Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια σύμπτωση της Ιστορίας: «Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες”

Τον Απρίλη του 1832 ξεκινά η δίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη με την κατηγορία της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας. Οι πολιτικές τοποθετήσεις και πεποιθήσεις του μόνου πραγματικού Εθνάρχη της Ελλάδος πείραζαν, απ’ ότι φαίνεται, αρκετούς πέριξ του τότε ανήλικου βασιλέα Όθωνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε εις θάνατον, με την ποινή του να μετατρέπεται λίγο μετά, εξαιτίας του σάλου που προκλήθηκε, σε κάθειρξη. Λίγο μετά την ενηλικίωση του βασιλέα, απονεμήθηκε χάρη στον Κολοκοτρώνη, ο οποίος πολύ αργότερα – στα απομνημονεύματα του – αναφέρθηκε πολύ συνοπτικά σε εκείνη την δίκη. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Μ’ έβαλαν έξι μήνες μυστική φυλακή, χωρίς να δω άνθρωπο εκτός του δεσμοφύλακα. Δεν ήξερα τι γίνεται για έξι μήνες, ούτε ποιος ζει, ούτε ποιος πέθανε, ούτε ποιόν [άλλον] έχουν στη φυλακή. Για τρεις μέρες δεν ήξερα πως υπάρχω, μου φαινόταν σαν όνειρο. Ρωτούσα τον εαυτό μου αν ήμουν εγώ ο ίδιος ή άλλος κανένας. Δεν ήξερα γιατί μ’ έχουν κλεισμένο. Με τον καιρό μου πέρασε απ’ το νου, πως ίσως η Κυβέρνηση, βλέποντας την υπόληψη που ‘χε ο λαός προς εμένα, με φυλάκισε για να μου κόψει την επιρροή. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα φτάσουν σε τέτοιο σημείο να φτιάξουν ψευδομάρτυρες».

Παρότι προφανώς ούτε γίνεται, ούτε υπάρχει η θέληση να γίνει σύγκριση μεταξύ του οποιουδήποτε και του Εθνάρχη, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, δεν μπορεί παρά κάποιος να δει την ιστορική αντιστοιχία και σύμπτωση. Εν έτει 1832 ο Άνδρας που έδωσε και το αίμα του για την ελευθερία αυτού του τόπου μπαίνει στην φυλακή με χρήση ψευδομαρτύρων, επειδή οι πολιτικές του πεποιθήσεις δυσαρέστησαν κάποιους. Μιλώντας συγκεκριμένα το γεγονός ότι ο Κολοκοτρώνης είχε τόσο μεγάλη επιρροή στον Λαό και παραλλήλως ήταν υποστηρικτής του ρωσικού κόμματος, δεν μπορούσε να μείνει ασυγχώρητο από τους ταγούς της αγγλοσαξωνικής – βαυαρικής κατοχής που βίωσε η Πατρίδα μας μετά την απελευθέρωση της από τους τούρκους.

Σήμερα εν έτει 2013 οι ψευδομάρτυρες ξυπνάνε και πάλι σκοτεινές μνήμες, λέγοντας παραμύθια που αντί για δράκους έχουν αρνιά, τεθωρακισμένα και αντιαρματικά. Μόνο και μόνο για την αντίθεση της Χρυσής Αυγής στο καθεστώς του μνημονίου, μόνο και μόνο επειδή Μέρκελ και Σαμαράς μετράγαν τα «κουκιά» και δεν «έβγαιναν», επιστρατεύονται οι ψευδομάρτυρες, προκειμένου να στηθούν έωλες κατηγορίες εναντίον όποιου δεν είναι πλήρως υποταγμένος στο καθεστώς των διεθνών τοκογλύφων. Όμως ας μην ξεχνάνε οι ταγοί του καθεστώτος ότι τελικώς η αλήθεια έλαμψε και σε εκείνη την περίπτωση. Ο Κολοκοτρώνης δεν καθαιρέθηκε ποτέ από την συνείδηση του Λαού. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση – και το βλέπουν ήδη – η Χρυσή Αυγή κρατάει σταθερά τις δυνάμεις της και όπως σημειώνουν πάρα πολλοί αναλυτές, συντόμως η όλη σκευωρία θα γυρίσει «μπούμερανγκ» στους κατασκευαστές της.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mia-sumptwsh-ths-istorias-pote-den-pistepsa-pws-tha-ftasoun-se-shmeio-na-ft#.Ulf9JtLxp8M#ixzz2hQ6YD05M

Exit mobile version