Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επιστολή – κόλαφος των μικροομολογιούχων προς τα συνεταιράκια του Μνημονίου

Ακόμη μια ένδειξη της πολιτικής ανηθικότητας του σάπιου συστήματος αποτελεί η ανοικτή επιστολή οργής που απέστειλαν στον Αντώνη Σαμαρά (για τις ευθύνες του οποίου θα μιλήσουμε στη συνέχεια) οι ομολογιούχοι, οι οποίοι έπεσαν θύματα του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά την διάρκεια της θητείας του στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Είναι οι Έλληνες που εμπιστεύτηκαν τους κόπους μιας ζωής και τις αποταμιεύσεις τους στο «ελληνικό» Κράτος και είδαν μέσα σε μια νύχτα να εξανεμίζονται τα χρήματά τους με το «κούρεμα» που αποφασίστηκε στις Βρυξέλλες, με τη σύμφωνη δουλική γνώμη της τότε εγχώριας ελληνόφωνης κυβέρνησης.

Στην επιστολή τους αυτή τα μέλη του «Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού Δημοσίου» περιγράφουν την δραματική κατάσταση την οποία ζουν, τονίζοντας ότι έχουν καταστραφεί οικονομικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Το σημείο – καταπέλτης της επιστολής τους, το οποίο αφορά τον «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ  λέει χαρακτηριστικά τα εξής: «…και εσείς πολύ καλά γνωρίζετε ότι ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησής σας και τότε Υπουργός των Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, πριν από το PSI+ δήλωνε εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου (αλλά και σε πληθώρα συνεντεύξεών του) και σε όλους τους τόνους ότι οι αποταμιευτές σε Ομόλογα Ελληνικού Δημοσίου“ δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και θα ικανοποιηθούν απολύτως”. Με αυτά, όπως και με πολλές άλλες ψευδολογίες, ο κ. Βενιζέλος ενέπαιξε τελικά όλους αυτούς τους Έλληνες Πολίτες και, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του, τους συμπεριέλαβε βιαίως στο PSI+, ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ».

Το τραγικό, όσο και εξοργιστικό, σ΄αυτή την ιστορία είναι το ότι ενώ οι άνθρωποι αυτοί κλήθηκαν να συμβάλλουν στην ανόρθωση της Εθνικής Οικονομίας, τοποθετώντας με ασφάλεια (…) τις αποταμιεύσεις τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, εν τούτοις έπεσαν θύματα απάτης από την ίδια την ψευδεπίγραφη «Ελληνική» Πολιτεία η οποία τους κατέκλεψε, δημεύοντας ουσιαστικά τα χρήματά τους. Η αναισθησία Βενιζέλου εμπεριέχει και τον εμπαιγμό, καθώς τους δόθηκαν κάποια «ψίχουλα» μέχρι το έτος 2042 (!), μην υπολογίζοντας τίποτα απολύτως.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγο καιρό οι ομολογιούχοι είχαν αποδοκιμάσει έντονα τον νυν αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ, τρέποντάς τον σε άτακτη φυγή με την πολυτελή και πολυδάπανη BMW. Και όμως, αυτός που κατέστρεψε τις ζωές των ομολογιούχων (και όχι μόνον), έχει το απύθμενο θράσος και την ανάλογη αναίδεια να παριστάνει τον τιμητή των πάντων και να εφευρίσκει λεκτικούς νεωτερισμούς, τύπου «συνταγματικό τόξο», οι οποίοι δείχνουν τη ξετσιπωσιά του εν λόγω πολιτικάντη. Οι μικροομολογιούχοι ζητούν, επίσης, στην επιστολή τους από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να τους δικαιώσει, τηρώντας την δέσμευση που τους είχε δώσει και να φροντίσει για την επιστροφή των χρημάτων. Ζητούν, ακόμη, συνάντηση μαζί του.

Καταλαβαίνουμε και κατανοούμε απόλυτα την οργή και την απόγνωση των συμπατριωτών μας που έπεσαν και αυτοί θύματα του φανφαρόνου πολυλογά Βενιζέλου. Όμως, απευθυνόμενοι στον Σαμαρά δεν καταφέρνουν απολύτως τίποτα. Γιατί και ο πρωθυπουργός φέρει βαριά ευθύνη για την αισχρή αυτή ιστορία. Στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όπου συνέβη αυτή η κλοπή, συμμετέχει και η ΝΔ. Ο ίδιος ο Σαμαράς δεν είχε τον παραμικρό ηθικό και πολιτικό ενδοιασμό να συνεργαστεί εκ νέου με τον ξοφλημένο αυτόν ηγετίσκο. Να τον χαρακτηρίζει, μάλιστα, «συνέταιρο πλήρους ευθύνης», χωρίς να ντρέπεται καθόλου. Επομένως, είναι κι αυτός συνυπεύθυνος για την κλοπή των χρημάτων από τους ομολογιούχους, αφού καλύπτει ποικίλως τον ηθικό υπεύθυνο για την καταστροφή τους. Συνέταιρος πλήρους ευθύνης συνεπάγεται και συνένοχος πλήρους ευθύνης…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/epistolh-kolafos-twn-mikroomologiouchwn-pros-ta-sunetairakia-tou-mnhmoniou#.UjSW6cbIbSI#ixzz2et5nNEnm

Exit mobile version