Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Χρυσή Αυγή τίμησε τη μνήμη του Μακεδονομάχου Ήρωα Παύλου Μελά στην Καστοριά

Η Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή τίμησε και φέτος τη μνήμη του Παύλου Μελά, του ένδοξου Ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα. Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στελέχη μαζί με δεκάδες φίλους και υποστηρικτές του κινήματος μας από όλη τη Μακεδονία, πραγματοποιήσαμε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Καστοριάς φωνάζοντας συνθήματα και καταλήξαμε στο παρεκκλήσι των Ταξιαρχών πίσω από τη Μητρόπολη Καστοριάς, όπου είναι θαμμένο το σώμα του Παύλου Μελά.

Ο υπεύθυνος της Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, συναγωνιστής Τούφας Στέλιος εκφώνησε έναν σύντομο λόγο σχετικά με τη ζωή, τη δράση και το θάνατο του Παύλου Μελά από τους Οθωμανούς, στις 13 Οκτωβρίου 1904 στο χωριό Στάτιστα Καστοριάς το οποίο στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Παύλος Μελάς προς τιμήν του Ήρωα.

Ο υπεύθυνος της Τ.Ο. Κοζάνης, συναγωνιστής Λορίδας Φαίδων κατέθεσε στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τον Παύλο Μελά του οποίου ο αγώνας και ο θάνατος ενέπνευσε την τότε Ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίξει σθεναρά τον Μακεδονικό Αγώνα εναντίον των Βούλγαρων κομιτατζήδων και της δράσης της αιρετικής (τότε) Εξαρχικής Βουλγάρικης εκκλησίας. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1912, η Μακεδονία μας ελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς και ενσωματώθηκε στο Ελληνικό κράτος.

Η εκδήλωση μας στον τάφο του Παύλου Μελά έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής. Στη συνέχεια κατεβήκαμε στην παραλιακή οδό της Καστοριάς όπου μοιράσαμε φέιγβολάν και άλλο έντυπο υλικό στους περαστικούς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-chrush-augh-timhse-th-mnhmh-tou-makedonomachou-hrwa-paulou-mela-sthn-kast#ixzz2iZP7hCVI

Exit mobile version