Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνεχίζεται το ολισθηρό εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην Προεδρεία της Δημοκρατίας

Συνάντηση κορυφής είχαν ο πρόεδρος της βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με στόχο την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την χάραξη της μελλοντικής πορείας που θα ακολουθήσει το σύστημα εναντίον του Κινήματός των Ελλήνων Εθνικιστών, προκειμένου η παράταξη του Μεϊμαράκη να μην χάσει τα ψηφαλάκια της. Αυτό δεν είναι κάτι που το λέμε μοναχά εμείς, αλλά το έχει παραδεχτεί εμμέσως πλην σαφώς μέχρι και ο Παπαχελάς και ο Σταύρος Λυγερός.

Η συζήτηση, όπως είναι απολύτως φυσικό, κινήθηκε κυρίως γύρω από τον θεσμικό ρόλο του κ. Μεϊμαράκη ως προέδρου της βουλής, γεγονός που καθιστά βέβαια την συνάντηση περιττή, αφού ο κ. Μεϊμαράκης είχε ήδη επιδείξει υπερβάλλοντα ζήλο ως προς την μεροληπτική στάση εναντίον της Χρυσής Αυγής, σε σημείο μάλιστα να εκφράζονται και γελοιότητες, όπως η ενόχληση του προεδρείου για το χρώμα των υποκαμίσων των βουλευτών.

Ο πρόεδρος της βουλής είπε στον πρόεδρο της δημοκρατίας ότι «πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει δυναμικά να εξηγήσουμε ξανά στους πολίτες τις αρετές της Δημοκρατίας: τη δημιουργία, την καλή προσπάθεια προσφοράς στα κοινά, τις υπηρεσίες προς τον πολίτη. Δεν αρκεί δηλαδή, τα αρνητικά μόνον του φασισμού, του ναζισμού, της πολιτικής βίας. Αλλά, οφείλουμε όλοι και πρώτα εμείς να δώσουμε και το παράδειγμα, να ξαναδείξουμε ότι οι άγραφοι νόμοι, οι άγραφοι κανόνες, οι ηθικοί κανόνες, η ποιότητα του πολιτικού διαλόγου πρέπει να ξαναμπεί στην πρώτη γραμμή».

Ως προς τα λεγόμενα του προέδρου οφείλουμε να δηλώσουμε ανυπομονησία ως προς την εξήγηση που θα δώσει στους πολίτες για τις αρετές της «δημοκρατίας», όπως αυτοί την έχουν ζήσει από τα pampers του σκανδάλου Κοσκωτά, μέχρι το «ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» του ομοϊδεάτη του κ. Βουλγαράκη, το οποίο εξέφρασε την διαχρονική πρακτική της μεταπολίτευσης, που στον πυρήνα της οποίας ήταν και είναι η ρεμούλα, η διαπλοκή και, φυσικά, η ατιμωρησία των ενόχων.

Ο δε πρόεδρος της δημοκρατίας, απαντώντας στην προτροπή Μεϊμαράκη για διαρκή και μεταθετική (;) μάχη, είπε: «Ξέρω ότι θα είχα από σας μια ειλικρινή και πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει στη Βουλή. Και σας ευχαριστώ που ήρθατε και ανταποκριθήκατε γι’ αυτή μας τη συνάντηση. Ζείτε σ’ ένα κοινοβούλιο που συνυπάρξαμε και μαζί, που ήταν ένα κοινοβούλιο πιο ήρεμο απ’ αυτό που είναι σήμερα. Όχι ότι σήμερα δεν κάνει το έργο που πρέπει να κάνει, το κάνει όμως κάτω από δυσκολότερες συνθήκες. Και αντιμετωπίζετε προβλήματα. Σας παρακολουθώ και χαίρομαι γιατί με την ηρεμία σας έχετε επέμβει πολλές φορές για να μπορέσει το νομοθετικό έργο της Βουλής να προχωρήσει».

Η δήλωση αυτή του προέδρου της δημοκρατίας μπορεί να χαρακτηριστεί ως άστοχη, αφού ο μέσος Έλληνας πολίτης, όπως προείπαμε, θυμάται ένα κοινοβουλίο που προ της εισόδου της Χρυσής Αυγής στην Βουλή είχε επιδείξει μία προκλητική ανοχή σε σκάνδαλα πρωτοφανούς βεληνεκούς, ενώ η είσοδος της Χρυσής Αυγής σηματοδότησε μία νέα εποχή, όπου το πολιτικό σύστημα, έστω και υποκριτικά κυνήγησε κάποιους ως αποδιοπομπαίους τράγους, προκειμένου να γίνει αρεστό στους πολίτες.

Ο Ελληνικός Λαός δεν ξεχνά πως ήταν το κοινοβούλιο προ της εισόδου της Χρυσής Αυγής. Δεν ξεχνά ότι ήταν ένα άντρο ανομίας και ευελπιστεί για την μέρα που με κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, θα αρχίσει να μαθαίνει επιτέλους τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια και οδηγηθήκαμε στην ανέχεια και την κρίση. Ο Ελληνικός Λαός δεν επιθυμεί πλέον επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και έντεχνη προπαγάνδα. Επιθυμεί την Αλήθεια και δεν εμπιστεύεται αυτούς που επί σαράντα χρόνια τον κορόιδευαν κατάμουτρα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sunechizetai-to-olisthhro-emfuliopolemiko-klima-sthn-proedreia-ths-dhmokrat#.UkHWH4bIbSI#ixzz2fpqVrJWx

Exit mobile version