Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Οι τούρκοι προωθούν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου γύρω από το ζήτημα της μετατροπής, εκ νέου, του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί, από μουσείο που είναι σήμερα. Οι πρώτες προειδοποιητικές  βολές έχουν έλθει με τις υπάρχουσες μετατροπές του Ιστορικού Ναού της Αγίας Σοφίας της Νίκαιας από μουσείο σε τζαμί, καθώς και του Ναού της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα.

Το πιο πρόσφατο δημοσίευμα είναι αυτό της Hurriyet, η οποία γράφει ότι η Αγία Σοφία, που από το 1934 έχει μετατραπεί σε μουσείο, ήρθε η ώρα να μετατραπεί ξανά σε τζαμί. Με δεδομένο την αίτηση πριν από λίγους μήνες ενός τούρκου πολίτη, ο οποίος είχε υποβάλλει αίτημα στην εθνοσυνέλευση για την μετατροπή της σε τζαμί, είναι φανερό ότι υπάρχει κινητικότητα στο όλο ζήτημα.

Την ίδια στιγμή που οι μουσουλμάνοι της Θράκης απολαμβάνουν όλων των θρησκευτικών μειονοτικών τους δικαιωμάτων, έχοντας μάλιστα και προνομιακή μεταχείριση για την είσοδό τους στις σχολές, οι ελάχιστοι Έλληνες που έχουν μείνει στην  Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο τρομοκρατούνται συνέχεια, ενώ τα μνημεία της θρησκευτικής τους μνήμης βεβηλώνονται με διάφορους τρόπους. Από κλεψιές και εμπρησμούς μέχρι την μετατροπή τους σε τζαμί.

Η Χρυσή Αυγή δεν θα επιτρέψει στους μογγόλους να βεβηλώσουν το σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/proklhsh-oi-tourkoi-prowthoun-thn-metatroph-ths-agias-sofias-se-tzami#.UioxtMbIbSI#ixzz2e8zfoFrx

Exit mobile version