Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Νέα προσπάθεια δυσφήμισης της Χρυσής Αυγής

Η λύσσα του καθεστώτος και του συστημικού Τύπου κατά της Χρυσής Αυγής είναι πρωτοφανής κι αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το σύνολο των ελλαδικών Μέσων η πρόσφατη Τελετή Μνήμης στις Θερμοπύλες. Αρχικά, με πλήρης αποσιώπηση και αποκλεισμό και μετά με διαστρέβλωση, παραπληροφόρηση και κατασυκοφάντηση. Στην ίδια γραμμή δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων κινούνται και οι εφημερίδες, οι οποίες – μάταια – προσπαθούν με σχόλια και “αποκαλύψεις” να αναχαιτίσουν την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σχόλιο που φιλοξενεί η εφημερίδα “Δημοκρατία”, η οποία θέλει να καταλογίσει ευθύνες στην Χρυσή Αυγή για τις δράσεις και την ρητορεία των Αυστριακών εθνικιστών του FPO. Συγκεκριμένα, γράφει: “Διαβάζω ότι οι Αυστριακοί εθνικιστές με πύρινα άρθρα τους και δηλώσεις τους ζητούν να μη δοθεί νέα βοήθεια στην Ελλάδα. Ούτε σεντ. Επειδή ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με αυτή της Χρυσής Αυγής, να υποθέσουμε ότι… οι διεθνείς σχέσεις της ελληνικής εθνικιστικής Ακροδεξιάς θα κάνουν διάβημα στους Ευρωπαίους συνάδελφους τους προκειμένου να σταματήσουμε την ανθελληνική εκστρατεία; Ή μήπως πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι οι έννοιες “εθνικισμός” και “αλληλεγγύη μεταξύ λαών” είναι ξένες;“.

Αυτό που δεν γνωρίζει ή μάλλον κάνει πως δεν γνωρίζει ο συντάκτης του άρθρου είναι πως οι Έλληνες Εθνικιστές δεν έχουν καμία επαφή ή πολιτική σχέση με τον εν λόγω αυστριακό κόμμα, ιδιαίτερα μετά την ανθελληνική στάση που κρατά ο Χανς Κρίστιαν Στράχε. Έχουμε ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι το Εθνικό συμφέρον είναι προτεραιότητα για την Χρυσή Αυγή και μέσα από το πρίσμα εξετάζεται η οποιαδήποτε επικοινωνία με άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, αν και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει καμία συνάφεια.

Πριν ο συντάκτης του άρθρου μας καταλογίσει οποιαδήποτε ευθύνη, επειδή “δεν τραβάμε το αυτί” του “αδελφού μας κόμματος” στην Αυστρία, μήπως θα έπρεπε να ασχοληθεί με τον κ. Σαμαρά; Ως γνωστό η Νέα Δημοκρατία ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (τονίζουμε πως η Χρυσή Αυγή δεν ανήκει σε καμία ευρωπαϊκή ομάδα), μέλος του οποίου είναι και οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ. Γιατί λοιπόν ο κ. Σαμαράς που έχει… αδελφική σχέση με τους Χριστιανοδημοκράτες δεν “τραβά το αυτί” της κας Μέρκελ για τις ανθελληνικές κορώνες; Ρητορική η ερώτηση…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mia-apanthsh-ston-sunechizomeno-apotuchhmeno-epikoinwniako-polemo-kata-twn#.Ui9G9cbIbSI#ixzz2eVWxhY1g

Exit mobile version