυτή στάση των ΗΠΑ και των καθεστωτικών μέσων τους δείχνει ότι οι ΗΠΑ ζυγίζουν τις επιλογές τους και τις επιπτώσεις που θα έχει μία ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη στην περιοχή. Την ίδια ώρα και οι δύο πλευρές κινητοποιούν στρατεύματα και πλοία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπου οι διαμορφωθείσες ισορροπίες παραμένουν εξαιρετικά εύθραυστες.

Επιπρόσθετα, την απόλυτη πρόσδεσή της στο αμερικανοσιωνιστικό άρμα απέδειξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών της οποίας συμφώνησαν πως τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από την πλευρά του Καθεστώτος Άσαντ. Πρόκειται επί της ουσίας για υιοθέτηση της αμερικανικής θέσης, η οποία και διατυπώθηκε προτού καν δημοσιοποιηθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ. Επιπλέον, ουδείς εκ των παρισταμένων υπουργών Εξωτερικών δεν προέβη σε δήλωση καταδίκης της ανάληψης στρατιωτικής δράσης από τους Αμερικανούς, κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, δίνοντας εμμέσως πράσινο φως στην σχεδιαζόμενη αμερικανοσιωνιστική επίθεση στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sthn-gwnia-oi-amerikanosiwnistes-sthn-sunedriash-twn-g-20#.UinzX8bIbSI#ixzz2e7uajLVR

Exit mobile version