Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μήνυμα Πούτιν προς αμερικανοσιωνιστές: “Οι ισλαμιστές ρίξανε τα χημικά στην Συρία”

Άρθρο – παρέμβαση δημοσίευσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στην ευρείας κυκλοφορίας αμερικανική εφημερίδα New York Times, σχετικά με τις εξελίξεις στην Συρία και το ψυχροπολεμικό κλίμα που αναπτύσσεται μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Αυτή η κίνηση του Πούτιν μπορεί να ερμηνευτεί ως μία προσπάθεια πίεσης της αμερικανικής κυβέρνησης μέσω της αμερικανικής κοινής γνώμης που έχει αποδειχθεί ότι είναι αντίθετη σε μία στρατιωτική επέμβαση στην Συρία.

Στο άρθρο του παραθέτει τα επιχειρήματα της ρωσικής πλευράς σχετικά με το ζήτημα, επικαλούμενος τις διαδικασίες των Ηνωμένων Εθνών, στηλιτεύει εκ προοιμίου την περίπτωση που οι ΗΠΑ θα επιλέξουν να παρακάμψουν το Συμβούλιο Ασφαλείας, λέγοντας «η βία επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση αυτοάμυνας ή μέσα από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οτιδήποτε άλλο είναι απαράδεκτο σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και θα αποτελούσε μια πράξη επιθετικότητας», ενώ κάνει έκκληση στο συναίσθημα των αμερικανών επικαλούμενος τις μακροχρόνιες και πολύνεκρες στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ τις τελευταίες δεκαετίες. «Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η στρατιωτική επέμβαση σε εσωτερικές συγκρούσεις σε χώρες του εξωτερικού έχει γίνει κοινός τόπος για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Αμερικής; Αμφιβάλλω», όπως χαρακτηριστικά γράφει.

Σε μία κίνηση που προφανώς ενόχλησε πολύ τους αμερικανοσιωνιστές, ο Πούτιν ενώνει τις νοητικές τελείες της πρόσφατης ειδησεογραφίας, αναφέροντας την χρήση χημικών όπλων από τους «αντάρτες», αλλά και την σύνδεση των «ανταρτών» με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές ομάδες που σύμφωνα με την αμερικανική γραμμή ευθύνονται για την 11η Σεπτεμβρίου και τους 3000 νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Ρώσος πρόεδρος: «κανείς δεν αμφιβάλλει ότι στη Συρία έγινε χρήση χημικών. Όμως, υπάρχει κάθε λόγος να πιστεύουμε ότι τα όπλα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον συριακό στρατό, αλλά από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».

«Η Συρία δε μαρτυρά μία μάχη για τη δημοκρατία, αλλά μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε μια πολυθρησκευτική χώρα. Υπάρχουν μερικοί υπερασπιστές της δημοκρατίας στη Συρία, αλλά υπάρχουν περισσότεροι από αρκετοί μαχητές της Αλ Κάιντα και εξτρεμιστές όλων των ειδών που μάχονται την κυβέρνηση. Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει ορίσει ως τρομοκρατικές οργανώσεις την “Al Nusra Front” (Μέτωπο υποστήριξης προς το λαό της Μεγάλης Συρίας – συνεργάτης της Αλ Κάιντα) και την “the Islamic State of Iraq and the Levant” (Το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Εγγύς Ανατολής – ομάδα που αποτελείται και υποστηρίζεται από μια ποικιλία από ομάδες ανταρτών), που πολεμούν στο πλευρό της αντιπολίτευσης. Αυτή η εσωτερική σύγκρουση, που τροφοδοτείται με όπλα από ξένες χώρες προς την αντιπολίτευση, είναι μία από τις πιο αιματηρές στον κόσμο».

Το γεγονός βέβαια ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέτρεψε την δημοσίευση αυτού του άρθρου σε μία κατεξοχήν καθεστωτική εφημερίδα δείχνει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ψάχνει πρόφαση για να κάνει πίσω σε αυτό το διπλωματικό παίγνιο, το οποίο έχει καταστεί αδιέξοδο για αυτήν. Συνεπώς στο μέλλον θα πρέπει να αναμένουμε μία εκ των δύο ακόλουθων πιθανοτήτων. Ή θα εκδηλωθεί συντόμως μία νέα μεγάλη προβοκάτσια από τους αμερικανοσιωνιστές ή προσωρινώς θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θα συνεχίσουν να δρουν αποκλειστικά υπογείως στο θέμα της Συρίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mhnuma-poutin-pros-amerikanosiwnistes-oi-islamistes-rijane-ta-chhmika#.UjOe8cbIbSI#ixzz2eonSrVB6

Exit mobile version