Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξαφνικός θάνατος από ΔΝΤ: Έρχεται κούρεμα καταθέσεων στο πρότυπο της Κύπρου

Διαχρονική έχει υπάρχει η προπαγάνδα των συστημικών ότι δήθεν η Χρυσή Αυγή δεν έχει θέσεις και πρόγραμμα. Σε αυτή τους την προσπάθεια, βέβαια, αποσιωπούν το πρόγραμμα μας, αλλά και τις εκατοντάδες των περιπτώσεων κατά τις οποίες οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν πανηγυρικά. Θυμίζουμε, πριν παραθέσουμε την είδηση, τι γράφαμε στις 9 Ιουλίου του 2013: «Τα πρόσφατα γεγονότα της Κύπρου είχαν ως αποτέλεσμα την αποδοχή των προτάσεων του Eurogroup, την ένταξη της Κύπρου σε μνημονιακό καθεστώς και το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες για να εξορθολογιστεί το εξωτερικό της χρέος. Είναι εύλογο λοιπόν να υποθέτουμε ότι και η Ελλάδα, που ήδη διανύει τον τρίτο χρόνο υπό μνημονιακό καθεστώς, είναι πιθανόν να υποστεί ένα αντίστοιχο δημοσιονομικό μέτρο, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι οι εταίροι είναι σε θέση ισχύος να επικαλεστούν οποιαδήποτε δικαιολογία και με εκβιαστικό τρόπο να αποφασίσουν ότι ένα κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων είναι μονόδρομος για τον εξορθολογισμό του χρέους προς τους δανειστές μας.»

Στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, η οποία έκανε λόγο ευθέως για τα νέα μέτρα που θα φέρει συντόμως η κυβέρνηση, γινόταν προπαρασκευαστική αναφορά και για ένα άλλο μέτρο, το οποίο ναι μεν δεν θα είναι στο επόμενο πακέτο μέτρων, όμως αιφνιδιαστικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα πρότυπα της Κύπρου. Αυτό, όπως αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ, είναι το κούρεμα καταθέσεων! Συγκεκριμένα λέει: «Η ραγδαία επιδείνωση των δημοσιονομικών σε πολλές χώρες έχει αναβιώσει το ενδιαφέρον για έναν κεφαλαιακό φόρο – έναν εφάπαξ φόρο στον ιδιωτικό πλούτο – ως ένα ασυνήθιστο μέτρο για επαναφορά της βιωσιμότητας του χρέους».

Ήδη στην Ελλάδα έχουν γίνει οι απαραίτητες δηλώσεις από τους πολιτικάντηδες ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, οπότε μπορούμε ευκόλως να συμπεράνουμε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί το «κούρεμα» καταθέσεων. Συγκεκριμένα στις 31 Αυγούστου ο Σταϊκούρας είχε πει: “Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και θα χρειαστεί διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του. Το δημόσιο χρέος εδώ και δεκαετίες είχε αποκτήσει ισχυρή αυξητική δυναμική και τόσο ως απόλυτο, όσο και ως σχετικό ως προς το ΑΕΠ μέγεθος, είναι υψηλό. Είναι αλήθεια ότι η ισχυρή αυξητική δυναμική έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1980. Είναι επίσης αλήθεια ότι κατά τις δεκαετίες που ακολούθησαν ο ετήσιος ρυθμός ανόδου μειώθηκε αλλά δεν επετεύχθη ριζική ανακοπή αυτής της δυναμικής”.

Σας παραθέτουμε και το επίμαχο απόσμασμα της εκθέσεως, για τους γνωρίζοντες την αγγλική:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/erchetai-kourema-katathesewn-sto-protupo-ths-kuprou#ixzz2hgkXVH52

Exit mobile version