Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τόμσεν και Στουρνάρας “δουλεύουν” τον χειμαζόμενο Ελληνικό Λαό

Ενδεικτική του πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση ήταν η συνομιλία μεταξύ του Στουρνάρα και του Τόμσεν, η οποία βγήκε στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με τις διαρροές που έφτασαν μέχρι τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, όταν ο Στουρνάρας έθεσε το θέμα του επιδόματος θέρμανσης, εισέπραξε ως απάντηση «να δοθούν αντί για αυτό κίνητρα για μόνωση». Δηλαδή ο Τόμσεν θεωρεί ότι δεν χρειάζεται οι Έλληνες να αγοράσουν πετρέλαιο για θέρμανση, αλλά αρκεί να «στοκάρουν» τις τρύπες για να μην μπάζει.

Βέβαια, όλα αυτά διαρρέουν από το ίδιο το υπουργείο οικονομικών προς τα κανάλια, προκειμένου να δημιουργηθεί το κλίμα της «καλής» κυβέρνησης και της «κακιάς» τρόικας, η οποία όλο απαιτεί και η κυβέρνηση δίνει «μάχες» ενάντια στους κακούς. Παλιό το παραμύθι, βέβαια, αλλά δεν έχει δράκο, αφού έχει καταστεί σαφές σε όλους τους Έλληνες πως οι «διαπραγματεύσεις» είναι ένα θεατρικό παιχνίδι που παίζεται μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης.

Ενίοτε η τρόικα ζητά κάτι παράλογο και η κυβέρνηση δίνει «μάχες» ώστε να το αποφύγουμε. Εν τέλει καμιά φορά ο «πρίγκιπας του παραμυθιού» κερδίζει και έτσι ορίζεται ένα «ισοδύναμο» μέτρο, ώστε να αποφύγουμε την παράλογη απαίτηση της τρόικας. Όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της επικοινωνιακής πολιτικής, αφού τα μέτρα είναι προαποφασισμένα και το όλο δρώμενο λαμβάνει χώρα για να «πλασαριστούν» τα μέτρα ευκολότερα στα θύματα, δηλαδή στους Έλληνες.

Ας πούμε, για παράδειγμα, ότι έχει αποφασιστεί η άνοδος του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης. Ο Τόμσεν απορρίπτει το επίδομα θέρμανσης κάνοντας λόγο για «κίνητρα για μόνωση». Ακούγοντας αυτή την είδηση ο πολίτης τρομοκρατείται και εν τέλει αποδέχεται πιο εύκολα την μεγαλύτερη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, αφού τουλάχιστον κράτησε το επίδομα.Βέβαια, δεν γνωρίζει ότι η όλη πορεία ήταν προαποφασισμένη και έτσι αισθάνεται ανακουφισμένος για το ένα παραπάνω μέτρο που θα κληθεί να πληρώσει.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: “Ο Σαμαράς παίζει θέατρο για εσωτερική κατανάλωση. Έχει υποταχθεί απόλυτα στους διεθνείς τοκογλύφους και οδηγεί την χώρα στην καταστροφή. Μόνη λύση για την Ελλάδα η άμεση καταγγελία της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους και η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή“. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/tomsen-kai-stournaras-douleuoun-ton-cheimazomeno-ellhniko-lao#ixzz2iN7mFj7t

Exit mobile version