Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προαναγγελία Στουρνάρα για “κόλαση” με τους δανειστές μέχρι τον Ιούνιο

Με την κυνική δήλωση «Ως τον Ιούνιο θα είναι κόλαση. Θα παιχθούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές μας» ο τεχνοκράτης Γιάννης Στουρνάρας εκπροσωπώντας την μνημονιακή συγκυβέρνηση των διεθνών τοκογλύφων, σε ακόμη μια επικοινωνιακή συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα της επιστροφής των δανειστών προκειμένου να οργανωθεί η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για τη διετία 2015 – 2016. 

Ο υπουργός Οικονομικών για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε παρηγορητικός απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό και σε ύφος “παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγεί η ψυχή του” προανήγγειλε παράταση του μαρτυρίου (αυτή τη φορά 9μηνη) καθησυχάζοντας (!) το λαό πως τα νέα μέτρα δεν θα ονομάζονται “οριζόντια” αλλά προφανώς “κάθετα”, αφού ο ίδιος τα αποκάλεσε στοχευμένα και διαρθρωτικά επαναλαμβάνοντας μάλιστα την γνωστή ατάκα περί… βαρύτητας στην περιστολή των δαπανών. Αποφεύγοντας έτσι την απαγορευμένη λέξη “ΝΕΑ” για να χαρακτηρίσει τα μέτρα που προετοιμάζουν για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο μη εκλεγμένος υπουργός Οικονομικών συνέστησε μάλιστα ψυχραιμία ενθυμούμενος το ρόλο του διαπραγματευτή απο Ελλαδικής πλευράς με τη φράση ότι «τα παράλογα αιτήματα μόνο κακό κάνουν», ενώ κάθε λαϊκισμό υπερέβη η ατάκα του: «Θέλουμε λεφτά αλλά χωρίς νέο μνημόνιο». Λες και υπάρχει περίπτωση οι διεθνείς τοκογλύφοι να μην πουλήσουν πανάκριβα και με κόστος τον ορυκτό μας πλούτο το νέο χρήμα.

Την ίδια στιγμή ποθ οι λακέδες της στρατευμένης δημοσιογραφίας επιχειρούν ανεπιτυχώς να στρέψουν τη κοινή γνώμη κατά της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να περισώσουν τα προνόμια των αφεντικών τους, η είδηση που προέρχεται απο τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή της ΓΣΕΕ και “κραυγάζει” πως ο Λαός μας οδηγείται μεθοδικά στην οικονομική αφαίμαξη και ακολούθως στον αφανισμό αποσιωπήθηκε διακριτικά απο τα δελτία διαμόρφωσης της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο 65% έφθασαν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά!

Η ΓΣΕΕ εκτιμά πως όσα νοικοκυριά έλαβαν στεγαστικό δάνειο από το 2008 και μετά, αδυνατούν να το εξυπηρετήσουν, οπότε βυθίζονται αυτομάτως στο καθεστώς της δουλείας των τόκων, από τους οποίους πλουτίζουν οι χρηματοδότες και συντηρητές του φαύλου και διεφθαρμένου μεταπολιτευτικού Καθεστώτος. Επισημαίνεται μάλιστα, πως μόλις προ 2,5 ετών, το αντίστοιχο ποσοστό των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ανήρχετο σε 10% και πλέον εκτινάχθηκε στο 65%.

Δεν απαιτείται ούτε μαθηματικό μυαλό, ούτε εξειδικευμένες οικονομικές γνώσεις για να κατανοήσει ο καθένας πως τα πολιτικά ανδρείκελα της τρόικα στην χώρα μας οδηγούν τον Ελληνικό Λαό στην άβυσσο της εξαθλίωσης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/proanaggelia-stournara-gia-kolash-me-tous-daneistes-mechri-ton-iounio#ixzz2iMBprUDs

Exit mobile version