Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην γραμμή… Χαϊκάλη και ο Χατζηγάκης: «Κυβέρνηση με Καραμανλή ή Τσίπρα»

Η συντονισμένη επίθεση των κομματικών συμμοριών του «συνταγματικού τόξου» εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν είναι αμέτοχη από την προσπάθεια των συστημικών πολιτικών δυνάμεων να βρουν τρόπους κοντινής προσέγγισης για μια νέα συγκυβέρνηση-τερατούργημα. Κατά καιρούς διάφοροι «λαγοί», όπως ο Παύλος Χαϊκάλης, τόσο από δεξιά όσο και από αριστερά, βγαίνουν και προτείνουν άμεσα ή έμμεσα την συνεργασία της Ν.Δ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του πρώην υπουργού της Ν.Δ, Σωτήρη Χατζηγάκη, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε τα εξής ενδιαφέροντα: «Τα σταγονίδια για τα οποία εγώ διαγράφηκα έχουν γίνει σήμερα πλημμυρίδα και έχουν κατακτήσει όλα τα επίπεδα της πολιτικής μας ζωής. Σήμερα ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ μια Κυβέρνηση σοβαρή, Εθνικής Συνεννόησης με άλλο πρωθυπουργό, στον οποίο θα συγκλίνουν όλα τα πράγματα και οι καταστάσεις. Να τον εμπιστεύεται ο κόσμος. Έχω ξεκάθαρη άποψη και αυτή είναι ότι αυτός που θα μπορούσε να κάνει αυτό το βήμα, να ενώσει την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά, με κάποια μετριοπαθή εικόνα. Στη μεν πρώτη περίπτωση είναι ο Καραμανλής, στη δε δεύτερη ο Τσίπρας. Ωστόσο πιστεύω ότι ο δεύτερος δεν μπορεί να κάνει αυτό το βήμα, παρά το ότι δείχνει να έχει διάθεση, μιας και υπάρχουν διάφορες τάσεις μέσα στο κόμμα. Εν πάση περιπτώσει χρειάζεται οπωσδήποτε Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, καθώς τα σταγονίδια αυτά με την ανοχή και την πολιτική τους δημιούργησαν ουσιαστικά τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν αντιμετωπίζεται ούτε με νομικά, ούτε με Συνταγματικά μέτρα. Χρειάζεται ενημέρωση του κόσμου, κάποιος να του εξηγήσει του κόσμου. Ποιοι θα του κάνουν αυτά; Οι σημερινοί;…  Δε νομίζω…».

Ο ακραία φιλελεύθερος αυτός συνταξιούχος πολιτικάντης της Ν.Δ (μιας και όπως ακούγεται ετοιμάζει τον γιόκα του να τον διαδεχθεί στον πολιτικό στίβο, αποδεικνύοντας έτσι ότι κοινοβουλευτισμός και αξιοκρατία είναι έννοιες ταυτόσημες στην Ελλάδα…) ομιλεί ξεκάθαρα για μια κοινή πορεία-ένωση της κεντροδεξιάς με την κεντροαριστερά. Προτείνει, μάλιστα και συγκεκριμένα πρόσωπα για πρωθυπουργό, τον Καραμανλή ή τον Τσίπρα. Είναι φανερό ότι ο Τρικαλινός πολιτικάντης «οσμίζεται» τη Λαϊκή διάθεση και στέλνει το κατάλληλο μήνυμα προς Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως  και άλλες «δημοκρατικές δυνάμεις»: «Βρείτε τα, αλλιώς καιροφυλακτεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Αναγνωρίζοντας ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με νομικά και συνταγματικά μέτρα παραδέχεται ότι πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η απήχηση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στους Έλληνες είναι τεράστια και γι΄ αυτό πρέπει να γίνει προσπάθεια απεγκλωβισμού του από Εμάς. Θεωρώντας ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι ανίκανος να αντιμετωπίσει τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ προτείνει ένα «λίφτινγκ» στο πολιτικό σκηνικό, στα πρόσωπα του Καραμανλή ή του Τσίπρα. Αυτή η ανησυχία του Χατζηγάκη αποτελεί και την πιο αποστομωτική απάντηση στα ψέματα και τη λάσπη των ΜΜΕ ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι τελειωμένη πολιτικά. Αντιθέτως, τέτοιου είδους δηλώσεις αποδεικνύουν το εντελώς αντίθετο…

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sthn-grammh-chaikalh-kai-o-chatzhgakhs-kubernhsh-me-karamanlh-h-tsipra#.UkXG1YbIbSI#ixzz2g7K2uuAn

Exit mobile version