Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έλληνες Γιατροί: Ήρθε νέο χαράτσι στα φάρμακα

Ξεκίνησαν  οι νέες χρεώσεις στα φάρμακα με απόφαση του Υφυπουργού Αντώνιου Μπέζα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2219/9-9-2013. Πιστή στο καταστρεπτικό της έργο η μνημονιακή κυβέρνηση έβαλε για ακόμα μια φορά στο στόχαστρο τους Έλληνες.

Μέχρι πρότινος  οι ασθενείς, στην περίπτωση που αγόραζαν φάρμακο με λιανική τιμή υψηλότερη από την τιμή αποζημίωσης, κατέβαλαν την διαφορά στην τιμή 50 – 50 με τον ΕΟΠΥΥ. Από χθές όμως τα πράγματα αλλάξαν, την διαφορά λιανικής τιμής και τιμής αποζημίωσης (στην περίπτωση που είναι υψηλότερη η πρώτη) θα την καταβάλει αποκλειστικά ο ασθενής.

Γενόσημα: Αυτή είναι η εναλλακτική που δίνει το Υπουργείο Υγείας στους ασθενείς. Και για να γίνουμε κατανοητοί, στην περίπτωση που ο ασθενής δεν μπορεί να καλύψει μόνος του την διαφορά τιμής, είναι αναγκασμένος να προμηθευτεί γενόσημα σκευάσματα. Μόνο για αυτά τα σκευάσματα θα συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να συγχρηματοδοτεί την διαφορά τιμής.

Μεγάλος αριθμός γενόσημων σκευασμάτων προέρχεται κυρίως από χώρες τις Ασίας. Θεωρούνται στην πλειοψηφία τους επικίνδυνα για την υγεία γιατί  δεν γίνονται σωστοί έλεγχοι από τους αντίστοιχους ΕΟΦ και πολλές φορές περιέχουν και μικροσωματίδια τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία. 

Με αυτήν την απόφαση της η κυβέρνηση επιχειρεί να ισοπεδώσει ότι απέμεινε από την ελληνική φαρμακοβιομηχανία αφού απροκάλυπτα και εκβιαστικά στρέφει τους ασθενείς, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε φάρμακα προερχόμενα από τριτοκοσμικές  χώρες. Και όπως προαναφέραμε, απειλείτε η δημόσια υγεία αφού η πλειονότητα των γενόσημων σκευασμάτων  είναι  επικίνδυνα για την  υγεία καθώς είναι υποδεέστερης ποιότητας. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnes-giatroi-hrthe-neo-charatsi-sta-farmaka#ixzz2iX3eZNoO

Exit mobile version