Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρωταθλητές στο χρέος: Η καταστροφική πολιτική του μνημονίου οδηγεί σε εκτίναξη του χρέους

Η πολιτική του μνημονίου οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της Ελληνικής Οικονομίας, την φτωχοποίηση των Ελλήνων, την ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας και στο ξεπούλημα του τόπου. Αυτά τα βασικά, που δεν χρειάζεται και ειδικές γνώσεις για να καταλάβει κανείς τα έχουμε πει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η κυβέρνηση εδώ και πολύ καιρό επιδίδεται σε μία συστηματική συρρίκνωση του ΑΕΠ, προκειμένου όπως λέει να μαζέψει χρήματα να αποπληρώσει τα δάνεια. Όμως με αυτό τον τρόπο μειώνονται και τα έσοδα του κράτους και το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ διογκώνεται. Οι πολίτες αδυνατούν αποπληρώσουν τις ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις της κυβέρνησης και έτσι και οι στόχοι δεν πιάνονται και οι Έλληνες εξαθλιώνονται.

Η τελευταία έκθεση της Eurostat δείχνει ότι παρά τον πόνο και την εξαθλίωση που έχουν βιώσει οι Έλληνες από την πολιτική του μνημονίου, η χώρα εξακολουθεί να είναι πρωταθλήτρια του χρέους με 156,9% επί του ΑΕΠ με ένα έλλειμμα της τάξεως του 9%. Αυτά είναι τα αριθμητικά στοιχεία της πολιτικής που οδηγεί την χώρα στον γκρεμό και τους Έλληνες στην απελπισία. Θα πρέπει να αντιληφθούν στην κυβέρνηση ότι οι Έλληνες δεν μασάνε «κουτόχορτο» και ότι ακόμα και ο πιο αδαής έχει καταλάβει το αδιέξοδο της ληστρικής αυτής πολιτικής, αφού δεν γίνεται να αναμένουν έσοδα όταν παράλληλα έχουν οδηγήσει την ανεργία στο 28%, με βάση τα επίσημα στοιχεία, δηλαδή πάνω από 35% στην πραγματικότητα.

Οι θέσεις της Χρυσής Αυγής για το μνημόνιο και την Εθνική Οικονομία

Καταγγελία του Μνημονίου και διαγραφή του παράνομου χρέους η μόνη διέξοδος για την Ελληνική Οικονομία

Το Μνημόνιο απεδείχθη περίτρανα καταστροφικό, προκάλεσε ανεπανόρθωτη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, επέφερε δραματική συρρίκνωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, άνευ προηγουμένου αύξηση της ανεργίας (το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.) και εκτίναξη των χρεών σε επίπεδα μη αντιμετωπίσιμα (180% του ΑΕΠ για το 2013 σύμφωνα με τις πλέον ευνοϊκές προβλέψεις). Η Χρυσή Αυγή παραμένει σταθερή στην θέση της περί μονομερούς καταγγελίας του Μνημονίου, σε αντίθεση με την αριστερά που για ψηφοθηρικούς λόγους χρησιμοποιεί πλέον την μνημονιακή ορολογία περί… «επαναδιαπραγματεύσεως».

Το κόστος ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδος από την ευρωζώνη θα είναι ολέθριο για την παγκόσμια οικονομία.  Στο επερχόμενο ντόμινο  θα ακολουθούσε άμεσα η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ η μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ θα άγγιζε τα 17 τρισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020 και ολόκληρος ο πλανήτης θα βυθιζόταν σε ύφεση. Η απειλή της βίαιης αποπομπής της χώρας μας από το ευρώ λοιπόν είναι ανύπαρκτη, καθώς οι συνέπειές της είναι μη διαχειρίσιμες από το διεθνές τοκογλυφικό σύστημα. Αυτό παραδέχονται όλοι οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας, με πιο σημαντικές τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού οικονομικών Σόιμπλε, που αναφέρει ρητά ότι: «αν πέσει η Ελλάδα, πέφτει και η Γερμανία». Το παραπάνω γεγονός είναι ένα τεράστιο όπλο για την ελληνική πλευρά, που μόνο μία αληθινά εθνική ηγεσία μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Η Χρυσή Αυγή προτείνει άμεση καταγγελία του Μνημονίου, απαλλαγή της οικονομίας μας από τις θλιβερές του επιπτώσεις και συνολική διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους της χώρας.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: Η λύση του ελληνικού προβλήματος απαιτεί άμεση διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους που πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν υπήρξε ποτέ ευνοϊκότερη διεθνής συγκυρία για την επίτευξη αυτού του στόχου. Δυστυχώς οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας, αλλά των διεθνών τοκογλύφων. Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στον άμεσο λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους και όλων των δανειακών συμβάσεων από το 1974 μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονη σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία όλων των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Σε ανάλογες κινήσεις έχουν προβεί ακόμη και κράτη «μπανανίες» της Λατινικής Αμερικής, όπως ο Ισημερινός. Κάτι τέτοιο όμως δεν έχει γίνει στην Ελλάδα, διότι έτσι θα προκύψει και το ποιοι έλαβαν τις μίζες και το μαύρο χρήμα. Πρωτίστως όμως θα προκύψει επισήμως ποιο μέρος του χρέους είναι παράνομο και επαχθές, το οποίο και το κράτος μας θα αρνηθεί να αποπληρώσει.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η είσοδος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σηματοδότησε την διάλυση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας μας και την απόλυτη καταστροφή της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βιοτεχνίας και της πάλαι ποτέ κραταιάς ελληνικής βιομηχανίας. Η Χρυσή Αυγή ήταν ίσως η μοναδική φωνή με εθνικό προσανατολισμό που αντέδρασε σφόδρα στην είσοδο της χώρας στο κοινό νόμισμα. Τελικά το ευρώ απεδείχθη η καταστροφή μας. Εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με εθνική ανεξαρτησία και αυτός οφείλει να είναι ο βασικότερος στόχος μίας εθνικής ηγεσίας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι απαραίτητη η αυτάρκεια στα βασικά είδη διαβιώσεως του λαού μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/prwtathlhtes-sto-chreos-h-katastrofikh-politikh-tou-mnhmoniou-odhgei-se-dio#ixzz2iRktY1ZX

Exit mobile version