Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Την καταστροφή της Ελλάδας απαίτησε ο Τσίπρας από τον Άσμουσεν

Συνάντηση είχε ο Αλέξης με τα Burburry’s με τον κομιστή του νέου μνημονίου, Γέργκ Άσμουσεν, στην Γερμανία, όπου έχει πάει να συμπαρασταθεί στο «αδερφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το Die Linke, που αρνείται ακόμα και την συζήτηση για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου στην Ελλάδα. Η συνάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια με τις αντίστοιχες συναντήσεις που είχε ο Τσίπρας με τον Σόιμπλε, αλλά και τον υπαρχηγό του ΔΝΤ, από τις οποίες βγαίνει κάθε φορά και πιο μνημονιακός.

Στην συνάντηση αυτή ο Τσίπρας φρόντισε περισσότερο να διαδώσει τις συκοφαντίες των φίλων του εργολάβων και καναλαρχών εναντίον της Χρυσής Αυγής, παρά να μιλήσει για την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες από τις πολιτικές του ΔΝΤ, αλλά και της ΕΚΤ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της οποίας είναι ο Γέργκ Άσμουσεν.

Αντί, λοιπόν, να θέσει τα ζητήματα της Ελληνικής Οικονομίας στον αρχιτοκογλύφο, ο Τσίπρας φρόντισε να του θέσει το «θέμα» της Χρυσής Αυγής, που από ότι φαίνεται είναι κοινό ανάμεσα στους εγχώριους πολιτικάντηδες και τους διεθνείς τοκογλύφους, αφού στους μεν πρώτους η Χρυσή Αυγή κόβει ψήφους και στους δεύτερους την ευκαιρία να αγοράσουν τους Έλληνες σε σκλαβοπάζαρο και την Ελλάδα έναντι πινακίου φακής.

Το μοναδικό θέμα οικονομίας που έθεσε ο Τσίπρας στον Άσμουσεν ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την περαιτέρω καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας. Όχι, δεν πρόκειται για αστείο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα διάφορα ρεπορτάζ των καθεστωτικών εφημερίδων σε κωδικοποιημένη οικονομίστικη γλώσσα, ο Τσίπρας απαίτησε από τον Άσμουσεν ένα γενναίο «κούρεμα» του Ελληνικού χρέους.

Αν θυμηθούμε το προηγούμενο κούρεμα του χρέους, το περίφημο PSI, θα αντιληφθούμε επακριβώς τι είναι αυτό που απαιτεί να ξαναγινεί, ο Τσίπρας. Θυμίζουμε ότι τότε είχαν «κουρευτεί», δηλαδή είχε μειωθεί λογιστικά η αξία όλων των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, με αποτέλεσμα την καταστροφή των μικροομολογιούχων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων που ήταν οι, κατά κύριο λόγο, ιδιοκτήτες αυτών των ομολόγων. Έτσι κι αλλιώς οι μεγαλοκαπιταλιστές κάτοχοι  τους είχαν τότε εξαιρεθεί από την όλη διαδικασία του PSI.

Μπορούμε να αντιληφθούμε, οπότε, με σαφήνεια τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Άσμουσεν. Συζήτησε την καταστροφή της Ελλάδος δια της επέλασης των διεθνών τοκογλύφων και την ανάσχεση του μοναδικού εχθρού του καθεστώτος, της Χρυσής Αυγής. Αυτό αποτελεί άλλη μία απόδειξη στην σειρά αποδείξεων για την συστημικότητα και τον βρώμικο ρόλο που διαδραματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή καλύτερα ΠΑΣΟΚ ΙΙ, στις πολιτικές εξελίξεις που απειλούν τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/thn-katastrofh-ths-elladas-apaithse-o-tsipras-apo-ton-asmousen#.UjzR0sbIbSI#ixzz2fTawr2hw

Exit mobile version