Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο δυσβάσταχτο Μνημόνιο φέρνουν οι πολιτικάντηδες

Ο Στουρνάρας κοιμάται κι ονειρεύεται… μνημόνιο χωρίς μέτρα

Το χρέος της Ελλάδας καθίσταται ολοένα και μεγαλύτερο με τον χρόνο. Αυτό είναι γνωστό, όπως γνωστό είναι ότι προ πολλού έχει γίνει μη βιώσιμο, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να εξαρτάται ουσιαστικά από τους διεθνείς τοκογλύφους και τις περίφημες «δόσεις», που συνεπάγονται πάντα εντονότερη φτωχοποίηση των Ελλήνων και φτηνότερες τιμές στο ξεπούλημα της Χώρας. Τον τελευταίο καιρό έχει ανάψει η συζήτηση σχετικά με το πόσα και πόσο μεγάλα ψέμματα μας έχουν πει οι πολιτικάντηδες.

Η ιστορία ξεκίνησε με την κατάρρευση του παραμυθιού για το “success story” και συνέχισε με την απαρίθμηση των σεναρίων για το μέγεθος του χρηματοδοτικού κενού που θα έχει η χώρα την προσεχή πενταετία. Η όλη επιχείρηση αποκαλυπτηρίων των ντόπιων ψευταράδων πολιτικών γίνεται εν όψει και εξαιτίας των γερμανικών εκλογών, αφού οι εκλογές πάντα δημιουργούν κάποιες αποκαλύψεις.

Τώρα το χρηματοδοτικό κενό θεωρείται δεδομένο και το “success story” έχει γίνει πολιτικός – επικοινωνιακός τραγέλαφος, ο οποίος απεσύρθη κακήν κακώς από τα παπαγαλάκια του μνημονίου. Μετά την απόσυρση των παραμυθιών έχουμε το μπαράζ δηλώσεων σχετικά με το νέο μνημόνιο, που θα έρθει παρά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά ότι «δεν θα έρθουν νέα μέτρα».

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι νέο πακέτο «βοήθειας» θα σημαίνει νέα μέτρα. Σήμερα έχουμε τις δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος είπε, μιλώντας στο Focus, «είμαστε πάντα έτοιμοι να βοηθήσουμε, εάν με τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, το 2014, η χώρα χρειάζεται νέα βοήθεια», δηλαδή ουσιαστικά προανήγγειλε το νέο πακέτο «βοήθειας», που θεωρείται δεδομένο βάσει του χρηματοδοτικού κενού που εγγυημένα θα βρεθεί στην επόμενη επιθεώρηση της τρόικα.

Συνεπώς οι δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΚΤ και της γερμανικής κυβέρνησης, που ορίζουν ουσιαστικά την Ελληνική Οικονομία, προβλέπουν νέο μνημόνιο που θα έρθει πολύ σύντομα. Μετά από αυτά ποιος άραγε πιστεύει τον Στουρνάρα όταν λέει σε σημερινή συνέντευξη του στον ΒΗΜΑ FM ότι «ακόμα και να υπογραφεί νέο μνημόνιο, δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα»; Πραγματικά για γέλια και για κλάματα οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών που έχει καταστεί ανέκδοτο πανευρωπαϊκής εμβέλειας.  Όμως η πραγματική αξία των δηλώσεων Στουρνάρα έγκειται στο ότι ουσιαστικά προαναγγέλλει και αυτός το νέο μνημόνιο που θα έρθει συντόμως.

Οι πολιτικάντηδες συντόμως θα φέρουν νέο μνημόνιο με δυσβάσταχτα νέα μέτρα για τον Ελληνικό Λαό. Ο χρόνος άφιξης τοποθετείται μεταξύ των γερμανικών εκλογών και της επιθεώρησης της τρόικας. Παρά τις ονειρώξεις Στουρνάρα περί «μνημονίου άνευ μέτρων», είναι σίγουρο ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν νέες παράλογες απαιτήσεις σχετικά με την ταχύτητα φτωχοποίησης των Ελλήνων και ξεπουλήματος της Ελλάδας. Επίσης σίγουρο είναι ότι οι εγχώριοι λακέδες του μνημονίου είναι παραπάνω από πρόθυμοι να υλοποιήσουν αυτά τα σχέδια των διεθνών τοκογλύφων.

Όμως ο Ελληνικός Λαός αφυπνίζεται, βλέπει πέρα από τις μάσκες την αληθινή εικόνα των πολιτικών απατεώνων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλου του υπόλοιπου «συνταγματικού τόξου» και στηρίζει τον μοναδικό εχθρό του καθεστώτος την Χρυσή Αυγή.

Υ.Γ.: Είδαμε πως μέσα σε λίγες μέρες η ΝΔ πέρασε από το «έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 2,6 δισ. ευρώ» στο «στόχος μας το πρωτογενές πλεόνασμα». Αυτή, η εύκολη να παρατηρηθεί, άτακτη υποχώρηση της κυβερνήσεως δεν έγινε αντικείμενο σχολιασμού από κανέναν δήθεν αντιμνημονιακό συριζαίο ή καμμένο… Ουδείς αντελήφθη το ψέμα ή ουδείς είχε συμφέρον να το αποκαλύψει;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-dusbastachto-mnhmonio-fernoun-oi-politikanthdes#.Ui4KtMbIbSI#ixzz2eQ3H3lXc

Exit mobile version