Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εθνικιστική Ιδεολογική Επιθεώρηση “ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ” (τεύχος 5)

Μην χάσετε το πέμπτο τεύχος της διμηνιαίας Ιδεολογικής Επιθεώρησης “ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ”. Κυκλοφόρησε με 68 σελίδες, για την Φυλή, την Ιστορία και τον Πολιτισμό μας. Το περιοδικό “Μαίανδρος” μπορείτε να το προμηθευτείτε από το Εθνικιστικό Βιβλιοπωλείο και από τα κατά τόπους γραφεία της Χρυσής Αυγής.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΜΠΤΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ

Απόσπασμα από το άρθρο «Η προαιώνια κραυγή των Προγόνων μας: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!»:

“Αμέσως μετά έστειλε αντιπροσωπεία να συναντήσει τους Σπαρτιάτες και να ζητήσει την υποταγή των Ελλήνων. Αντιγράφουμε από τα «Λακωνικά Αποφθέγματα» του Πλουτάρχου: «Κι όταν ο Ξέρξης του έστειλε επιστολή που έγραφε ότι “σου είναι δυνατόν να μη ματαιοπονείς· αλλά να γίνεις μονάρχης σ’ όλη την Ελλάδα, αν συνταχθείς μαζί μου”, του ανταπάντησε: “Αν γνώριζες τα καλά της ζωής, θα απέφευγες να επιβουλεύεσαι τα αγαθά των άλλων· για μένα είναι πολύ ανώτερος ο θάνατος για την υπεράσπιση της Ελλάδας από το να γίνω μονάρχης στους ομόφυλούς μου”. Κι όταν ο Ξέρξης του ξανάγραψε “στείλε τα όπλα”, του ανταπάντησε πάλι: “ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ”»! Το μεγαλείο, όμως, της Σπαρτιατικής Φάλαγγας που πολέμησε στις Θερμοπύλες, γνωρίζοντας τον επικείμενο θάνατο τους, δεν περικλείεται μοναχά στην φράση «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» του Βασιλέα, αλλά και στην φράση του Διηνεκή, ο οποίος είπε, σύμφωνα με τον Ηρόδοτο (Πολύμνια, 226): «Ὁ Τραχίνιος φίλος μας ὅλο καλὲς εἰδήσεις μᾶς φέρνει, ἀφοῦ οἱ Μῆδοι θὰ κρύβουνε τὸν ἥλιο καὶ ἡ μάχη θὰ γίνεται στὴ σκιά».”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ethnikistikh-ideologikh-epithewrhsh-maiandros-teuchos-5#.UizuwMbIbSI#ixzz2eL8RcpDS

Exit mobile version