Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΔΝΤ: Νέο Μνημόνιο και 47 δισ. έως το 2020! – Έτσι τελειώνουν τα μνημόνια Σαμαρά;

Με το σλόγκαν «τέλος στα μνημόνια» ανέβηκε ο Σαμαράς στη ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον Αντωνάκη η χώρα θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που θα σηματοδοτήσει «την έξοδο από το μνημόνιο». Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα!

Ο πρώτος που διέψευσε τον Σαμαρά είναι ο υπουργός οικονομικών της συγκυβέρνησης του. Ο Στουρνάρας με δηλώσεις του αναιρεί το όσα έχει πει ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα.»

Η νέα είδηση που ακυρώνει 100% όσα είπε ο Σαμαράς στην ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ περί “τέλους των Μνημονίων” και “τελευταίας δύσκολης χρονιάς το 2013” έρχεται από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Τα 47 δισ. ευρώ αγγίζει το μικτό χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το διάστημα 2015-2020 σύμφωνα με το ΔΝΤ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η μικτή ανάγκη νέου δανείου (δηλαδή νέου Μνημονίου)  συνολικού ύψους 46,8 δισ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει το έλλειμμα και την ανάγκη κάλυψης των ελληνικών ομολόγων και δανείων, δεν πρέπει συγχέεται με την ανάγκη για πιθανή επιπλέον χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα, η οποία είναι άγνωστο σε πιο ποσοστό θα κυμανθεί.

Για το 2015, το ΔΝΤ υπολογίζει τις μικτές χρηματοδοτικές ανάγκες σε ύψος 14,4 δισ. ευρώ, με καθαρό κενό 6,5 δισ. ευρώ, το οποίο ως τώρα δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι ανάγκες 8,3 δισ. ευρώ για το 2016, έχουν καλυφθεί πλήρως με αμοιβαία χρηματοδότηση.

Δηλαδή για το 2015 υπάρχει ένα “μικρό” κενό 6,5 δισ. ευρώ, ενώ από τώρα μέχρι το τέλος του 2015 υπολογίζεται σε 10 δισ. ευρώ. Πώς θα καλυφθεί (ή καλύτερα πως νομίζουν ότι θα καλυφθεί); Με νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο.

Η κυβέρνηση που εξελέγη με ψέμματα συνεχίζει να εξαπατά τον ελληνικό λαό. Κανένα πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει επιτευχθεί, παρά την εξοντωτική πολιτική εις βάρος της Πατρίδας και του λαού μας. Έρχεται νέο πακέτο βοήθειας νέα μνημόνια και νέα μέτρα. Η οικονομία μας οδηγείται στην καταστροφή, το ΑΕΠ συρρικνώνεται και το δημόσιο χρέος αυξάνεται. Μόνη λύση η στροφή στην εθνική παραγωγή και η εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου προς όφελος των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/dnt-neo-mnhmonio-kai-47-dis.-ews-to-2020-etsi-teleiwnoun-ta-mnhmonia-samara#.Uix868bIbSI#ixzz2eJA6lX00

Exit mobile version