Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όχι ένα, αλλά δύο πακέτα μέτρων ετοιμάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι για την Ελλάδα

Οι ξένοι δανειστές τρίβουν τα χέρια τους και ο Στουρνάρας ονειρεύεται πρωτογενές πλεόνασμα.

Μετά την κατάρρευση του παραμυθιού περί πρωτογενούς πλεονάσματος, η κυβέρνηση επανήλθε με ένα νέο μεγαλύτερο ψέμμα, προκειμένου να σκεδάσει τις εντυπώσεις από την αποκάλυψη του πρώτου. Έτσι ο υπουργός οικονομικών επανήλθε με ένα πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο του αρχικού! Τώρα το «πρωτογενές πλεόνασμα» ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Στουρνάρα, χωρίς όμως να υπολογιστούν τα περισσότερα από τα έξοδα.

Παραλλήλως, εκδόθηκε παρόμοια έκθεση από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία παρουσιάζει έλλειμμα, ύψους 3,1 δισ. ευρώ, αποκαλύπτοντας τα παραμύθια των χρυσοκανθάρων του ΥΠΟΙΚ. Όμως υπάρχει και άλλη μία ισχυρή απόδειξη του ψεύδους που τελευταίως προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση, σχετικό το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα». Όπως προείπαμε η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος θα σήμαινε, ακόμα και για μία κυβέρνηση δειλή – αστικού τύπου – ότι δεν θα χρειαζόταν πλέον δόσεις για να επιβιώσει.

Όμως έρχεται με σημερινές δηλώσεις του ο Βέλγος (;) τραπεζίτης και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Λυκ Κοέν, και λέει ότι θα απαιτηθεί σίγουρα νέο πακέτο «βοήθειας» – διάβαζε μέτρων – προς την Ελλάδα και πιθανόν ένα ακόμα. Δηλαδή θεωρεί σίγουρο το τρίτο μνημόνιο ο Εβραίος, αυτός, τραπεζίτης και θεωρεί εξόχως πιθανό και το τέταρτο μνημόνιο. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο τέλος του ελληνικού προβλήματος. Θα χρειαστεί να καταβάλουμε περαιτέρω προσπάθειες, σίγουρα μία φορά, ίσως και δύο.».

Η ύπαρξη – έστω και στα σκαριά – του τρίτου μνημονίου και η προπαρασκευή της κοινής γνώμης για το τέταρτο, δείχνουν ότι το “πρωτογενές πλεόνασμα” δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία φτηνή επικοινωνιακή πρακτική της συγκυβερνήσεως, η οποία εδράζει τις πηγές της σε φτηνά λογιστικά κόλπα. Όμως ο Ελληνικός Λαός έχει βαρεθεί τα κόλπα και τα τερτίπια των πολιτικών του «συνταγματικού τόξου» και συντόμως θα τους επιφυλάξει μία περίοπτη θέση στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και συγκεκριμένα στις μαύρες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ochi-ena-alla-duo-paketa-metrwn-etoimazontai-gia-thn-ellada#.UjGtHcbIbSI#ixzz2egBbjS4R

Exit mobile version