Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αμερικανοσιωνιστές πιέζουν τον ΟΗΕ να καταδικάσει τον Άσαντ και δίνουν όπλα στους ισλαμιστές

Ενώ υποτίθεται πως οι ΗΠΑ έκαναν πίσω στο ζήτημα της άμεσης επέμβασης στη Συρία, αποδεχόμενες την πρόταση της Ρωσίας για διπλωματική λύση, στην πραγματικότητα πιέζουν παρασκηνιακά, ώστε η έκθεση των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ να αποδίδει στον Άσαντ τη χρήση χημικών όπλων. Ταυτόχρονα, αμερικανική εφημερίδα αποκαλύπτει πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, έχουν εδώ και μερικές εβδομάδες ξεκινήσει την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης.

Επιχειρώντας να προκαταλάβει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, ο Γάλλος ΥΠΕΞ Λοράν Φαμπιούς, δήλωσε πως οι επιθεωρητές θα κάνουν λόγο για «σφαγή με χημικά όπλα», η οποία σφαγή θα βαρύνει το καθεστώς Άσαντ. Σύμφωνα με τον Φαμπιούς, ο οποίος φαίνεται πως είτε έχει εσωτερική πληροφόρηση για τις αλχημείες που πρόκειται να γίνουν προκειμένου να κατηγορηθεί η πλευρά Άσαντ, «θα υπάρχουν αδιάσειστες ενδείξεις για την προέλευση της σφαγής που διαπράχθηκε την 21η Αυγούστου». Ποιές θα είναι αυτές οι ενδείξεις; Ο Γάλλος ΥΠΕΞ εξηγεί: «Από τη στιγμή που μόνο το καθεστώς (Ασαντ) έχει στην διάθεσή του αποθέματα χημικών, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ποιος βρίσκεται πίσω από την σφαγή». Αστεία δηλαδή επιχειρήματα, των ελεγχόμενων από τους σιωνιστές δυτικών δυνάμεων, προκειμένου να δικαιολογηθεί έναντι της διεθνούς κοινής γνώμης η μελλοντική επίθεση στη Συρία.

Στην αντίπερα του Ατλαντικού όχθη, η εφημερίδα Washington Post ανέφερε σε αποκλειστικό της δημοσίευμα πως η CIA έχει αρχίσει εδώ και δύο βδομάδες να εξοπλίζει τους αντικαθεστωτικούς στη Συρία, αναβαθμίζοντας την εμπλοκή των ΗΠΑ. Ο εξοπλισμός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφορά ελαφρύ οπλισμό, οχήματα και μέσα τηλεπικοινωνιών. Για να κατασιγάσει δε, τον σάλο που προκλήθηκε στο εσωτερικό των ΗΠΑ σχετικά με την ευθεία συμπαράταξη της αμερικανικής κυβέρνησης με τους ισλαμιστές τρομοκράτες κατά του Άσαντ, το δημοσίευμα κάνει λόγο για αποστολή εξοπλισμού στους μετριοπαθείς αντάρτες της αντιπολίτευσης και όχι στους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

Όπως όλα δείχνουν, οι αμερικανοσιωνιστές σε καμία περίπτωση δεν εγκατέλειψαν το σχέδιο της στρατιωτικής επέμβασης. Η μόνη μεταβολή αφορά την επικοινωνιακή τακτική που θα ακολουθηθεί προκειμένου αυτή να δικαιολογηθεί, κυρίως κατόπιν της διπλωματικής ενεργοποίησης των Ρώσων. Εντούτοις, κάτω από το τραπέζι δραστηριοποιούνται σε έντονο ρυθμό, ούτως ώστε να μεταβάλλουν τις ισορροπίες μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, επιχειρώντας να ισχυροποιήσουν τους ισλαμιστές σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία οι δυνάμεις του Άσαντ προελαύνουν τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε διπλωματικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-amerikanosiwnistes-piezoun-ton-ohe-na-kathgorhsei-ton-asant-kai-dinoun-o#.UjIflMbIbSI#ixzz2eiAa98jC

Exit mobile version