Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο πραγματικός εχθρός των ΗΠΑ

Η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ δεν είναι βέβαια η τρομοκρατία, που είναι κατασκεύασμα των ιδίων, δεν είναι το Ιράν ή η Ρωσία και η Κίνα, αλλά η αμερικανική στρατιωτική μηχανή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ είναι η ακριβότερη αχίλλειος πτέρνα όλων των εποχών και μπορεί να οδηγήσει αυτή την χώρα στην πτώση από το βάθρο της μεγάλης δύναμης.

Με την πρόσφατη επιβληθείσα στάση πληρωμών του αμερικανικού δημοσίου περίπου 1 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται σε υποχρεωτική αργία και σχολεία, νοσοκομεία και άλλες σημαντικές κρατικές υπηρεσίες δεν λειτουργούν. Οι ΗΠΑ έχουν πτωχεύσει και για αυτό υπάρχει μια πολύ σοβαρή αιτία. Η μεγαλύτερη και πλέον δαπανηρή στρατιωτική μηχανή του κόσμου κοστίζει πολύ ακριβά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκράτες των ΗΠΑ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν, μέχρι στιγμής, για την αύξηση του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης στα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και έτσι τα μόνα χρήματα που μπορεί να δαπανώνται μέχρι νεωτέρας από το κρατικό ταμείο είναι για τις μάχιμες μονάδες του αμερικανικού στρατού. Και γι΄ αυτό υπάρχει βέβαια σοβαρός λόγος. Χωρίς τον αμερικανικό στρατό το δολάριο θα είχε ήδη καταποντισθεί στο νομισματικό βάραθρο. Ουδείς σήμερα θα επέλεγε το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα αν δεν είχε το πιστόλι στον κρόταφο.

Εξ αιτίας αυτού οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να χρηματοδοτήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους με 1 τρισεκατομμύριο δολάρια μέχρι του τέλους του έτους που διανύουμε, ενώ σε άλλους τομείς της κρατικής μηχανής όπως π.χ. στο υπουργείο Εργασίας απολύθηκε το 87% του προσωπικού και στο υπουργείο Υγείας το 50%. Σημαντικές μειώσεις προσωπικού έχουν γίνει επίσης στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ακόμη και στο καμάρι των ΗΠΑ την ΝΑΣΑ. Πολύ σύντομα οι ΗΠΑ θα βρεθούν στην δυσμενή θέση να μην λειτουργούν βασικές τους υπηρεσίες όπως η Πυροσβεστική, τα Δικαστήρια, τα Ταχυδρομεία κ.α.

Έκθεση της σχολής Kennedy School of Government του Harvard αποκάλυψε ότι οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν και Ιράκ έχουν κοστίσει ως σήμερα 4 έως 6 τρισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο η υγειονομική περίθαλψη των στρατιωτών αυτών των πολέμων έχει κοστίσει 340 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρ’ όλα αυτά οι ΗΠΑ σκοπεύουν να διατηρήσουν στο Αφγανιστάν τα επόμενα χρόνια 60.000 στρατιώτες. Ο κάθε αμερικανός στρατιώτης στο έδαφος του Αφγανιστάν κοστίζει 2.700 δολάρια ημερησίως, ήτοι περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως. Οι τόκοι μόνο από τα κεφάλαια των στρατιωτικών δαπανών στοιχίζουν στο αμερικανικό δημόσιο 260 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Το αμερικανικό δημόσιο μπορεί να έχει περιέλθει σε στάση πληρωμών, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τις υπερεθνικές και πολυεθνικές εταιρίες οι οποίες μέσω της στρατιωτικής μηχανής των ΗΠΑ εξακολουθούν και επιβάλλουν τα συμφέροντά τους παγκοσμίως εις βάρος του αμερικανικού λαού και του υπόλοιπου κόσμου. Οι ΗΠΑ έχουν καταντήσει να είναι ο πολιορκητικός κριός παγκόσμιων υπερεγκληματιών καταστρέφοντας χώρες, βομβαρδίζοντας πρωτεύουσες και διαλύοντας σύνορα αμέτρητων κρατών. Όλα αυτά γίνονται με τις εντολές του λόμπι της στρατιωτικής βιομηχανίας, του λόμπι των πετρελαίων και του μεγάλου σιωνιστικού κεφαλαίου. Έτσι κάθε τρίτο δολάριο απορροφάται από τα ταμεία της στρατιωτικής μηχανής και των 17 μυστικών υπηρεσιών, ενώ ο αμερικανικός λαός κυριολεκτικά ματώνει με τα 12 εκατομμύρια ανέργους και μερικά εκατομμύρια άστεγους.

Η πάλαι ποτέ χώρα των απεριορίστων δυνατοτήτων πνέει τα λοίσθια. Όπως παλαιότερα οι δεινόσαυροι, και μάλιστα από την ίδια αιτία. Πολλά άρματα, πολύ λίγο μυαλό… 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-pragmatikos-echthros-twn-hpa#.UlP5ZBbic8s#ixzz2h8IRy0qQ

Exit mobile version