Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Όργιο διακίνησης πλαστών φαρμάκων μέσω διαδικτύου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, πάνω από τα μισά φάρμακα που διακινούνται μέσω διαδικτύου είναι πλαστά. Πρόκειται για προϊόντα που έχουν σκόπιμα ψεύτικη ταυτότητα (σύνθεση και εμπορική ονομασία), προέλευση και ιστορικό διανομής.

Στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι οι διακινούμενες ποσότητες πλαστών φαρμάκων έχουν αυξηθεί πάνω από 1000% την τελευταία δεκαετία, καθώς οι ασθενείς, στην προσπάθειά τους να βρουν πιο οικονομικά σκευάσματα, καταφεύγουν όλο και συχνότερα στην λύση των διαδικτυακών σελίδων διάθεσης συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων. Ωστόσο, τα συγκεκριμένα φάρμακα δεν έχουν ταινία ασφάλειας και γνησιότητας από τον ΕΟΦ και δεν υπόκεινται σε ποιοτικούς ελέγχους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει ότι πλαστά σκευάσματα κυκλοφορούν σε όλες τις χώρες του κόσμου και είτε είναι ακίνδυνα και αναποτελεσματικά, καθώς δεν περιέχουν τις σωστές αναλογίες δραστικής ουσίας, είτε περιέχουν δραστικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία όσων τα λαμβάνουν και  να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Στην χώρα μας τέτοιου είδους σκευάσματα εντοπίζονται με αυξανόμενους ρυθμούς, κυρίως σε διαδικτυακά φαρμακεία, τα οποία, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, λειτουργούν παράνομα χωρίς επαληθεύσιμο όνομα φαρμακοποιού.

Ανίκανη αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η δικομματική πλέον κυβέρνηση που αδυνατεί να πατάξει το φαινόμενο διακίνησης παράνομων σκευασμάτων από μη νόμιμους διαδικτυακούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-orgio-diakinhshs-plastwn-farmakwn-mesw-diadiktuou#.UioyrsbIbSI#ixzz2e90GX9Vo

Exit mobile version