Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κουβέντα δεν είπε ο Βενιζέλος στα ερωτήματα της Χρυσής Αυγής για τα μείζονα εθνικά θέματα

Σε φιάσκο εξελίχθηκε η προγραμματισμένη ενημέρωση του υπουργείου Εξωτερικών προς την βουλή, για θέματα που αφορούν την εγχώρια και διεθνή επικαιρότητα και πιο συγκεκριμένα τις εξελίξεις όσον αφορά το Μακεδονικό ζήτημα, αλλά και τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στη Συρία, ιδιαίτερα μετά τις «αποκαλύψεις» του ΟΗΕ για χρήση χημικών όπλων από την κυβέρνηση Άσαντ. Κατά την ωριαία περίπου ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης -και στενός συνεργάτης του Σαμαρά- Βενιζέλος ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τις επαφές που είχε με διάφορους παράγοντες και ομολόγους του, κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στο συριακό ζήτημα, στις διπλωματικές «μάχες» που έδωσε με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, για την Μακεδονία, αλλά και σε άλλα, ήσσονος σημασίας θέματα, τα οποία είναι σπατάλη χώρου να αναφέρουμε.

Ετοιμάζεται προδοσία στο Μακεδονικό

Εις ότι αφορά το Μακεδονικό και την επίσκεψη του Νίμιτς στην Αθήνα, ο Βενιζέλος επανέλαβε τη μασημένη τροφή της με κάθε μέσο στήριξης της ευρωατλαντικής προοπτικής των Σκοπίων, η οποία χτίζεται πάνω σε σταθερές βάσεις φιλίας και αμοιβαίας κατανόησης και υποστήριξε πως από αυτό το πρίσμα η πρόταση του Νίμιτς για επίλυση του Μακεδονικού ζητήματος μέσω του γεωγραφικού προσδιορισμού της είναι απόλυτα θετική και εθνικά συμφέρουσα! Φυσικά παρέβλεψε να αναφέρει ότι οι βάσεις φιλίας και κατανόησης που «χτίζει» με τα Σκόπια αφήνουν το ελεύθερο στους τελευταίους να ανεγείρουν αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου και του Φιλίππου σε κεντρικές πλατείες, να παραχαράσσουν την ιστορία, να ονομάζονται από όλα σχεδόν τα κράτη της υφηλίου ως «Μακεδονία», να εκδίδουν χάρτες με την ίδια ονομασία και να φέρουν στις πινακίδες των οχημάτων τους τα διακριτικά ΜΚ.

Αναδίπλωση στο θέμα της Συρίας

Για το ζήτημα της Συρίας ο Βενιζέλος ήταν περισσότερο λεπτομερής και διαχυτικός, αφού κατ᾽ επανάληψη παρέθεσε επιχειρήματα με σκοπό να πείσει ότι το συριακό ζήτημα και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης εναντίον της είναι ταυτόχρονα και παγκόσμιο ζήτημα που αφορά άμεσα την Ελλάδα, αφού το ζητούμενο είναι η διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας, που παραβιάζεται κατάφωρα από τη χρήση χημικών όπλων. Ας μη ξεχνάμε πως ο Βενιζέλος ήταν ο πρώτος από τους πρώτους που έσπευσαν να τοποθετηθούν πάνω στο θέμα της επέμβασης κατά της Συρίας, λέγοντας ότι σε περίπτωση χρήσης όπλων με χημικά θα πρέπει να υπάρξει «αναλογική απάντηση», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο της ένοπλης σύρραξης και του αιματοκυλίσματος της Μ. Ανατολής. Αρκεί να αναφέρουμε ότι με πόρισμα της εισαγγελέως Κάρλα Ντελ Πόντε, πράγματι, υπήρξε περιορισμένη χρήση χημικών όπλων, αλλά όχι από τους μαχητές του Άσαντ, αλλά από τους αντικαθεστωτικούς που θέλουν να τον ανατρέψουν. Οι ακραίες αυτές ισλαμικές δυνάμεις είναι που ευθύνονται επίσης για την ανελέητη σφαγή χιλιάδων ελληνορθόδοξων, που διώκονται για το φρόνημα τους και τη θρησκευτική τους πίστη. Βέβαια, όταν πρόκειται για σφαγές εις βάρος των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων δεν υπάρχει θέμα παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας και πώς να γίνει κάτι τέτοιο όταν οι ισλαμιστές εξτρεμιστές προμηθεύονται όπλα και κατευθύνονται από τους μυστικούς πράκτορες της Αμερικής;

Για το διαδικαστικό της υπόθεσης, οι Συναγωνιστές Ματθαιόπουλος και Κουκούτσης που συμμετείχαν στην επιτροπή έθεσαν τα ερωτήματα τους, για τα οποία ο Βενιζέλος απάντησε γενικώς και αορίστως, κάνοντας επίκληση σε νόμους, ψηφίσματα, συμβάσεις και συμφωνίες που δεν παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον για τα ελληνικά συμφέροντα. Δυστυχώς, το αποκλειστικό ενδιαφέρον του Βενιζέλου, φανατικού υποστηρικτή του μνημονίου, για τα ξένα συμφέροντα είναι αυτό που καταδίκασε το Μακεδονικό σε προδοτική λύση, ενώ, ενεργώντας σαν εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ διεμήνυσε ότι το θέμα της Συρίας άπτεται της διασφάλιση της διεθνούς νομιμότητας.

Προφανώς ξεχνάει ο Βενιζέλος ότι στο όνομα αυτής της νομιμότητας βομβαρδίστηκαν και ισοπεδώθηκαν η Γιουγκοσλαβία, ο Λίβανος, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ξεριζώθηκαν Παλαιστίνιοι από τις εστίες τους και ότι η λύσσα των αμερικανοσιωνιστών για επέμβαση κατά του Ιράν περνάει μέσα από τα σύνορα της Συρίας. Η Χρυσή Αυγή, έχοντας δεκαετίες αγώνων στην πλάτη της για το Μακεδονικό ζήτημα, επαναλαμβάνει ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική και ότι είναι θλιβερό το φαινόμενο να καθορίζουν την εξωτερική μας πολιτική εκλεκτοί εκπρόσωποι του σάπιου πολιτικού κατεστημένου, που κυκλοφορούν ελεύθεροι παρά τη συμμετοχή τους σε σκάνδαλα, με τα οποία γονάτισαν έναν ολόκληρο λαό.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/koubenta-den-eipe-o-benizelos-sta-erwthmata-ths-chrushs-aughs-gia-ta-meizon#.UjDXIMbIbSI#ixzz2ecSqE4df

Exit mobile version