Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Ρόδος, Πέλλα – Ημαθία

Εκδήλωση μνήμης για τους 120 σφαγιασθέντες των Γιαννιτσών – Μόνο η Χρυσή Αυγή σέβεται και τιμά τους Έλληνες νεκρούς – Δυναμική παρουσία Συναγωνιστών στην τελετή μνήμης – τραμπουκισμοί μαρξιστοειδών.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, κλιμάκιο δεκάδων Συναγωνιστών από την Τ.Ο. Πέλλας-Ημαθίας, παρουσία του Συναγωνιστή και βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Γρέγου Αντώνη, έδωσε δυναμικό παρών, όπως αρμόζει στους Έλληνες Εθνικιστές, κατά την τελετή μνήμης για τους 120 συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις κατοχής.

Με το πέρας της επίσημης τελετής και μετά την αποχώρηση των πολιτικάντηδων που παραβρέθηκαν προς άγραν ψήφου, έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Συναγωνιστή Γρέγο Αντώνη, παρά τους τραμπουκισμούς κάποιων κόκκινων σταλινικών απολιθωμάτων και ροζ ψευδοεπαναστατών, που συνοδεύονταν από την βουλευτή Νατάσα Γερασιμίδου καθώς και λοιπές οργανώσεις-σφραγίδα όπως ΑνταρCIA, ΚΕΕΡΦΑ από όλη την Μακεδονία και δεν ξεπερνούσαν κάποιες λίγες δεκάδες.

Οι σταλινοτσολιάδες δεν σεβάστηκαν ούτε τον Εθνικό μας Ύμνο και κατά την ανάκρουσή του γιούχαραν και κραύγαζαν τα εμετικά τους ανθελληνικά συνθήματα, με συνέπεια το πλήθος του κόσμου που ήταν παρόν να τους αποδοκιμάσει έντονα και να δείχνει την αγανάκτησή του για τις ανθελληνικές τους προκλήσεις. Επίσης, εκτόξευσαν, κατά τα δημοκρατικά τους έθιμα, πέτρες τυλιγμένες σε χαρτί εναντίων Συναγωνιστή μας.

Να ποιοι είναι οι τραμπούκοι: Οι πολιτικοί απόγονοι εκείνων που έσφαξαν χιλιάδες Έλληνες, επειδή πίστευαν στην Εθνική Ιδέα, αυτοί που ονειρεύονται απροκάλυπτα νέους Μελιγαλάδες, αυτοί που αρνούνται την σφαγή των Ελλήνων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης από τον “πατερούλη” Στάλιν, αυτοί που χάρηκαν με την Μικρασιατική Καταστροφή και αρνήθηκαν να πολεμήσουν τον Ιταλό εισβολέα, τα πολιτικά τέκνα της πέμπτης ολομέλειας του ΚΚΕ που ζητούσε ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη.

Χάρη της απόλυτης ψυχραιμίας και πειθαρχίας των Συναγωνιστών, το κλιμάκιο τραγούδησε με όλη του την ψυχή το “Μακεδονία ξακουστή” και αποχώρησε μετά την κατάθεση στεφάνου με απόλυτη τάξη από τον χώρο του μνημείου, και ακολούθησε πολύωρη πορεία στους δρόμους των Γιαννιτσών, με τους Συναγωνιστές να γίνονται δεκτοί με αποθέωση από τους κατοίκους.

ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ:
Κεντρική πλατεία
Σάββατο: 18.00-21.00

Ενημερωτική δράση Πυρήνα Δράσης Καρπάθου της Τ.Ο ΡΟΔΟΥ

Και ενώ κάποιοι είναι αραχτοί στις παραλίες οι συναγωνιστές μας από τον πυρήνα Καρπάθου πραγματοποίησαν ενημερωτική δράση μοιράζοντας πολλές εφημερίδες της Χρυσής Αυγής σε συμπολίτες τους αλλά και σε πολλούς Καρπάθιους ομογενείς που το καλοκαίρι επιστρέφουν στο λατρεμένο τους νησί για ολιγοήμερες διακοπές. Σε όλα τα μέρη της Ελλάδος η ίδια αντίδραση από τον κόσμο !Επευφημίες από τον κόσμο και πολύ μεγάλη θέληση για να ενημερωθούν από την εφημερίδα μας.

Μαθήματα αυτοάμυνας από την Τ.Ο. Ρόδου

Ο Έλληνας πρέπει να είναι θωρακισμένος στο πνεύμα και το σώμα , όπως επιτάσσει η κοσμοθεωρία της φυλής. Για τη Χρυσή Αυγή αυτό είναι βασικό. Στο πλαίσιο του προγράμματος σεμιναρίων που διοργανώνει η Τ.Ο ΡΟΔΟΥ πραγματοποιήθηκε  το πρώτο σκέλος με επιτυχία με θέμα την αυτοάμυνα και τις πρώτες βοήθειες.

ΡΟΔΟΣ:
Εθνάρχου Μακαρίου 45
Στοά Ρόικου  1ος όροφος
Τετάρτη-Σάββατο 19:00-21:00
Tηλ.: 6947 780096

Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης: ομιλία για τις Θερμοπύλες

Στα γεμάτα από κόσμο γραφεία της Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης, την Τετάρτη 11/09/2013, τρεις μέρες μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τους ήρωες των Θερμοπυλών, προβλήθηκε βίντεο που ετοίμασε ο υπεύθυνος πολιτικής οργάνωσης της Τοπικής μας, που  περιείχε αποσπάσματα από την ταινία «300» και αποσπάσματα από την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες.

Το αποτέλεσμα ήταν όλοι οι παρευρισκόμενοι να ενθουσιαστούν. Ακολούθησε ομιλία του Γραμματέως της Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης, συναγωνιστή Χρήστου Κιτσόπουλου για τις Θερμοπύλες. Αναφέρθηκε στα συναισθήματα και στις σκέψεις που γεννήθηκαν σε όλους  όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση των Θερμοπυλών. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι σε μια εποχή που οι αξίες και τα ιδανικά για μεγάλη μερίδα των Ελλήνων δεν υπάρχουν ή έχουν ευτελιστεί, γιατί  έχουν αναγορεύσει σε ύψιστο αγαθό το χρήμα και την υλιστική ευδαιμονία, υπάρχουν οι Έλληνες της Χρυσής Αυγής που για πάνω από 20 χρόνια πραγματοποιούν εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε επίσης, πως η Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι Εμείς οι Έλληνες, έχουμε Ιερό χρέος να τιμούμε τους υπερασπιστές του έθνους, από το απώτερο παρελθόν, όπως τον  Μέγα Αλέξανδρο, τον  Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, έως και τους σύγχρονους ήρωες, όπως τον Σολωμό Σολομού, τον Τάσο Ισαάκ και τους Αξιωματικούς των Ιμίων. Οι ήρωες αυτοί περιμένουν η Ελλάδα να αναστηθεί και να ξαναγίνει αντάξια της Δόξας της.

Η Χρυσή Αυγή πρωτοπόρα σ’ αυτόν τον Αγώνα, υπόσχεται να ξανακάνει Ελλάδα μέσα από αυτό το ψευτορωμαίικο, μιας κι όπως τόνισε ο Αρχηγός στην ομιλία του, οι Θερμοπύλες είναι το φωτεινό παράδειγμα για κάθε αγωνιστή.

Κατόπιν έλαβε τον λόγο  ο υπεύθυνος πολιτικής οργάνωσης της Τοπικής μας, κάνοντας ένα απολογισμό και σχολιάζοντας την στάση της Τοπικής στις εκδηλώσεις που παίρνει μέρος.  Η βραδιά έκλεισε, αφού εψάλη ο Εθνικός Ύμνος και ο Ύμνος του Κινήματος.

Τ. Ο. Αλεξανδρούπολης: νυχτερινή ενημερωτική εξόρμηση στα περίχωρα της πόλης και στην νέα Χιλή

Στα πλαίσια των συνεχών ενημερωτικών δράσεων της Τοπικής μας, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε νυχτερινή ενημερωτική δράση από κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Αλεξανδρούπολης, στα περίχωρα της πόλης και στο χωριό Νέα Χιλή, κατά την οποία μοιράστηκαν σε σπίτια και καταστήματα πολλές εφημερίδες κι έντυπο υλικό του Κινήματος.

Μετά το τέλος της καθιερωμένης ομιλίας της Τετάρτης, αποφασίστηκε με ολιγομελή ομάδα συναγωνιστών να γίνει βραδινή ενημερωτική εξόρμηση. Αφού φτάσαμε στο χωριό ξεκίνησε η διανομή εφημερίδων και ενημερωτικών φυλλαδίων πόρτα – πόρτα. Στον κεντρικό δρόμο του χωριού περάσαμε απ’ όλα τα μαγαζιά που ήταν ανοιχτά εκείνη την ώρα και συνομιλήσαμε με τους κατοίκους.

Κάποιοι απ’ αυτούς μάλιστα, μάς ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν πως η Χρυσή Αυγή εκδίδει εφημερίδα, πράγμα το οποίο δεν μας  εξέπληξε, μιας και γνωρίζουμε τον πόλεμο σιωπής που δεχόμαστε από τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ, των οποίων ο ρόλος είναι να κρατάνε στην αφάνεια και στην απομόνωση κάθε ενέργεια της Χρυσής Αυγής. Η δράση τελείωσε μετά τις 11 το βράδυ περίπου, αφού μοιράστηκαν εκατοντάδες εφημερίδες και ενημερωτικά φυλλάδια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ:
Μαζαράκη 34 -1ος όροφος
Τετάρτη 19.00 – 22.00
Τηλ. 6947 179504, 25510 53353

Τ. Ο. Καβάλας: ενημερωτική εξόρμηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 το πρωί, η προγραμματισμένη ενημερωτική εξόρμηση κλιμακίου συναγωνιστών από την Τ. Ο. Καβάλας και την Τ. Ο. Δράμας, στην λαϊκή αγορά της πόλης και στις παραλιακές καφετέριες, κατά την οποία μοιράστηκαν εκατοντάδες φύλλα της εφημερίδας μας και έντυπο υλικό με τις θέσεις του Κινήματος.

Συναγωνιστές από την Καβάλα και την Δράμα, συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Τ. Ο. Καβάλας από το πρωί και από εκεί με υποδειγματική παράταξη και πειθαρχία κατευθύνθηκαν προς τη λαϊκή αγορά της πόλης, όπου μοίρασαν το έντυπο υλικό και είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους περαστικούς και τους μικροπωλητές. Η υποδοχή που επεφύλαξαν στους συναγωνιστές οι συμπατριώτες μας, ήταν για μία ακόμη φορά ενθουσιώδης, γεγονός που αποδεικνύει τις αδιέξοδες και αναποτελεσματικές προσπάθειες του συστήματος να συκοφαντήσει το Κίνημά μας στα μάτια και στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

Παράλληλα με τον ενημερωτικό χαρακτήρα της δράσης, αναφορικά με το πρόγραμμα και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, το κλιμάκιο των συναγωνιστών ενημέρωσε τους συμπολίτες μας και για την επικείμενη τελετή εγκαινίων των γραφείων μας, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, παρουσία μεγάλης ομάδας βουλευτών και υψηλόβαθμων στελεχών του Κινήματός μας.

ΚΑΒΑΛΑ:
Δαγκλή 10, 5ος όροφος
Τρίτη και Σάββατο: 18.30-21.30
Τηλ. 6931 087003, 2510 220706

Τ.Ο. Ξάνθης: Ομιλία με θέμα την επανάσταση του Διονυσίου του Σκυλοσόφου

Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στα γραφεία της Τ.Ο. Ξάνθης, η προγραμματισμένη ομιλία για την επανάσταση του Διονυσίου του Σκυλοσόφου, από τον Γραμματέα της Τοπικής μας, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο.

Ο συναγωνιστής ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην ζωή του Διονυσίου. Ο Διονύσιος ο Φιλόσοφος, ήταν Μακεδόνας από την Αβδέλλα των Γρεβενών. Έγινε μοναχός στο Διχούνι ήδη από μικρή ηλικία. Σπούδασε Φιλοσοφία, Ιατρική, Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάδουας και κατόπιν στην Κωνσταντινούπολη, Ποίηση, Γραμματική Αστρονομία, συνολικά έως τα 39 έτη της ηλικίας του. Στα 1590, επιστρέφοντας από την Πόλη στην Ελλάδα, χειροτονείται το 1591 αρχιδιάκονος από τον πατριάρχη Ιερεμία Β’ τον Τρανό, το 1592 μέγας αρχιδιάκονος και το 1593 Επίσκοπος Λαρίσης.

Στην συνέχεια, ο συναγωνιστής, αναφέρθηκε στην πρώτη απόπειρα, του Διονυσίου, «εκτίμησης της οθωμανικής δυνάμεως» με εξέγερση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλία. Εξιστόρησε με λεπτομερή στοιχεία όλη την προσπάθειά του για ανεύρεση όπλων, κεφαλαίων, στρατού και συμμάχων κι έφτασε στις μέρες που ευόδωσε να πραγματοποιηθεί η δεύτερη και μεγαλύτερη εξέγερσή του, τον Σεπτέμβριο του 1611. Συγκεκριμένα ανέφερε: Πέτυχε εξέγερση των χωρικών της Παραμυθιάς, του Σουλίου και του Μαλακασίου και οργάνωσε επιδρομές κατά των τουρκικών φρουραρχείων των χωριών Ζαραβούτσι και Τουρκογρανίτσα, τα οποία εκμηδένισε. Οι επαναστάτες με αρχηγό τον Διονύσιο και άλλα ηγετικά στελέχη, κατευθύνθηκαν τη νύχτα της 10ης προς την 11η Σεπτεμβρίου του 1611 προς τα Γιάννενα. Επιτέθηκαν στο τουρκικό διοικητήριο κατατροπώνοντας την τουρκική φρουρά και ο Οσμάν Πασάς μόλις που κατόρθωσε να διαφύγει λαβωμένος.

Το κίνημα ήταν καλά οργανωμένο, όμως προδόθηκε και οι τούρκοι αντεπιτέθηκαν με ιππικό κατά των επαναστατών, οι οποίοι άφησαν νεκρούς στο πεδίο της μάχης, περίπου 200 Θεσπρωτούς. Οι υπόλοιποι κατέφυγαν στα βουνά. Ο Διονύσιος κρύφτηκε σε μια σπηλιά όπου οι τούρκοι τον βρήκαν μετά από προδοσία και τον έγδαραν, ενώ συνέχισαν με αποκεφαλισμό, αλάτισμα της αποκομμένης κεφαλής για συντήρηση και βάπτισμά της σε κερί μέλισσας, ώστε να την αποστείλουν στον σουλτάνο, ως απόδειξη για την καταστολή και τιμωρία του στασιαστή.

Κλείνοντας την ομιλία του ο συναγωνιστής, διευκρίνισε ότι το προσωνύμιο «Σκυλόσοφος» του το απέδωσαν οι τούρκοι εχθροί του, καθώς και οι τουρκόφιλοι Έλληνες συνεργάτες τους. Αρκετά φορτισμένοι όλοι μας από την μακάβρια και φρικαλέα βαρβαρότητα των τούρκων έναντι του γενναίου αυτού άνδρα, ψάλαμε με ιδιαίτερη συγκίνηση τον Εθνικό μας Ύμνο και τον Υμνο του Κινήματός μας, πάντα σε στάση προσοχής, ως είθισται.

ΞΑΝΘΗ:
Τσιμισκή 2 – 3ος όροφος
Τετάρτη & Σάββατο 16.00 – 19.00
Τηλ. 6984 784013

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-kabala-alejandroupolh-janthh-rodos-pella-hmathia#.UjftKsbIbSI#ixzz2f7tLMsjU

Exit mobile version