Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεμπρόστιασμα της κυβέρνησης από τρόικα και Άσμουσεν: «Τεράστιο το δημοσιονομικό κενό, πάρτε μέτρα»

Μπορεί ο Στουρνάρας να διαφημίζει «πρωτογενή πλεονάσματα», που είναι ανύπαρκτα, και ο Σαμαράς να τα έχει ήδη μοιράσει για να εισπράξει ψηφαλάκια, όμως οι πραγματικοί κυρίαρχοι της πολιτικής ζωής της χώρας, δηλαδή η Κομισιόν και η τρόικα, έχουν ήδη μιλήσει σχετικά με τα ζητήματα της Ελληνικής Οικονομίας. Βέβαια η Κομισιόν, οι ΗΠΑ και η τρόικα δεν ασχολούνται μόνο με τα οικονομικά της χώρας, αλλά βάζουν τα «πλοκάμια» τους και στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, όμως στην περίπτωση των οικονομικών είναι πραγματικά ενδεικτικοί για αυτά που πρόκειται να συμβούν.

Εν πρώτοις ο κ. Άσμουσεν απαντώντας εμμέσως στην κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν «πρωτογενούς πλεονάσματος», είπε προσερχόμενος στο Eurogroup ότι η Ελλάδα πρέπει «πρώτα και κύρια να αντιμετωπίσει το σημαντικό δημοσιονομικό κενό που υπάρχει για τον επόμενο χρόνο», το οποίο εν συνεχεία προσδιόρισε στα 5-6 δισ. ευρώ για το 2014. Απέκλεισε δε και την μετακύλιση ομολόγων λέγοντας: «Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να κλείσουμε το χρηματοδοτικό κενό και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει αυτό με μετακύλιση ομολόγων ή με κάποιο άλλο τρόπο που θα οδηγεί σε νομισματική χρηματοδότηση, αυτό δεν είναι δυνατό για την ΕΚΤ και για ολόκληρο το Ευρωσύστημα».

Από την άλλη μεριά, η τρόικα κάνει λόγο για «αστοχίες», οι οποίες θα επιφέρουν νέα επαίσχυντα μέτρα εναντίον του Ελληνικού Λαού, παρά τις συνεχείς και ψευδείς διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι «δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα». Έτσι και αλλιώς κανείς δεν λαμβάνει υπόψη του τον «πινόκιο» της κυβέρνησης, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πολλάκις έχει εκτεθεί λέγοντας ψέμματα. Η τρόικα εκτιμά πως η αξία στην οποία οφείλουν να αντιστοιχούν τα νέα μέτρα είναι 2 δισ. ευρώ, γεγονός που μας βοηθά να καταλάβουμε το πόσο επώδυνα θα είναι αυτά τα επιπλέον μέτρα.

Βέβαια η όλη ειδησεογραφία παρουσιάζεται από τα καθεστωτικά μέσα ως μία «μάχη» της κυβέρνησης, γεγονός το οποίο φυσικά δεν ευσταθεί, αφού όλα αυτά είναι προαποφασισμένα και δεν επιδέχονται συζητήσεως. Η κυβέρνηση μπορεί και θέτει στην τρόικα μοναχά επικοινωνιακά ζητήματα και όχι ζητήματα ουσίας. Το αν θα ληφθούν νέα μέτρα είναι καθαρά πλέον αρμοδιότητα της τρόικας. Η κυβέρνηση ως έργο της έχει την αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων με μακιαβελικού τύπου πολιτικές διώξεις και την κοροϊδία προς τον Ελληνικό Λαό, μπας και κανείς μπερδευτεί και τους ψηφίσει.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: “Οι δήθεν διαπραγματεύσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης είναι ένα θέατρο. Έρχονται νέα αιματηρά μέτρα για το πανάκριβο χρήμα που θα μας πουλήσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι. Το νέο μνημόνιο θα φέρει μεγαλύτερη λιτότητα, ύφεση και ανεργία. Η Ελλάς έχει ανάγκη από μία εθνική ηγεσία που θα αντισταθεί στους ξένους πιστωτές, θα διαγράψει το παράνομο χρέος και θα εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο προς όφελος του λαού μας“,

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jemprostiasma-ths-kubernhshs-apo-troika-kai-asmousen-terastio-to-dhmosionom#ixzz2hoJn0omN

Exit mobile version