Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τρόικα διατάζει και η συγκυβέρνηση εκτελεί – ΟΣΕ και συνταξιούχοι στο απόσπασμα

Τον “ξαφνικό θάνατο” του ΟΣΕ ζητά η τρόικα για τη χορήγηση της επόμενης δόσης. Τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει αποστείλει η τρόικα για “λουκέτο” στον ΟΣΕ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέτουν ως προαπαιτούμενο για την έγκριση της επόμενης δόσης και τη συνέχιση των συζητήσεων για το επόμενο μνημόνιο, το κλείσιμο των ελληνικών σιδηροδρόμων. Ήδη, από την αρχή των μνημονιακών πολιτικών, ο ΟΣΕ είχε εισέλθει σε φάση διάλυσης – ως μητρική εταιρεία έμεινε σταδιακά χωρίς τις θυγατρικές του (ΕΡΓΟΣΕ, ΓΑΙΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco) οι οποίες επιτελούσαν συγκεκριμένους ρόλους (σιδηροδρομικό έργο, επισκευαστική βάση, ακίνητα κλπ). Στη λίστα με τα προαπαιτούμενα προστίθενται επίσης η αναδιάρθρωση των εφοριών με απολύσεις υπαλλήλων, οι μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα και η λήψη νέων μέτρων πάνω από 4 δισ. ευρώ για το 2015 και το 2016.

Στο στόχαστρο 400.000 συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών, nέες περικοπές σε επικουρικές και εφάπαξ. Η μεγάλη σφαγή συντάξεων συνεχίζεται. Η τρόικα απαιτεί να ανοίξει και πάλι ο φάκελος του ασφαλιστικού γιατί βλέπει πως ανεργία και ύφεση προκαλούν όλο και μεγαλύτερη «μαύρη τρύπα» στα ασφαλιστικά Ταμεία. Τα ελλείμματα είναι εκτός ελέγχου και το μάρμαρο θα πληρώσουν και πάλι οι συνταξιούχοι.

Η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα εδώ και τώρα. Η εύκολη λύση είναι το μαχαίρι. Όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα καθεστωτικής εφημερίδας τους επόμενους μήνες θα γίνουν περικοπές έως και 10% στο σύνολο των παροχών των ταμείων, ενώ από το νέο έτος έρχονται μειώσεις στα εφάπαξ. Το πρώτο από τα μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση είναι η νέα μείωση του εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2014 σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες. Θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο «ατομικός λογαριασμός» εισφορών. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις επικουρικές συντάξεις. Περικοπές ετοιμάζονται σε φάρμακα, νοσήλια και δαπάνες Υγείας μετά τη διαπίστωση ότι το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ έχει ξεφύγει από κάθε πρόβλεψη.

Οι υπάλληλοι των ξένων τοκογλύφων Σαμαράς και Βενιζέλος εκτελούν πιστά τις εντολές των αφεντικών τους. Η πτώση της ξεπουλημένης συγκυβέρνησης αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα. Η Χρυσή Αυγή θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υπαλλήλους τους μέχρι να κερδίσουμε και πάλι την Εθνική μας ανεξαρτησία. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-troika-diatazei-kai-h-sugkubernhsh-ektelei-ose-kai-suntajiouchoi-sto-apos#.Ui2OmsbIbSI#ixzz2eNuQxM26

Exit mobile version