Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υποψήφιος του Μπουτάρη αποκάλεσε τους σκοπιανούς… «Μακεδόνες»

Θεωρητικά υπάρχουν κάποια όρια που όταν τα περάσει κάποιος, μπορεί να τον καλέσει εθνικό μειοδότη ακόμα και ο πιο μετριοπαθής πολίτης. Ένα από αυτά τα όρια βρίσκεται στο Μακεδονικό. Όλοι οι Έλληνες, πλην κάποιων πολύ συγκεκριμένων θλιβερών τύπων, υποστηρίζει με θέρμη ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική. Οι έγκριτοι ιστορικοί συμφωνούν, επίσης, με αυτό, αφού είναι η μία και μόνη ιστορική αλήθεια, χωρίς να υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας περί αυτού.

Σε εκδήλωση, λοιπόν, της δημοτικής παράταξης του Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις, όταν μέλος της ΔΡΑΣΗΣ που θα είναι και υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος με την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, πήρε το λόγο και μιλώντας για τα Σκόπια αποκάλεσε τους κατοίκους τους «Μακεδόνες». Ο ίδιος εξήγησε λίγο μετά την στάση του, λέγοντας ότι «οι ίδιοι αυτοονομάζονται πολίτες της Μακεδονίας και πρέπει να το σεβόμαστε αυτό, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων».

Άβυσσος η ψυχή του «ψευτοπροοδευτικού»… Βεβαίως, ο περί ου ο λόγος Διονύσης Κατρανίτσας δεν μπορεί να εξηγήσει ποιες είναι οι «διμερείς σχέσεις» από την στιγμή που μιλάμε για ένα θέμα στο οποίο η Ελλάδα δεν θα έπρεπε καν να διαπραγματεύεται με μία χώρα που στηρίζει την οικονομία της εξ’ ολοκλήρου σε Ελληνικά κεφάλαια. Δηλαδή ο κ. Κατρανίτσας υπαινίσσεται ότι θα πρέπει να σεβαστούμε τον «αυτοπροσδιορισμό» τους τη στιγμή που θίγονται τα ελληνικά συμφέροντα.

Πραγματικά είναι απορίας άξιο το ποιος ακριβώς πρόκειται να ψηφίσει, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, μία παράταξη στην οποία «συνωστίζονται» άνθρωποι, οι οποίοι εξυπηρετούν πάσης φύσεως εθνικά συμφέροντα, εκτός από τα Ελληνικά.

Αξίζει σε αυτό να θυμίσουμε ότι ο Μπουτάρης έχει προβεί σε πολλές τέτοιες αντεθνικές προκλήσεις, αφού είναι ο δήμαρχος που απαγόρευσε τις εκδηλώσεις των Ποντίων για την γενοκτονία, αλλά σήκωσε αλβανική σημαία εντός της Θεσσαλονίκης.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/upopshfios-me-ton-mpoutarh-apokalese-tous-skopianous-makedones#ixzz2iN5q8p3I

Exit mobile version