Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σαμαράς, το “κιπά” και τα ψηφαλάκια

Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα θέτει στον πρωθυπουργό, μέσα από επιστολή του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του Αντώνη Σαμαρά, Ζαν Κοέν. Πριν όμως αναφερθούμε στην επιστολή του Ιουδαίου κ. Κοέν, ας δούμε λίγο το υπόβαθρο της όλης ιστορίας. Με το που άρχισαν οι παράνομες, αντισυνταγματικές και πολιτικές διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, είπε ότι η όλη υπόθεση ξεκίνησε κατ’ εντολή των ΗΠΑ, αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και της Κομισιόν. Την ίδια ώρα που άρχιζαν οι διώξεις ο κ. Σαμαράς συναντιόταν με την Λαγκάρντ, της περίφημης λίστας που μπήκε στο «αρχείο» και του ΔΝΤ. Λίγες ημέρες μετά και χωρίς να απαντήσει στις «βόμβες» Ρουπακιώτη, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Ισραήλ, προκειμένου να ενημερώσει και τους εκεί εντολείς των πολιτικών διώξεων εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Στα πλαίσια της επισκέψεως του στο Ισραήλ ο κ. Σαμαράς πήγε, όπως ήταν αναμενόμενο, και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος . Προξένησε, όμως, εντύπωση πως δεν φόρεσε το παραδοσιακό «κιπά», γεγονός το οποίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Ενδεικτικά παραθέτουμε το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των «παπαγαλίσκων» της ΝΔ, οι οποίοι απέδιδαν τα «μπράβο λοιπόν στον Σαμαρά, τουλάχιστον γι’ αυτή την αυτονόητη κίνηση, που όμως δεν είχαμε δει μέχρι τώρα από άλλους εγχώριους πολιτικούς!». Οι γνώστες, βέβαια, γνωρίζουν ότι ο Σαμαράς είχε φορέσει το «κιπά» στο παρελθόν και πολλοί απόρησαν γιατί τώρα επέλεξε να μην το φορέσει.

Την απάντηση, λοιπόν, την δίνει ο πρώην σύμβουλος επικοινωνίας του Σαμαρά, Ζαν Κοέν, στην προαναφερθείσα επιστολή, την οποία σας παραθέτουμε αυτούσια:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Την Τρίτη 8.10.2013 ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσαν ένα κομμάτι ( Στο μουσείο θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Σαμαράς – «ποτέ ξανά» έγραψε στο βιβλίο επισκεπτηρίων) κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας στο Ισραήλ, και δεν πίστευα στα μάτια μου αυτό που διάβαζα και έβλεπα.

Μεταξύ των άλλων η εφημερίδα έγραψε και τα εξής “Όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά το εβραϊκό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης».

Πριν ξεκινήσω επιτρέψτε μου να διευκρινίσω ότι προσωπικά είμαι άθεος και παντρεμένος με χριστιανή. Το λέω ώστε να μην νομίζετε ότι ο θυμός και η απογοήτευση μου έχει να κάνει με θρησκευτικούς λόγους. Όχι κάθε άλλο Το θέμα μου είναι ο σεβασμός στην άλλη θρησκεία και στην διαφορετικότητα που είναι μέρος της δημοκρατίας και την οποίαν ναι μεν ευαγγελίζεστε  αλλά φαίνετε πως όταν φτάνει η ώρα μάλλον τη γράφεται εις τα παλιότερα των υποδημάτων σας.

Καταρχάς καλό θα ήταν όταν πάτε σε μία χώρα να γνωρίζεται πέντε πράγματα για την χώρα αυτή. Ως εκ τούτου επιτρέψτε μου να σας απαλλάξω από την άγνοια σας λέγοντας σας πως η κιπά (το καπελάκι) δεν είναι σύμβολο πίστης. Η εβραϊκή θρησκεία ζητάει απλά να είναι καλυμμένο το κεφάλι, όπερ σημαίνει ότι και ένα απλό καπέλο, μπερέ, τραγιάσκα μέχρι πετσέτα θα αρκούσε.

Αναρωτιέμαι κύριε Πρωθυπουργέ αν παγαίνατε επίσκεψη σε τζαμί σε κάποια Αραβική χώρα τι θα λέγατε στους φιλοξενούντες ότι δεν βγάζεται τα παπούτσια σας διότι είναι θρησκευτική πίστη;

Προφανώς όχι, διότι όχι μόνο δεν θα σας επέτρεπαν να μπείτε αλλά πιθανότατα θα διέκοπταν την επίσκεψη σας εκεί και θα σας ανέβαζαν στο πρώτο αεροπλάνο πίσω στην Ελλάδα. Βλέπετε οι Μουσουλμάνοι είναι λίγο θρήσκοι και λιγότερο ανεκτικοί σε τέτοια θέματα.

Τι θα γινόταν αν πηγαίνατε επίσκεψη στον Πάπα. Θα λέγατε στη σύζυγο σας να μη καλύψει το κεφάλι της διότι είναι θέμα πίστης;

Αναρωτιέμαι, εγώ ηλίθιος είμαι όταν πηγαίνω σε θρησκευτικές εκδηλώσεις χριστιανών φίλων μου όπως γάμοι βαφτίσια κηδείες και τηρώ απαρέγκλιτα τις παραδόσεις και εντολές της Ορθόδοξης εκκλησίας;

Επειδή δεν είμαι βαφτισμένος κάθομαι στον προ-ναό. Δεν καλύπτω το κεφάλι μου, και αν φοράω καπέλο το βγάζω όταν αυτό απαιτεί η χριστιανική θρησκεία. Φυσικά το αυτό κάνω και με όλες τις άλλες θρησκείες διότι το να τηρεί κανείς τις θρησκευτικές παραδόσεις άλλης θρησκείας είναι θέμα σεβασμού και πολιτισμού και όχι θρησκευτικής πίστης.

Καταλαβαίνω πως ως πολιτικός ένα από τα καθήκοντα σας είναι και οι συλλογή «ψηφαλακίων»  που θα έλεγε και ο Καφετζόπουλος στην ταινία «Πρώτη φορά νονός», αλλά υπάρχουν και όρια κύριε Πρωθυπουργέ.

Ως άνθρωπος της πολιτικής επικοινωνίας καταλαβαίνω πως μία φωτό με κιπά δεν θα καθόταν καλά με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής  που τόσο θέλετε να προσελκύστε τώρα που η οργάνωση αυτή καταρρέει.

Αναρωτιέμαι όμως αν πράγματι η ΝΔ και εσείς προσωπικά θέλετε τέτοια άτομα στο κόμμα σας και αν πράγματι ο αριθμός αυτών των ψήφων αξίζει την δυσαρέσκεια των απανταχού Εβραίων, όταν μάλιστα  όλοι οι άλλοι ηγέτες που επισκέφτηκαν αυτών τον ιερό χώρο κάλυψαν το κεφάλι τους.

Ξέρετε τι μου θύμισε η στάση σας; Κάτι που είχε πει πέρσι σε συνέντευξη του ο διορατικός αυτός καθηγητής Ιωάννης Μάζης. Είχε πει τότε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να φέρεται ως σύζυγος της Τουρκίας που την δείχνει δημοσίως και από την άλλη να έχει το Ισραήλ ως ερωμένη και να την κρύβει.

Πράγματι, αν φοβάστε να πείτε ότι σέβεστε όλο το πακέτο του Ισραήλ δηλαδή τεχνογνωσία, λεφτά, αλλά και θρησκευτικές παραδόσεις να μας το πείτε ώστε να ξέρουμε και εμείς οι Εβραίοι της διασποράς που στεκόμαστε. Θα είναι τουλάχιστον ποιο τίμια τοποθέτηση εκ μέρους σας. 

Τέλος, αγαπητέ Αντώνη επέτρεψε μου μία προσωπική εμπειρία μαζί σου. Όταν την 1η Μαΐου του 1991 πήγαμε μαζί στο Ισραήλ , εσύ ως Υπουργός Εξωτερικών και εγώ ως σύμβουλος επικοινωνίας, έβαλες κιπά στο μνημείο του ολοκαυτώματος. Αναρωτιέμαι τι άλλαξε στον χαρακτήρα σου και τα πιστεύω σου. Η ηλικία; Η θέση σου; Ή οι πολιτικές σου φιλοδοξίες;

Με μεγάλη λύπη

Ζαν Κοέν

Απογοητευμένος Ελληνο-Εβραίος»

Βέβαια ο κ. Κοέν προτρέχει λέγοντας ότι η Χρυσή Αυγή «καταρρέει», αφού από τις δημοσκοπήσεις κάτι τέτοιο δεν σημειώνεται. Αντιθέτως σε δημοσκοπήσεις που έχουν κάποια αξιοπιστία και δεν είναι τελείως κομματικά ελεγχόμενες, σημειώνεται το ακριβώς αντίθετο. Όμως μας δίνει μία αρκετά καλή εξήγηση γιατί ο Σαμαράς επέλεξε να μην κάνει τώρα, αυτό που είχε κάνει στο παρελθόν. Για τα ψηφαλάκια, όπως άλλωστε γίνονται όλα. Αυτό που δεν γνωρίζει προφανώς ο κ. Κοέν, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη κίνηση Σαμαρά έγινε πιθανών κατόπιν προτροπής των συνοδών του στο μνημείο, για τους ακριβείς λόγους που περιγράφει στην επιστολή του.

Υ.Γ. Η ορθογραφία της επιστολής παρέμεινε ίδια με την αυθεντική δημοσίευση της, στην ιστοσελίδα του κ. Κοέν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-samaras-to-kipa-kai-ta-pshfalakia#.Ulf4oNLxp8M#ixzz2hQ1AAFO6

Exit mobile version